SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BYMS'de 'Kayıpsız' 5 Maç Hesabı

A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig’de üçüncü sezonunu yaşayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, bu sezon iç saha avantajını istediği gibi kullanamadı. Sarı siyahlılar, uzun süredir sahasında galip gelememenin sıkıntısını yaşadı.

Süper Lig ekiplerinden BtcTurk Yeni Malatyaspor, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle verilen ara sonrası kalan 8 maçının sahasında oynayacağı 5’inden en iyi sonuçlarla ayrılıp, küme düşmemenin hesabını yapıyor. 

Sezonun ilk yarısında teknik direktör Sergen Yalçın ile çalışan sarı siyahlı takım, bu süreçte 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak devre arasına 24 puanla 8. sırada girdi. Malatya ekibi, ikinci yarıda oynadığı 9 karşılaşmada 8 yenilgi, 1 beraberlikle kötü bir performans sergiledi.

BtcTurk Yeni Malatyaspor, kovid-19 salgını nedeniyle lige verilen ara öncesi oynadığı 26 karşılaşmada 6 galibiyet, 7 beraberlik, 13 de mağlubiyet yaşarken, 25 puan ve averajla 15. sırada yer aldı. 

İÇ SAHA AVANTAJINI KULLANAMADI

Süper Lig’de son galibiyetini, 15. haftada Beşiktaş’a karşı deplasmanda 2-0’lık skorla alan BtcTurk Yeni Malatyaspor, ardından çıktığı 11 mücadelede ise 3 puan elde edemedi. Kovid-19 salgını nedeniyle lige verilen ara öncesi oynadığı 26 karşılaşmada 6 galibiyet, 7 beraberlik, 13’te mağlubiyet yaşayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligde son oynadığı 11 karşılaşmada galibiyet alamadı. Son olarak 15.haftada deplasmanda Beşiktaş’ı 2-0’lık skorla mağlup eden sarı siyahlılar, son 17 lig maçında 1 galibiyet, 6 beraberlik, 10’da mağlubiyet yaşadı. 

Sarı siyahlı takım, bu sezon iç saha avantajını ise hiç kullanamadı. Malatya temsilcisi, koronavirüs süreci öncesi çıktığı 12 iç saha maçında 3 kez galip gelebildi. Sarı siyahlılar, 3 karşılaşmada berabere kalırken, 6 karşılaşmayı ise kaybetti.

Şuana kadar çıktığı 12 iç saha maçında 12 puan toplayabilen BtcTurk Yeni Malatyaspor, son iç saha galibiyetini ligin 9.haftasında 27 Ekim 2019’da Kayserispor’a karşı 4-0’lık skorla aldı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Eyüp (4 yıl önce)
    Arkadaşlar bu arada futbolculara ve yönetime teknik heyete kötü tezahürat yapmayınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Beyler maçı belediye başkanından rica edilse kapalı çarşı daki sine vizyonlardan izlene bilir talebi çıkarmı
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Yahu dondurmacı alemsin, seyirci alınmasının sebebi kalabalığı pandemi sürecinde aynı yere toplamamak, hiç stad dıında toplanmaya izin verirler mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • New malatya (4 yıl önce)
    Taraftar derneklerinin mutlaka en kısa sürede organize olup takimi stat önünde meşalelerle karşılaması ve dışardan desteklemek için bı girisim yapmaları lazım. Takım stada girerken taraftarın gücünü goremeleri lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • HAS (4 yıl önce)
    stadı şeker stadı yerine yapılacaktı
    0
    0
    Yanıtla
  • baba malatyalı (4 yıl önce)
    Stadın yeri değiştikten sonra takımın da şehrin de ruhu değişti avrupa maçında bile stad dolamadı
    0
    0
    Yanıtla
  • DONDURMACI (4 yıl önce)
    Maç günü Stad dışına Büyük ekran kurulmalı oyuncular en azında dışarıdaki sesi desteği duymalı iç Saha maçları seyirci olmadam Takım oynayamıyor seyirci ateşleyici büyük faktör
    0
    0
    Yanıtla