SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BYMS'nin Umudu İç Saha Avantajı

0
Güncellendi - 2020-04-25 02:42:45
BYMS'nin Umudu İç Saha Avantajı
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig ekibi BtcTurk Yeni Malatyaspor, lig yeniden başlarsa iç sahada oynayacağı maçlarla ligde kalmanın hesaplarını yapıyor.

Koronavirüs (kovid-19) ile mücadele kapsamında Türkiye’de ligler askıya alınırken, liglerin duruma göre Haziran ayının başında oynatılması planlanıyor. Ligin ikinci yarısında üst üste kötü sonuçlar alan BtcTurk Yeni Malatyaspor’u ligin yeniden başlaması halinde iç saha avantajını kullanmanın planlarını yapıyor.

KALAN 8 MAÇIN 5’İ İÇ SAHADA

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) vereceği karara göre hareket edecek. Sarı kırmızılılar, maçların tek bir şehirde değil, deplasmanlı olarak oynanmasına karar verilmesi halinde 8 maçının 5’ini evinde oynayacak. 

Liglerin yeniden başlaması halinde BtcTurk Yeni Malatyaspor’un Süper Lig’de kalan son 8 maçı şöyle:

27.hafta: BtcTurk Yeni Malatyaspor-Kasımpaşa (iç saha)

28.hafta: BtcTurk Yeni Malatyaspor-Göztepe (iç saha)

29.hafta: Fenerbahçe-BtcTurk Yeni Malatyaspor (deplasman)

30.hafta: BtcTurk Yeni Malatyaspor-Gençlerbirliği (iç saha)

31.hafta: Demir Grup Sivasspor-BtcTurk Yeni Malatyaspor (deplasman)

32.hafta: BtcTurk Yeni Malatyaspor-Beşiktaş (iç saha)

33.hafta: Çaykur Rizespor-BtcTurk Yeni Malatyaspor (deplasman)

34.hafta: BtcTurk Yeni Malatyaspor-Gaziantep Futbol Kulübü (iç saha) 

SON GALİBİYETİN ÜZERİNDEN AYLAR GEÇTİ

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Lig’de 26 haftalık bölümde 6 galibiyet, 7 beraberlik, 13’te mağlubiyet yaşadı. 26 karşılaşmada 25 puan toplayan sarı kırmızılılar, averajla 15.sırada yer alıyor. 

Sezonun ilk yarısında teknik direktör Sergen Yalçın ile çalışan sarı kırmızılılar, bu süreçte 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak devre arasına 24 puanla 8. sırada girdi. Malatya ekibi, 17 maçta rakip fileleri 32 kez havalandırırken, kalesinde ise 22 gol gördü.

Süper Lig’in ilk 8 haftasında 4 galibiyet, 3 mağlubiyet ve bir beraberlikle 13 puan toplayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, ikinci yarının aynı döneminde bu performansının gerisinde kaldı. 

Ligdeki son galibiyetini 15.haftada 15 Aralık 2019’da deplasmanda Beşiktaş’a karşı 2-0’lık skorla alan sarı kırmızılılar, daha sonra oynadığı 11 karşılaşmada galibiyet yüzü göremedi. Malatya ekibi, oynadığı son 11 karşılaşmada 9 mağlubiyet, 2’de beraberlik yaşadı. 

