SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BYMS Ligde 2. Yarının En Başarısızı

0
Güncellendi - 2020-03-23 01:02:58
BYMS Ligde 2. Yarının En Başarısızı
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig’de 2019-2020 sezonunun ikinci yarısında geride kalan 9 haftalık bölümde en kötü performansı sergileyen takım BtcTurk Yeni Malatyaspor oldu. Sarı kırmızılılar, ikinci yarıda oynadığı 9 karşılaşmada galip gelemezken, hanesine sadece 1 puan yazdırabildi.

Süper Lig’de karşılaşmalara koronavirüs tehdidi nedeniyle ara verildi. Ligin ilk yarısında teknik direktör Sergen Yalçın nezaretinde 17 haftada 24 puan toplayan ve sekizinci sırada yer alan sarı kırmızılılar, ikinci yarıda 9 haftalık bölümde kötü bir grafik oraya koydu. 

Sezonun ikinci yarısında oynadığı 9 karşılaşmada 1 beraberlik, 8’de mağlubiyet yaşayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, 24 olan puanını 25 yaparken, ikinci yarının en kötü performansını sergileyen takım oldu.

SÜPER LİG’DE TAKIMLARIN İKİNCİ YARI PERFORMANSLARI

Süper Ligin ikinci yarısında en kötü performansı sergileyen takım BtcTurk Yeni Malatyaspor oldu. Sarı kırmızılı takım, ikinci yarıda sadece 1 puan kazanabilirken, bu anlamıyla ligin son sırasında yer aldı. Süper Lig’de en iyi ikinci yarıyı geçiren takım ise Galatasaray oldu.

Süper Lig’de takımların ikinci yarıda ortaya koydukları performans ve kazandıkları puanlar şöyle: 

İkinci yarıda en iyi çıkışı Galatasaray yaptı. Sarı kırmızılılar, ligin ilk yarısında 27 puan toplarken, ikinci yarıda puanını 50’ye yükseltti ve şampiyonluk yarışında ‘bende varım’ dedi. İstanbul temsilcisi, 9 haftalık bölümde 23 puan kazandı. 

Trabzonspor, ligin ilk yarısında 32 puan elde ederken, ikinci yarıda 9 haftalık bölümde başarılı bir performans ortaya koydu ve puanını 53’e yükselterek, averajla zirvede yer aldı. Bordo mavililer, ikinci yarıda 9 haftalık bölümde 21 puan kazandı. 

Medipol Başakşehir, ilk yarıda 17 haftalık süreçte 33 puan toplarken, ikinci yarıda 9 haftalık bölümde puanını 53’e yükseltti. İstanbul ekibi, 20 puan kazanırken, şampiyonluk yarışında önemli bir avantajı elinde bulunduruyor. 

2019-2020 sezonunun ikinci yarısında en iyi çıkış yakalayan takımlar arasında Fraport-TAV Antalyaspor’da yer alıyor. İlk yarıda 14 puan kazanabilen kırmızı beyazlılar, ikinci yarıda 9 karşılaşmada 16 puan elde etti ve puanını 30’a yükseltti. 

Beşiktaş, ilk yarıda BtcTurk Yeni Malatyaspor’u çalıştıran sergen Yalçın’ı takımın başına getirdikten sonra bir çıkış yakaladı. Ligin ilk yarısında 30 puan toplayan siyah beyazlılar, ikinci yarıda 9 haftalık bölümde puanını 44’e yükseltti. İstanbul ekibi, ikinci yarıda hanesine 14 puan yazdırdı. 

Teknik direktör Erol Bulut’un çalıştırdığı Aytemiz Alanyaspor, ligin ilk yarısında 29 puan kazanırken, ikinci yarıda 9 haftalık süreçte puanını 43’e yükseltmeyi başardı. Akdeniz ekibi, ikinci yarıda 14 puan kazandı. 

İzmir temsilcisi Göztepe, ligin ilk yarısında 23 puan kazandı. Sarı kırmızılılar, ikinci yarıda 23 olan puanını 37’ye yükseltti. İzmir ekibi, ikinci yarıda oynadığı 9 karşılaşmada 14 puan topladı. 

Demir Grup Sivasspor, ilk yarıda 37 puan toplarken, ikinci yarıda 9 hafta sonunda 49 puana ulaştı. Kırmızı beyazlılar, ikinci yarıda hanesine 12 puan yazdırdı. 

Ligin son sırasında yer alan Hes Kablo Kayserispor’da ikinci yarıda hayat bulan takımlardan. Ligin son sırasından kurtulma mücadelesi veren sarı kırmızılılar, ilk yarıda 10 puan toplarken, ikinci yarıda puanını 22’ye kadar yükseltti. Kayseri ekibi, 9 haftalık periyotta hanesine 12 puan ekledi. 

