SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çalışmalar 21 Mahalleyle Sınırlı Kalmayacak"

A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 21 mahallede yerinde dönüşüm yapılacağı açıklamasının ardından dönüşüm yapılacak mahallelerin muhtarlarıyla bir araya gelerek projenin detaylarını anlattı.

Mahalleler üzerinde ayrı ayrı çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan Güder, “Büyük bir felaket yaşadık. Bu süreçte başta Sayın Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, milletvekillerimiz, il başkanlarımız, muhtarlarımız, hepimiz el ele vererek Malatya’yı ayağa kaldırmak için uğraş veriyoruz. Biz yöneticiler hakikaten uyumadık. Gece de çalıştık, gündüz de çalıştık. Böyle büyük bir alanın yerle yeksan olması ve yeni bir il merkezi kurmanız için de çok düşünüp, o şekilde bir karar vermeniz gerekiyor. Battalgazi’de binlerce, on binlerce hak sahibi var. İlk günden beri çalışmalarımızı yürütüyoruz. Hızlı ve seri bir şekilde bakan yardımcımızla beraber alanı gezdik. Seri bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Öncesinde bazı mahallelerimizde rezerv alanı kentsel dönüşüm alanları ilan edilmesi noktasında bakan beyle konuşmuştuk. Yeni Hamam, Dabakhane, Kavaklıbağ, İsmetiye, Niyazi, Şıkşık, Hamidiye, Saray Mahalleleri’nde çalışmalar önceden başlatılmıştı. Bazı yerlerde ihaleler yapıldı. Diğer yerlerde de ihaleler hızlı, seri bir şekilde yapılıp buralarda kazmalar yakın zamanda vurulmuş olacak. Gerekli her mahallede yerinde dönüşümü, kentsel dönüşümü o bölgelerde başlatmamız gerekir diye arkadaşlarla çalışma yapmıştık. Şehit Fevzi’de daha önce başladığımız yerde kalan kısmının dönüşüme konulması, Beylerbaşı’nda alan dahil edilmiş oldu. Taştepe’nin büyük bir kısmı kentsel dönüşüme dahil edildi. Yolun çarşı içerisinden yukarısına geldiğimizde özellikle Kırçuval, Sancaktar’ın içerisinde bulunan alanın bir kısmı; Akpınar Mahallesi’nde ciddi bir yıkım söz konusuydu. O bölge tamamen içerisine dahil ediliyor. Özellikle Cezmi Kartay Caddesi bu alana dahil edilmiş oldu. Diğer tarafta merkezin biraz dışına çıktığımızda Göztepe’de yaklaşık bin konutun yapılacağı alan belirlendi. Tandoğan’da, Çöşnük’te, Yıldıztepe’de yer belirlendi. Cirikpınar daha önceki alan içerisine dahil edildi. İstiklal Mahalle’mizin bir kısmı, İzzetiye Mahalle’mizin bir kısmını bakan beyle uzlaşarak buraların da bir an önce temizlenip, buradaki insanlara konteyner isteyen varsa konteyner verileceği yoksa da o evlerde yaşayan insanlara kira desteği verileceği şeklinde bakan bey ifade ettiler.” şeklinde konuştu.