BtcTurk Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Hikmet Karaman, süreçle ilgili “Zaten 8 tane lig, birde kupa maçları kalmış. 8 hafta sıkıştırılmış bir zaman diliminde 3, 4, 5 haftada da bitirilir. Bizim en büyük hedefimiz; kalan 8 maçın 5 tanesini Malatyaspor içeride oynayacak. O 5 haftada çok iyi çalışıp, çok karakterli, tempolu ve takımı buradan çıkartacak bir ekip yapıp, Malatyaspor’u da ligde bırakmak” yorumunda bulunmuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • 44_44 ferdi (4 yıl önce)
    Bence dua edelimde ligler oynansın ve malatya spor hak etmediği ligden bir an evvel düşsün bu oyunla bizleri verem yaptılar, bizleri kaherttiler saygılar herkese iyi akşamlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (4 yıl önce)
    Dokuz haftada 1 puan 15 hafta galibiyeti yok ne fark eder iç saha dış saha futbolcular kaç haftadan beri para alamıyor başkan onu açıklasın biraz para ödesin yoksa ver elini efsane Malatya sporun yanına yani Malatya amatöre yahu geçmişten hiç ibret almazmi bu şehir bari düşüyorsun borçsuz düş çabuk çıkarsın bu borçla puan silmeler transfer yasakları adil başkan öncekiler gibi çantasını alır gider biz uzun yıllar yeniden emekle Yeşilyurt belediyeyi çıkaralım bu şehirde yönetici yok gibi İstanbul'dan bir yönetici daha getirelim bu döngü sürüp gitsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vakur (4 yıl önce)
    Sekiz maçta 3 galibiyet 3 beraberlik kümede kalır.olmaz sa olmaz 12 PUAN. Eski yerine stad tekrar yapılsın.Tribünler faul çeker. Yeni stadın ulaşımı rezalet.giderken iyi kötü bi şekilde gidiyosun dönüş rezalet. Malatya daki vekiller ,yöneticiler, iş adamları vb.maç dönüşü birkere otobüslerle veya minibüslerle dönsünler. Dönüşte düşünce ve görüşlerini samimi olarak kamu oyuna açıklasınlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alimert (4 yıl önce)
    ic sahada 8 degul 80 macta yapsa bu takim düser
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)Alimert isimli kullanıcı yorumuna
    Alimert gerçeklerin üstü kapanmaz çok doğrusun ligi sonuncu tamamlariz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Şartların Bizim takım için hiçbir önemi kalmadı.Bu Takımda ne gol atan kaldı ne gol attıracak oyuncu.İkinci yarıda oynanmış tüm maçlarda 1 puanı bile sahasında zor almış bu takımın bir taraftarı olarak söylüyorum.Şu andaki sıralama kimseyi aldatmasın.Umutlandırmasın.Şu andaki Takımın kapasitesi bu ligi taşıyacak durumda değil. Bakın söylediklerim felaket tellallığı falan da değil.Ligde altımızda bulunan takımlara hemde kendi sahamızda hep kaybettik.Siz daha neyin hesabını yapıyorsunuz?Bu takımı da bu hale getiren bir tek sorumlu kişi var.O da klüp başkanı Adil gevrek.Üç yıldır ligin en ucuz takımını oynatan başkanın onca galibiyet,beraberlik,futbolcu satışları,lige çıkma parası vs.Derken tutumlu davranmak zorundayız o yüzden çok dikkatli davranıyor ve tasarruf yapıyoruz deyip(mina nın transfer ücreti bile geldiği klübe daha ödenmemiş) birden trilyonlarca tl borç açıklaması da çok tuhaf değilmi?Yani işler bildiğiniz gibi değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (4 yıl önce)
    Iç saha avantaji olsa ne olur bu futbol bu kadro ile mi zaten seyircisiz maçlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap (4 yıl önce)
    Millet virüsnen uğraşıyor, şimdide sporu araya sokmamak lazım. Zaten Malatya yönetimi Allaha emanet.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bak Hollanda ligine, adamlar karar aldılar ve bu sezon maçlar oynanmayacak. İlkönce insan sağlığı, ha bir şey daha söyleyeyim, okulların açılmasıyla ilgili, İnşallah yakın bir zamanda okulların açılmaması, çünkü çocuklar geleceğimizdir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet can (4 yıl önce)Vahap isimli kullanıcı yorumuna
    Tek hedefi var federasyonun trabzonu sampiyon yapmak olmadi basaksehir i senaryo süper bekleyin görün 3 büyükler i hakemler sabote etti dusecekler listesinde ilksırada YeniMalatyaspor var kayseri ligde kalır bu takım kalamaz çünkü kadro kalitesi ptt de bile ilk 10 a giremez 37 lik jübilesi gelmiş geçen umutla ligde kalacaz diyenlerin zekası Iq su bence diplerde
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet, (4 yıl önce)
    Bizle konya garanti demiş bi arkadaş, yanı en alttaki kayseri kurtuluyo, konya,biz birde kimi alalım yukardan , denizli göztepe denir biri düşer o zaman, Sahiden GÜLDÜRMEYiN Ya Adamı
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (4 yıl önce)
    Gerçekler çok acı gelir ama ben gizleyemeyecem. süper ligden düşecek takımların başında Y.Malatya spor geliyor hiç kimse ümitlenmesin şimdiden kendimizi ligden düştüğümüze alıştıralım.Geçmiş ola
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyaspor 1966 (4 yıl önce)
    İnsanları güldürmeyin bizle Konya garanti üçüncü kim olur bilemem her zaman diyorum dua edelim de ligler iptal ya da böyle tescil edilsin
    0
    0
    Yanıtla
  • İzmirli (4 yıl önce)
    ...düzeltme yani 2nci yarının hemen başında sahasında oynadığı 4 maçı da kazanarak 12+12: 24 yapmıştı o zaman... Saygılarımla.
    0
    0
    Yanıtla
  • İzmirli (4 yıl önce)
    Artı + 2001 yılında ilk yarıyı 12 puanla sonuncu bitiren Bir Malatyaspor, 2nci devrenin hemen başında üst üste sahasında oynağı tüm maçları kazanarak ( ilk yarı sahasının bakımda olmasından dolayı) bir anda 12 olan puanını 12+12=24 puan yapıp, o yıl tüm otoriteleri şaşırtıp ligde kalmıştı hem de iyi bi puanla, Şimdi NEDEN OLMASIN...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen ciddimisin bu takim da o kadro kalitesinin on da biri var de shaqiri mi var mithat yavaş mı var fazlı ulusoy mu löbe mi var kalende fevzi mi var o kadro şuan olsa yemin ederim ilk 3 deydikk
    0
    0
    Yanıtla
  • İzmirli (4 yıl önce)
    Deplasmanı boşver diyelim, sahasındaki 4 maçı alsın 12+25: 37 puan yapar en kötü ihtimal, hele birde diğer takımlara bakalım ne yapacaklar sezon başı gibi olacak. Karamsarlığa gerek yok bence herşey silbaştan olduğu için, ilk yarı çok iyi bir Malatyaspor, 2nci yarı kötü, bu arayıda 3ncü periyot olarak düşünğrsek, Kim nerden bilebilirki yine başarısız olacağını, artı başımızda çok tecrübeli bi hoca da varken ben tersinin olacağına tüm kalbimle İNANIYORUM, Bu devran böyle gitmeyecek (İNŞAALLAH)
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Malatya için herşey bitmiştir. Geçmiş olsun. Tek kurtuluş dua edin de ligler bu sene oynamasın.Hollanda gibi.
    0
    0
    Yanıtla