SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalımbay: "Malatya'yı Yenmek İstiyoruz"

0
Güncellendi - 2020-01-20 01:38:44
Çalımbay:
A- A+ PAYLAŞ

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, 2-1 kazandıkları Beşiktaş maçının ardından kendilerinin dışında herkesin şampiyonluk adayı olduğunu söyleyerek 1-2 takviye daha yapabileceklerini de sözlerine ekledi.

Süper Lig’in ikinci yarısının ilk maçında Beşiktaş’ı deplasmanda 2-1 mağlup eden lider Sivasspor’da Teknik Direktör Rıza Çalımbay karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. Beşiktaş deplasmanından mutlaka puan ya da puanlar almak istediklerini ve bu şekilde geldiklerini söyleyerek sözlerine başlayan Çalımbay, “Kolay olmayacağını biliyorduk. Çok iyi mücadele ettik. 10 kişi kalınca da mücadelemiz arttı. Güzel 2 gol bulduk ilk yarıda. 10 kişi kalınca daha çok pozisyona girdik. Paslaşmayı daha iyi yapabilsek daha farklı olabilirdi. Oyun disiplininden kopmadan mücadele ettik. Beşiktaş ölü toptan çok gol atan bir takım. Bu noktada da dikkatli olduk. İyi bir galibiyet aldık. Beşiktaş’ı burada yenmek çok önemli. Çok kaliteli oyunculardan kurulu bur takım. Önümüzde birçok maç var ve bunların hiçbirisi kolay değil. Elimizden geldiğince iyi şekilde mücadele edip ligi iyi bir noktada bitirmek için her şeyi yapacağız” dedi.

"Malatya'yı yenmek istiyoruz"

Kendilerinin şampiyonluk adayı olmadıklarını söyleyen Rıza Çalımbay, “Daha 16 maç var ve hepsi de zor maçlar. Çoğu takım beklenmedik anlarda puanlar kaybedecek. Düşmeye oynayan takımlar da olacak ve esas zor maçlar bundan itibaren başlayacak. Biz hariç herkes şampiyonluk adayı. Biz maç maç bakıyoruz ve her maçı kazanmaya çalışıyoruz. Perşembe kupa maçında Malatya’yı yenmek istiyoruz. 4-0 avantajımız var ama iyi şekilde hazırlanmamız gerekiyor. Pazar günü de Rizespor maçımız var. Maç maç bakıyoruz” dedi.

Futbolcuların gelişimine katkısıyla ilgili soruyu da yanıtlayan tecrübeli hoca, “Ben Beşiktaş altyapısından yetiştim ve Serpil Hamdi Tüzün gibi çok değerli hocalardan birçok şey gördük. Ben 10 sene önceki Rıza Çalımbay değilim, kendimi çok geliştirdim. Bugün orta sahamızdaki oyuncularımız sadece defans yapmıyorlar. Top bizdeyken hücuma katkı yapıyorlar. Ziya’yı o bölgede ilk oynattığımızda Fenerbahçe maçında, bize çok tepki gelmişti ama 1 gol 1 asistle oynadı. Fatih de bugün çok iyi bir pas verdi golde. İyi bir ekibiz, iyi bir takımız ve mütevazı bir takımız. Geniş bir kadromuz da yok. Belki 1-2 transfer daha yapabilirsek takviyemiz olabilir. Oyuncularımızı da geliştirmek zorundayız” diyerek sözlerini sürdürdü.

“Beşiktaş benim için bambaşka bir yer”

Transferin gözde isimleri Emre ve Mert Hakan’la ilgili konuşan Rıza Çalımbay, kendileriyle uzun süre konuştuklarını söyleyerek, “İkisi de devre arasında bir takıma giderlerse uyum süreci ve zorluklar yaşarlar. Bana göre Emre ve Mert Hakan bir yere gitmeyi hak ediyor ama devre arası giderlerse onlar için iyi olmaz. Gidecekleri takımda güzel bir hazırlık dönemi geçirip daha iyi uyum sağlarlar. Bunu konuştuk ve onlar da kabul ettiler. Bunu sürekli konuştuk kendileriyle. Burada kalırlarsa da kapasitelerinin üzerine çıkmaları gerekiyordu, bunu da yapıyorlar. 6 ay sonra mukaveleleri bitiyor, inşallah iyi yerlere giderler” diye konuştu. Samet Aybaba’nın ‘Beşiktaş’ta Ben sportif direktör, Rıza Çalımbay da hoca olsa olmaz mı’ sözleriyle ilgili de konuşan Çalımbay, “Samet Abi’den kaptanlığı almıştım ben Beşiktaş’ta. Bayern Münih’te futbolcusu başkan oldu, hoca oldu, sportif direktör oldu.

