Kent görüntüsüne "yakışmayan", ancak Malatya'da görev yapan yerel yöneticilerin, herhangi bir etkinlik için acil yer ihtiyacı olsa tek çözüm olarak gördükleri "çadır" kurma alışkanlığına tekrar dönüldü. 29 Nisan'da başlayacak olan Kitap Fuarı için, ziyaretçi sayısını artırabilmek amacıyla, belediye binası yanında bir kez daha dev çadır kurulmasına başlandı.
Orduzu Pınarbaşı'ndaki sabit fuar yerinin, kullanıma uygun olmadığı 2 yıl önce Malatya Belediyesi binasının yanına geçici olarak fuarlar için kurulan çadır, vatandaşın yeni yere ilgi göstermesi üzerine, fuara katılan firmaların da talebiyle "kalıcı" hale dönüşmüş, kente yakışmayan bir görüntü olmasına ve eleştirilmesine karşın, daha da büyütülerek kullanılmaya devam edilmiş, ancak geçtiğimiz Eylül ayında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu alanda yapılan mitingi öncesinde sökülmüştü.
29 Nisan'da açılacak olan Kitap Fuarı öncesinde, yeniden çadır kurma çalışmalarına başlandığı belirtilirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın, çadırın fuardan sonra sökülüp sökülmeyeceği yolundaki bir soruya verdiği "Gerekirse kurulur, gerekirse sökülür" yanıtı, çadırın kalıcı olacağı şeklinde yorumlandı.
FOTOĞRAF: Belediye binası ile AVM arasındaki alana çadır kurma hazırlıkları (Yaşar KARAASLAN-Malatya Söz Gazetesi)