İstanbul ekibi Kasımpaşa, ligin ilk yarısında 15 puan kazanırken, ikinci yarıda puanını 26’ya yükseltti. Mavi beyazlılar, ikinci yarıda 9 haftalık bölümde hanesine 11 puan yazdırdı. 

İttifak Holding Konyaspor, ligin ilk yarısında çıktığı 17 karşılaşmada 15 puan topladı. Yeşil beyazlılar, ikinci yarıda 9 haftalık periyotta 11 puan kazandı ve 15 olan puanını 26’ya yükseltmeyi başardı. 

Ligin alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren MKE Ankaragücü, ligin ilk yarısında 12 puan kazanabilirken, ikinci yarıda puanını 23’e yükseltti. Ankara ekibi, ikinci yarıda 9 haftalık periyotta hanesine 11 puan yazdırdı.

Gençlerbirliği, ligin ilk yarısında 18 puan toplarken, ikinci yarıda iyi bir çıkış yakaladı ve puanını 28’e yükseltti. Ankara ekibi, ligde ikinci yarıda oynadığı 9 karşılaşmada 10 puan elde etti. 

Sezonun ilk yarısında 17 haftada 31 puan kazanan Fenerbahçe, ikinci yarıda 9 haftalık bölümde puanını 40’a yükseltti. Sarı lacivertliler, 9 haftada 9 puan kazanabildi. 

Yukatel Denizlispor, Süper Lig’de 2019-2020 sezonunun ilk yarısında 22 puan kazanırken, ikinci yarıda bunu 31’e yükseltti. Yeşil siyahlılar, ikinci yarıda 9 haftalık periyotta 9 puan toplayabildi. 

Gaziantep Futbol Kulübü, ligin ilk yarısında oynadığı 17 karşılaşmada 24 puan elde ederken, ikinci yarıda 9 haftalık bölümde puanını 32’ye yükseltti. Kırmızı siyahlılar, 9 haftalık maç periyodunda 8 puan topladı. 

Süper Lig’de ilk yarıda oynadığı 17 karşılaşmada 20 puan toplayan Çaykur Rizespor, ikinci yarıda 9 haftalık bölümde 5 puan kazandı ve puanını 25’e çıkarttı. 

İkinci yarının en kötüsü BtcTurk Yeni Malatyaspor oldu. Ligin ilk yarısında teknik direktör Sergen Yalçın nezaretinde 24 puan toplayan ve sekizinci sırada yer alan sarı kırmızılılar, ikinci yarıya kötü başladı. Takımın başına önce Kemal Özdeş daha sonra Hikmet Karaman’ı getiren Malatya temsilcisi, ikini yarıda geride kalan 9 haftada 24 olan puanını 25’e çıkarttı. Sarı kırmızılı takım, ikinci yarıda hanesine sadece 1 puan yazdırabilirken, sekizinci sıradan 15.sıraya kadar geriledi. BtcTurk Yeni Malatyaspor, ikinci yarıda 9 haftalık bölümde 1 galibiyet, 8’de mağlubiyet yaşadı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Cenk (4 yıl önce)
    Lig corona yüzünden tamamlanamaz da küme düşme kaldırılırsa Malatyaspor küme düşmekten kurtulursa ‘Adil Gevrek şansı’ diye bir deyim literatüre girer.
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (4 yıl önce)
    Aslanlar,eğer sizde bizde bu koronadan ölmezsek sizi seyretmeye devam edeceğiz. Ama çok abartmaya gerek yok "ecel birdir,değişmez."Tedbirimizi alalım, Takdir Allahındır (cc).Ama hakikaten ne oldu size şampiyonluk hesapları yaparken şimdi düşmemek (bence asla bu takım düşmez) için çırpınıyoruz.Nazar değdi size kaplanlar.25-30 futbolcusunuz imkanınızda var hamdolsun.Hepiniz bu koronadan kurtulursanız birer tane kurban kesin (gayri müslümlerde dahil). ve İDLİB e gönderin çok sevaba geçer...
    0
    0
    Yanıtla
  • abuzer çırmık (4 yıl önce)
    başarılı hocalar şans ve belediye desteği gidince adilin gerçek çapı ortaya çıktı
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Buna rağmen tatil yapıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ünal (4 yıl önce)
    Yav tamam anladık başarısız bunu bilmeyen yok bu haber değil. Malatyaspor bu süreçte ne yapıyor onu söyleyin asıl haber bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (4 yıl önce)
    Acaba Takıma bu başarısızlık virusuni kim bulaştırdı dersiniz Takımı ayakta tutan kolonlarını sök ve Demir para ediyor diye bunları sat cuggayî birazdaha doldurayım düşüncesiyle Takımı türkiyenin Bir anda alay kokusu yap her sezon açılacağı zaman hocayla birlikte bizlerde dokuz doğuruyorduk GEVREK efendi
    0
    0
    Yanıtla