“Çalışmalar 21 Mahalleyle Sınırlı Kalmayacak”
Çalışmaları hızlı bir şekilde sürdüreceklerinin altını çizen Başka Güder, “Muhtarlarımızla yine oturacağız, konuşacağız, istişare edeceğiz. Arkadaşlarımız başka mahallelerimize de gidecekler. Oradaki muhtarlarımızla, Çevre, Şehircilik il müdürlüğümüzle istişare içerisinde olacağız. İstişare neticesinde diğer alanları bu alanlara dahil etmiş olacağız. Yeri geldiğinde bu alanları da genişletme imkanımız olacak. Biz 21 mahallemizde kentsel dönüşüm olması noktasında çalışmalarımızı bitirmiş olduk.  Bu çalışmalar 21 mahalleyle sınırlı kalmayacak. Kısa sürede Sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin, milletvekillerimizin, büyükşehrimizin, sizlerin desteğiyle bu çalışmalarımızı hızlı ve seri bir şekilde yürüteceğiz. İnşallah çarşımıza çok kısa süre içerisinde kavuşmuş olacağız. Hem sizin adınıza, hem kendim adıma, büyükşehir adına, hükümetimiz adına çözüm yolu bulmak için elimizden gelen çabayı sonuna kadar sarf ediyoruz, sarf edeceğiz. İnşallah Malatya’mızı hep birlikte ayağa kaldıracağız.” ifadelerini kullandı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • 44Malatya27 (3 ay önce)
    Malatya nın ilk merkezlerinden biri olan sıtmapınarı gibi bir yerin aslında bu kapsamda olması lazım. şehrin göbeğinde canlı canlı atan bir damar resmen tıkandı araziye döndü. toki ninde emlak konutunda rahat çalışabileceği bir alan mevcut.
    0
    0
    Yanıtla
  • şehitfevzili (3 ay önce)
    Depremden önce şehit fevziyi kentsel dönüşüme alarak bizi bu zor zamanda sağlam evlere yerleştirdin ya Osman Başkan, Allah iki cihanda işini rast getirsin. Geçen dönem dönem oy vermemiştim sana ama bu dönem aday gösterilirsen vallahi oyum senin. Şehit fevzinin 2. etabını sabırsızlıkla bekliyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (3 ay önce)
    Osman Güder, burası bir şekilde seni seviyor...
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Atıf hocam osman güderi hangi battalgazili seviyor yalan konuşmanın bir mantığı yok. Geldiğinden beri park bahçe sosyal yaşam merkezi başka ne yapmış eski malatya yolu çukurdan basamaktan gidilmiyor.Seçim yaklaştı hizmetleri daha yeni mi yapıyor. YENİ YÜZLER GELSİN ARTIK
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Gökan kardeşim Güder hakkında yazdıklarım yayımlanmayınca burası galiba seni bir şekilde seviyor notunu düşmüştüm.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 ay önce)
    Depremden bir sene sonra mı aklınıza geldi diye sorarlar adama. Belli ki, yapılması planlanan TOKİ evleri yetişmeyecek. Şimdi de TOKİ Emlak Konut yerinde yapacak diyorlar. Kim düşündüyse bu taktiği helal olsun. Artık planlar ortaya çıkana kadar temel atılana kadar 6 ay daha geçer. Toplam bir buçuk yıl sonra başlarlar inşaata. Kim ne bilsin konteynerde nasıl yaşanır bu kadar süre. Allah bunlara muhtaç kalan hepimize yardım etsin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • şehitfevzili (3 ay önce)Mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    şehit fevziyi 2021 de kentsel donusume aldı adam, allah razı olsun ki depremden 2 ay sonra mılletin ev bulamadıgı bır ortamda sapa sağlam evlere yerleştik. vallahi osman baskana gonulden bağlandık işi rast gelsin. insallah sehit fevzide yaptıgı gibi diğer mahalleler de de kentsel donusume öncülük eder. edecegıne de emınım. şehit fevzi en guzel ornek. saygılar sevgiler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 ay önce)
    Seçime kadar vaatlerde devam seçimden sonra gerçeği görürsünüz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adil (3 ay önce)
    Hayırlı olsun. Malatyanın21 yıldır göreceğin iyi başkan
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Malatya (3 ay önce)
    Yeşilyurt nerelerde dönüşüm olacak İnönü mahallesi canpaş sitesinde emlak bank dönüşümü varmı Allah rızası için 1 yıl geçti neyin ne olacağı belirsizliğini koruyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 ay önce)
    Daha önce de yazmıştım mahalle kapsamı genişlemese kimse altında kalkamaz 1 buçuk milyon la kimse ev yaptıramaz müteahitler üste en az 750 bin tl istiyor kim nerde bula yaptıra doğrusu emlak konut ihaleye verip yaptırması inşallah secim arefesinde bu vaatler sözde kalmaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdullah (3 ay önce)
    Zafer Mahallesinden Akpartiye oy yok. Dönüşüm kapsamında neden zafer mahallesi bulunmuyor.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Haci (3 ay önce)
    Şecime kadar milletin ağzına bal çalıyorlar,seçimden sonra hepsi unutulacak.Taki 2028 genel seçimlere üç beş ay kalınca yeniden ısıtılıp ahalinin önüne konulacak,ısıtılıp ısıtılıp tekrar tekrar yedirilecek bu yemek.Yersen tabiiii?
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 ay önce)
    Osman başkan kentsel dönüşüm ne deprem olmuş sosyal yaşam yap park yap sahil parkı filan üzüyorsun bizi başkanım. Sdn şimdiye kadar yararlı ne yaptın memlekete. Geliyor gelmekte olan…
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Mlx (3 ay önce)
    Park yapın,boşverin kentsel dönüşümü.
    %68
    %32
    Yanıtla
  • ahmet (3 ay önce)
    En büyük yıkım Ferhadiye mahallesinde iken Fehadiye mahallesinin sağı ve solu var ama kendisi kapsam dışı. İzzetiyede kaç bina yıkılmış ki emlak konut yapıyor.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Adınız olsa ne yazar lafların hepsi boş
    0
    0
    Yanıtla
  • Deprem (3 ay önce)
    Aslanbey - Nuriye mahalleler de girermi
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Öz Kernekli (3 ay önce)
    Zam’dan haber ver. Gider ayak güzellik yap bari.
    %57
    %43
    Yanıtla