Türkiye’de neden olmasın. Şu anda en çok antrenör Beşiktaş’tan var. Hep arkadaşlarımıza karşı oynuyoruz. Beşiktaş benim için bambaşka bir yer. Buranın en çok formasını giyen, en çok şampiyonluk gören oyuncu bendim. Burada çalışmak tabii ki ayrı bir durum. Ancak şu anda doğup büyüdüğüm Sivas’ta çok büyük sorumluluğum var. Şu anda burada çok büyük sorumluluğum olduğu için ligi iyi bir yerde bitirmek istiyoruz. Önümüzde birçok maç var, ne şampiyonluk ne de başka bir şey söz konusu çünkü biz maçlarımıza tek tek bakıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

İstanbul, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • Kemal (4 yıl önce)
    Takımda disiplin yok,istek yok ,huzur yok.Eksik çok.Her halükarda yenersiniz.Yenilseniz ne olacak?Takımımız size gol yemeden 5 tane atıp tur mu?atlıyacak.Eğlenme bizle rıza hoca.
    0
    0
    Yanıtla
  • kaplan44 (4 yıl önce)
    Başkanın gitmesi ileriyi gören günü birlik işler yapmayan bir başkanın gelmesi lazım bakın bas bas bağırıyoruz burdan...Bu sene düşmeyebilirsin ama seneye en büyük düşme adayıyız..
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Merak etmeyin rahat yenersiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Sivasspor ve Rıza Hoca işte böyle.Bir önceki maçı 4-0 almalarına rağmen.Yenmek zorundayız diyor.Ciddiyet,liyakat böyle birşey.Ama bizimkilere bakıyordum.Gelen hoca eksik mevkilere futbolcu talep edince,Klüp başkanımız bozuk atıyor.Giden 3 hocada giderken benzer şekilde ayrıldılar.Malatyaspor kulübü bu çiftlik mantığı ile nereye kadar gider?
    0
    0
    Yanıtla
  • Muro (4 yıl önce)
    Sayin gevrek takim yenilir Yener normaldir cik aciklama yap Transfer var Yok Bizim paramiz Yok neyse artik biseyler yap sana küfür ediyolar kactigin icin malatya halki küfür Etmez sayende oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • Paramız yok dİyemez.Üç yıldır ligin en az para harcıyan klübü.
    0
    0
    Yanıtla
  • Carbon (4 yıl önce)
    Adamları dün izledim ne özendim gelecek sezon da darısı başımıza.. adamlar 10 kişi net 3 gol pozisyon buldular bu kadar mücadele eden özverili oynayan takım görmedim
    0
    0
    Yanıtla
  • SinanA (4 yıl önce)
    Şu Sivas ı bir kere olsa da yenelim. Elenmek önemli değil. Adamların dalga konusu olduk.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (4 yıl önce)
    merak etme yenersiniz alıştık yemeye
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Dert etme yedeklerinle bile çok rahat yenersin haftalardır idmansiz takımı
    0
    0
    Yanıtla
  • Neco (4 yıl önce)
    Yedek değil u19 la yenersin takımin başinda hoca bile yok disiplin sıfir transfer yok lakaytlık da son nokta bir takım var adam 4-0 yenmiş doymamış gelip evinizde de 5 atcam diyor bizim takimda da hocalik belgesi bile olmayan yanlış transferlerin sorumlusu Ali Ravcı var ayrıca dün akşam ertv deki programa baktım aklim tutuldu Ali ravci ile devam.edilsin diyorlar takim 10 maçtır galibiyet alamiyor teknik direktör belgesi bile olmayan Ali Ravcı yazık harbiden sezon sonunda bu takim bu başkan la yüzde 90 küme düşer demiyorum düşecek bu kafayla devam.edilirse Hikmet Karaman gelmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • İsfin (4 yıl önce)
    Bizde fark yemesek bari diye bekleyecez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Apricot (4 yıl önce)
    Helal olsun Sivasspora insallah şampiyon olurlar bizim maca gelince sivas favori zaten turu gecmemiz mucize bu sene hedefsiz kaldik en azindan ligden dusmeyiz buna da şükür
    0
    0
    Yanıtla
  • abayram (4 yıl önce)
    için rahat olsun hoca bu Malatyayı burda 5 ler gidersiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (4 yıl önce)
    Bir Adil Gevrek düşünün ki, vizyonsuz hırssız, amaçsız taraftarı ve malatyayı takmayan bildiğini okuyan, diğer kluplere şirinlik ve yancılık yapan. bizleri FOTBOLDAN soğutan bunlara rağmen kimsenin hesap sormadığı bir Adil Gevrek. Daha çook takım üzerimizden geçip gidecektir merak etmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fırat (4 yıl önce)
    Ne diye transfer yapalım ki? Şampiyon mü olacağız? Hayır. Küme mı düşeceğiz? Hayır... Niye masraf yapsın ki kulüp. Başkanımız uyanık. Boş laf yapıp yıpratmaya lim
    0
    0
    Yanıtla
  • takım içi huzur yok bu da çok bariz belli.transferden ziyade bu halledilmeli yoksa evet küme düşeriz bu sıkıntı giderilmezse...
