SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BYMS Programa Göre Hareket Edecek

0
Güncellendi - 2020-03-20 19:27:03
BYMS Programa Göre Hareket Edecek
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig ekibi BtcTurk Yeni Malatyaspor’da futbolculara, liglerin ertelenmesinin ardından izin verildi. Sürece göre, takım yeniden toplanarak çalışmalarına başlayacak.

Tüm dünyada etkili olan ve binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs salgını, spor camiasını da derinden etkiledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen, "Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı"ndan sonra Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu başkanlığında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin sportif tedbirlerin değerlendirildiği toplantı, 19 Mart’ta Ankara'da gerçekleştirildi. 

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu başkanlığındaki toplantıya; Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Başkan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ile Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ katıldı. 

Toplantıda liglerin ileri bir tarihe ertelenmesi kararı alındı. Bu kararın ardından Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de yeni takvim gelişen şartlar doğrultusunda yapılacak çalışmaların sonrasında belli olacak.

Liglerin ertelenmesi kararının alınmasının ardından BtcTurk Yeni Malatyaspor’da futbolcular 4-5 gün izin verildi. Sürece göre izlenecek yolun netlik kazanacağı öğrenilirken, duruma göre takımın teknik patronu Hikmet Karaman karar verecek.

Liglerin ertelenmesinin ardından maçların ne zaman oynanacağı henüz netlik kazanmazken, Yeni Malatyaspor’da açıklanacak olan programa göre hareket edecek.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Erol (4 yıl önce)
    Ligden düşme olmadı diyelim.Hangi takımlar gelecek. Alt liglerde nasıl şampiyon belirlenecek.Kesinlikle liglere devam eder. Eğer etmezse bu yıli gelecek sezon oynatırlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rehber (4 yıl önce)
    Hocam bu saatten sonra ne bu lig başlar nede oynanır ama her şeye rağmen siz bu adamları alıp sezon başı kampında olduğu gibi çalışmaya başlasınlar kondisyon kazansınlar, teknik, taktik çalışmalara devam ederlerse ancak o zaman bir takım hürmetine kavuşuruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Lider (4 yıl önce)
    Hocam bu saatten sonra ne bu lig başlar nede oynanır ama her şeye rağmen siz bu adamları alıp sezon başı kampında olduğu gibi çalışmaya başlasınlar kondisyon kazansınlar, teknik, taktik çalışmalara devam ederlerse ancak o zaman bir takım hürmetine kavuşuruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fikret Sarıtaş (4 yıl önce)
    Sağolsunlar futbolcular bize kalp krizi geçirtiyorlar o Kayseri maçında 3 tane kalp ilacı aldım o futbolculara biri anlatmalı bu seyircinin kaç katı il dışında yaşayan kalbi bu memleket için çarpan evladı var farnolün yediği o golü ben matematik öğretmeni olarak yemem.
    0
    0
    Yanıtla
  • FEYZO (4 yıl önce)
    Şer de hayır vardır
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Karadaş (4 yıl önce)
    İstanbulda oturan bir malatyalı olarak üzülüyorum.Futbolcuların ne kadar kabahati varsa yönetimin bir fazla.İkinci yarı sanki bir alt kümenin kadrosu kuruldu.Bildiğim kadarıyla kulübün öyle çok bir borcuda yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazık oldu malatyaya
    0
    0
    Yanıtla
  • Ziya (4 yıl önce)
    KÜME DÜŞME OLMUYACAK yorumu yapılıyorken ,Sen en alttaki takımın kümeye düşürülüp 20 takımla oynanacağından bahsediyorsun.Zaten söylediğin mantıklı ve adil de değil Bu senin istediğin bir şey olabilir.. Süper ligin 18 değilde alttan gelecek iki yada üç takım ilave ile 20 yada 21 takımla oynanmasının bir sakıncasımı var?
    0
    0
    Yanıtla
  • Senin görúsúnde ihtimal dahilinde. Ama 21 takımla oynannaz Ziya. 20 takímla oynanír..Kayseri düşmezse de olur, bence sakıncası yok? Aşağıdan 2 takım gelir..
    0
    0
    Yanıtla
  • Özellikle söylüyeyim.Malatyalıyım ve Kayseri ile hiçbir bağım ve alakam yoktur.Şımdi gelelim illa da 20 takımla oynanacak demene.Madem ,Süper ligden 3 takım düşer ve alt ligden 3 takım gelir.Düşme olmadığına göre alt ligden gelecek 3 takım yerine niye 2 takım gelsin.?
    0
    0
    Yanıtla
