SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çalışmazsak Şehrimiz Ayağa Kalkamaz"

A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 il den biri olan Malatya’da depremzede kadınlar kent ekonomisinin yeniden canlanması için kolları sıvadı. Kentte bir araya gelen onlarca kadın dut pestili üretimi yaparak şehrin yeniden imarı sürecine katkı veriyor.

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde etkilenen 11 ilden biri olan Malatya’da kent ekonomisi de büyük darbe aldı. Depremler sonrası yaraların hızla sarılmaya başlandığı kentte şehrin yeniden imarı için çalışmalar sürerken, bir araya gelen onlarca kadın ise dut pestili üretimi yaparak sürece katkı veriyor.

“Tekrar güzel günlere dönmeyi düşünüyoruz”
Depremlerde olumsuz etkilendiklerini belirten Hatice Koç, üretim yaparak zorlukların üstesinden geleceklerini belirterek, "Pestil üretimine bu yıl da başladık. Deprem nedeniyle eleman bulmaktan zorlansakta arkadaşlarımız ile üretimi sürdürerek aile ekonomisine katkı sunmaya çalışıyoruz. Hep birlikte çalışarak bu zorlukların da üstesinde geleceğiz. Tekrar güzel günlere dönmeyi düşünüyoruz” dedi

“Çalışmazsak şehrimiz ayağa kalkamaz”
Üretim yaptıkları bölgenin depremde etkilenmemiş olmasına rağmen kentteki büyük yıkımın kendilerine olumsuz yansıdığını aktaran Fadime Şahin ise "Depreme rağmen arkadaşlarımızla birlikte ayakta durmak için üretime devam ediyoruz. Yorucu ama zevkli bir iş bir yılda 8 ila 15 ton aralığında üretim yapabiliyoruz. Çalışmaz isek şehrimiz ayağa kalkmayacaktır. Bizler de çalışacağız ki esnafımız da ayakta durmaya çalışsın" ifadelerini kullandı.

Kadınların bir araya gelerek üretim yapmasının önemine vurgu yapan Remziye Balta ile Suna Ayhan da çalışmaktan mutlu olduklarını söyledi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • erhan (9 ay önce)
    malatyadaki kira artışları başını almış gidiyor istediğimiz kadar çalışalım evimiz olmadıktan sonr neye yarar Allah fahiş kira artıran ev sahiplerinin belasını versin hain bunlar çünkü vatan haini hemde
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Öncü (9 ay önce)
    Pestille mi şehri şahlandıracaksınız.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Gülizar Şekerci (9 ay önce)Öncü isimli kullanıcı yorumuna
    İnsanların emeğini küçümsemeyin herşeyi devletten beklemek yanlış gelin hep birlikte çalışalım devlet millet el ele
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mehmet Gerçek (9 ay önce)
    Lütfen şu cümleden vazgeçiniz. Şehri ayağa kaldırmak. İnsan var olduğu için şehir vardır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Başka söze gerek var mi? Bu şehirden giden insan başka şehirde de yaşayabilir. Ancak bu şehirde insan kalmazsa bu şehrin belediye başkanı ve millet vekilleri olmaz. Şehri ayağa kaldırma hikayesi insan için söylenen bir cümle değil, menfaat sahipleri için kurulan bir cümle. Malatyalı başka şehirde de iş bulur ev bulur oy verir çocuğunu büyütür. Ama şehirde insan kalmazsa yönetici koltuğundan mal sahibi kirasından olur. Herkes sorsun kendine şehri mi ayağa kaldırıyoruz bugüne kadar sırtımıza basanları taşımaya devam mi etmek için kalıyoruz.
    %72
    %28
    Yanıtla