    0
    0
    Yanıtla
  • Üç hafta üst üste yenil, bakalım küme dusuyor musun, düşmüyor musun? Ayrıca başka bir gıda almadan sadece ekmek yiyecek su içerek pekala hatta kalabilirsin, ama hamur kafalı olursun!
    0
    0
    Yanıtla
  • Fırat,oynuyacağımız kaç maçı bağladında düşmeyeceğiz diyorsun.en alttaki ile aramızda aşağı yukarı 3 maçlık puan farkı var.Bu takımın 10 haftada 1 galibiyeti var.Bu senin kafanda bir soru oluşturmuyormu?En son içeride oynadığımız kötü rizeye bile yenildik.Bu garantiyi nereden aldın.Kim sana verdi bu garantiyi?.İşte bu bize birşey olmaz kafa yapısı en tehlikelisi.Şampiyon olmuş Bursaspor da geçen sene senin gibi düşünerken bir anda gözünü açtığında kendini 2.ligde buldu.Haftaya Trabzon geliyor.Eğer bu maçı alamazsak sen o zaman görürsün ligdemi? kalacağız yoksa küme düşmemeye mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Şimdi Sivasa bakıyorum imrenmemek elde değil, başkanları öyle yada böyle iyi futbolcularını bırakmadı. Düşünüyorumda acaba bizde bırakmasaydık nasıl bir ekip olurduk?... Azubuike, Aleksic, Botalip (zamanında çok eleştirdim ama değerini sonradan anladık) Sadık, Abubakar Kamara (Son maçlar güzel mücadele etmişti) Tamam illaki takımın işleyişi için futbolcu alınacak-satılacak yada adam sözde büyütülmüşlerde forma giymek istediğini belirtip gitmek istiyor ve gidiyorlarsa peki neden bu futbolcuların yerleri dolmuyor. Doğrularıda konuşmak lazım gelen topçular var ama gidenleri kadar başarı veremiyorlar. Takım bizim takımımız iyi gündede her gündede yanındayız ama inanın alınan bu sonuçlar ve iyi olmayan oyun bizleri üzüyor... Teknik heyette belirsiz, takımda sanki bir huzursuzlukta var ne diyelim İnşAllah düzliğe çıkarız. Son bir sözüm olan olmuş ama kendi şahsi fikrimdir keşke yeni stadyumumuz şeker fabrikası civarlarında olsaydı şuanki yeri bence çok yanlış... Bu yılki Başakşehir maçı olması lazım merkeze geldik saat 24:00 geçtiği için otobüsler yoktu bir müddet yürümek zorunda kaldık. Hele o akşam maçları bitimi insanların trambüslere koşarak birbirlerini iterek binmesi hoş bir görüntü değiil, insanlar kaç kez ezilme tehlikesi geçirdi. Ben bir idareci olsam inanın şu uygulamayı yapardım Örnek olarak Bostanbaşı, Yeşiltepe, Taştepe-Melekbaba, Toki bölgesi bu bölgeler arttırılabilirde maç günleri en azından 1 araç gidiş ve dönüş olarak stadyuma sefer olarak konulabilirdi. Yine diğer bir husus maç günleri sizde bilirsiniz ana ulaşım trambüsler ile yapılıyor hele o trambüslerin tıklım tıklım bir şekilde üniversite içini dolaşmasıda bence yanlış bir uygulama, hem taraftar için hem Araştırma hastenesine gelecek hastalar için hemde orada okuyan öğrenciler için büyük sıkıntılara yol açıyor, bu sebeple sadece maç saatlerinde trambüsler araştırma hastanesine girmeden batarya vasıtasıyla direk stadyum istikemetine gitse inanın çok isabetli bir uygulama olacak. Bu sürede (maç öncesi ve sonrası) diğer hatlara çalışan 1-2 körüklü yada normal otobüs hastaneye gelen hastalar ile öğrenci kardeşlerimiz için tahsis edilse onlar içinde çok iyi olacak... Yani ulaşım yönündeki tavsiyelerin yapılmayacak güçlükte değil ne diyelim inşAllah yetkililer değerlendirmeye almaya çalışırlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorumun ismine (link) yakışmış umarım böyle yapıcı yorumlar idareciler tarafından dikkate alınır
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle haklisiniz gece maçlarında giden taraftarlar mağdur oldu sayjn Selahattin Gürkan bunu bilmiyornusun motaş a bir telefon et Büyük Malatyaspor taraftarıni mağdur etme yazik gunahh
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyupk (4 yıl önce)
    futbolcularda istek olursa sivasi yeneriz baskan tranfer konusunda kaplumbaga hizinda devre aralari gelmeden ayarlasana alacagin oyuncuyu hadebe gibi oyuncular istiyoruz samet aybaba bu takima disiplin getiirir ayrica 1.ligde cok iyi oyuncuk var ozellikke hatayspor da.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (4 yıl önce)eyyupk isimli kullanıcı yorumuna
    Adamların küme düşme derdi yok ama daha iyi yerde bitirmek adına transfer düşünüyor her galibiyet 3 milyon kafa bassa insan bu paralar için transfer yapar ama malatyaspor eskisi gibi ye kürküm ye dönemi açıklık yok paralar nereye gidiyor açıklama yok iyi mehter çalıyor yönetim
    0
    0
    Yanıtla