  • Prens Yavuz (4 yıl önce)
    Mina Mustafa hadebe chabeak ve hafez defansif ve çalım yemek için biraz daha çalışmalı sakıp biraz daha kilo vermeli Aqou Gökhan Walter bunlar kilo vermeli ve şut çalışmalı pası doğru bir şekilde vermeli Fofana çok kilolu koşu yapmalı ve şut çalınalı çalım özelliğini geliştirmeli Boufuma bencillikten kurtulup asis ve pas artı şut özelliği ile birlikte kilo vermeli Umut Bulut bu sezondan sonra ptt lig de bir takıma kiralanması yada satılmalı olmadı malatyaspor altyapısı için teknik heyette göreve başlamalı yine de başarısız olursa Corono virüsü kapsın inşallah ne diyem..
    0
    0
    Yanıtla
  • Prens Yavuz (4 yıl önce)
    Akıllı bir şekilde süreci yönetmek gerek Lyon futbolculara para vermeyecek zaten dış ülkelerde virüs var. Psikolojik ve teknik olarak yarın coronovirüsü bitecekmiş gibi takımı sıkmadan hazırlamak gerek kimin ne eksiği varsa ona göre çalıştırılmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Prens Yavuz (4 yıl önce)
    Takım kondiksiyon taktik ve şut olarak çok zayıf bence de bu krizi fırsata çevirmeli yoksa Malatyaspor el ele bizim takım kümeye zaten yurtdışına isteselerde gidemezler çünkü yasak var:))
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar (4 yıl önce)
    Son sıradaki Kayseri küme düşer ve lig şu anki sıralamayla tescil olur. 1. Ligden 3 takım Süper lige yükselir. Gelecek sene süper ligde 20 takím olur. Saygılar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Niçin bir takım düşürülsink?İlla da sana göre bir takımın düşmesi mi gerekiyor?. Lig seneye 20 yada 21 takımlı olsa ne olur?olmazsa ne olur?Ara uzarsa Bu uygulama zaten bu yıl için düşünülüyor.Yetkililer bile düşmeden bahsetmiyorken.Neden bir takımı düşürdünüz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Yaptığınız yorumların hiçbir mantıklı tarafı yok. Geçerliliği de yok.Nedenmi?Covid-19 salgınının ne zaman kontrol altına alınacağını şimdilik kesin olarak kimse bilmiyor.Herkes tahmin yapıyor.bu durumda Nisan ayında da pandemi devam ederse,bu lig oynanamaz.Zaten şimdiden bu konuşulmaya başlandı bile .Mevcut liglerde de düşme olmuyacak,alt liglerden play off sistemi ile üst lige takımlar çıkacak.Ayrıca mayıs ayında birçok futbolcunun sözleşmesi biteceğinden bu yıl ligin nisan da başlayıp haziranda bitmesi mümkün görünmüyor.Anlatabildimmi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Anlıyacağınız.Kısaca Nisan ayında salgın azalmazsa bırak erteleme konusunu, Çok yüksek ihtimalle bu yıl için geçerli olmak üzere, liglerde düşme kalkacak gibi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kral çıplak (4 yıl önce)Kemal isimli kullanıcı yorumuna
    Kendi kendinize yorum yapmayın.Kemal beyi dinleyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (4 yıl önce)
    Ülkelerine değil il dışına bile izin verilmemeli. Futbolcularda insan tabiki ancak malatyaspor çok kritik bir noktada. Tatil teknik heyet ve futbolcuların eksikleri giderme ve ligde kalmak için gerekli taktik çalışmaların yapılma fırsatıdır. Süperligdeki diğer takımlar Pazartesi antremana başlayacaklar biZimde böyle olmalı. Aksi halde birisi yurt dışına çıksa 14 gün karantina antreman eksikliği derken bir anda küme gideriz Allah korusun
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    En mantıklısı tesislerde kalmaktı hemde antremanlarını yaparlar koronoda uzak kalmış olurlardı şimdi yurt dışına çıkacak olan var bu ne olacak dönüşte 14gun karantinada kalacaklar antreman kondiksiyon eksiği olacak zaten takım düşme potasında halbuki liglerin ertelenmesi bu süreçte takım eksiklerini giderecek antreman eksiğini tamamlayacak yeni oyuncular uyum sağlayacak sanki 40 puanimiz varda birde izne ayrılıyor lar bu mantıklı bir iş değil.bu tatil takımın lehineydi ama bu fırsatı da değerlendiremiyecekler gibi geliyor bana olan Malatya taraftarına ve şehrine olacak yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (4 yıl önce)
    Bazıları zaten göbekli.izin süresince biraz daha yağ bağlasınlar.zaten çalışmalarına gerek kalmadı.hiç izinden dönmeselerde olur.bizim onları düşündüğümüz kadar onlar bizi düşünmedi hiç.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (4 yıl önce)
    Yurt dışına çıkış izni vermeyin. Birde karantinada 14 gün beklemesinler. Takım o kadar başarılı ki izini hak ediyorlar
    0
    0
    Yanıtla