SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Cami Yanına Kültürel, Sosyal ve Sanatsal Mekanlar İnşa Edeceğiz"

A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Çilesiz Aksa Camimizin yan tarafında bulunan yaklaşık 5 dönümlük alan üzerine inşa edeceğimiz kültürel, sosyal, sportif ve sanatsal mekanlarımızla bu bölgemize yeni bir yaşam alanı daha kazandırmış olacağız.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Çilesiz Aksa Caminin yan tarafında başlatılan çevre düzenleme ve alan iyileştirme çalışmalarını inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 2022 yılında yapacakları yeşillendirme çalışmaları ve park projeleriyle kişi başına düşen yeşil akan miktarını artıracaklarını söyledi.

2022 Yılı Yatırım Programına aldıkları park ve yeşillendirme çalışmalarına havaların ısınmasıyla birlikte hız verdiklerini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt’un farklı bölgelerine kurdukları yeni yaşam alanları, parklar ve kültürel ve sanatsal merkezlerle vatandaşların yaşam kalitesini artırdıklarını ifade etti.

Çilesiz Aksa Caminin yan tarafına 7’den 70’e tüm vatandaşlara hitap eden sosyal, sanatsal, kültürel ve eğitim mekanları kazandıracaklarını dile getiren Başkan Çınar, “ Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz havaların ısınmasıyla birlikte bu yıl ki park yatırımları ve yeşillendirme çalışmalarının yanı sıra ağaçlandırma ve peyzaj düzenleme ile bakım ve onarım çalışmalarına ağırlık veriyor. Yeşilyurt’un her noktasını daha ferah, daha güzel ve daha yeşil bir görüntüye ulaştırmak için yoğun bir çaba sarf eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz, Çilesiz Aksa Camimizin yan tarafında bulunan yaklaşık 5 dönümlük alan üzerinde hizmete sunacağımız kültürel, sanatsal ve sosyal mekanlarımız için çevre düzenleme ile alan iyileştirme çalışmaları yapıyorlar. Sulama sistemlerinin kurulması, aydınlatma direklerinin yerleştirilmesi ve yeşillendirme çalışmaları için alt yapı çalışmalarının devam ettiği bu bölgemizde hizmete sunacağımız kültürel ve sanatsal mekanlarımızla birlikte park projelerimizin boyutunu da geliştirmiş olacağız. “ diye konuştu.

Yeni park alanlarının Yeşilyurt’un imajına ve marka değerine katkı sunacak tasarıma ve hizmet alanlarına sahip olmasına önem verdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Çınar, “ Doğu Anadolu’nun en büyük ilçesi olmasının yanı sıra son dönemlerdeki vizyonel ve modern yatırımlar sayesinde en fazla tercih edilen ilçelerin başında gelen Yeşilyurt’umuzun imajına ve kimliğine değer kazandıran park projelerimizi sürekli geliştirip, ilerletiyoruz. Parklarımızın yeşil alan, kamelyalar ve çocuk oyun alanlarının dışında sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin de yapılabileceği özel merkezler haline getirmeye çalışıyoruz. Toplumun tüm kesimlerinin ihtiyaçlarına cevap verecek farklı ve dikkat çekici alanlara sahip yeni nesil parklarımızla birlikte bu alanda da örnek çalışmaların altına imza atıyoruz. Çilesiz Aksa Camimizin arka kısmına inşa edeceğimiz yeni sosyal yaşam alanımızda çocuklarımıza, gençlerimize, yetişkinlerimize ve büyüklerimize hitap eden sosyal, sportif ve kültürel mekanlar kurarak, şiir akşamları, konserler ve çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Her yaştan vatandaşımız burada kuracağımız yeni nesil park alanımızda zamanını her açıdan faydalı geçirecek. Burada kuracağımız park yatırımıyla birlikte hem kişi başına düşen yeşil alan miktarının artmasını sağlarken diğer taraftan Yeşilyurt’un sosyal ve kültürel imajına da çok önemli destekler sunmuş olacağız. Her mahallemize böylesine nezih, modern ve konforlu yaşam alanları inşa ederek, merkez ve kırsal tüm yaşam alanlarımızın aynı düzeyde gelişmesi, aynı düzeyde geleceğe daha umutla bakması içinde var gücümüzle çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Osman Fatih (2 yıl önce)
    Fahri Kayahan ve Bostanbaşına hizmetden vakit bulursanız sizi TOKİ'ye de bekleriz.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • yavuz (2 yıl önce)
    Yeni açılacak olan 50 m.lik yolun kenarında belirlenen cami yeri Hacı Uğur POLAT döneminde kaldırılarak götürülüp yerleşim yeri ile alakası olmayan tokinin en alt tarafından 40-50 metre derinde olan bir çukur cami yeri yaptılar. Cami yerinin eski yerine yani 50 m.lik yolun kenarına getirilmesini istiyoruz yetkililerden.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • yavuz (2 yıl önce)
    Battalgazi Belediyesinin Toki bölgelerine yaptığı yatırımlar gibi Yavuz selim mahallesine ne zaman uğrayıp park futbol sahası vs. yapacaksınız. Yeşilyurt Belediyesinin Yavuz Selim Mahallesine kendi reklam panosunu yerleştirmekten başka bir çalışması bulunmamaktadır. bu panolarda Fahrikayahana, bostanbaşına, çilesize yapılan yatırımların reklamlarını seyrettirmektesiniz. Buraya uğramıyorsunuz bari başka yerlere kat kat yaptıklarınızı gözümüze sokar gibi göstermeyin bize. İnsaf yahu. Mahallenin alt tarafında yeni açılması için kazı yapılan yol çöp ve moloz döküm alanı haline getirildi. Bir işlem yapan yok. Bu yola ne zaman el atılacak. 10 yıldır çöp ve moloz tepelerini seyrediyoruz. Biz de insan yerine konulmak istiyoruz artık.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • cafer Canbay (2 yıl önce)
    Hangi Dini vakfa Peş keş cektireceksin.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • morris (2 yıl önce)
    Aman ha! Başkan çevre yolu altındaki açılan Kaynarca mezarlık bağlantısını (saatlı kavşaktan başlayıp hatunsuyu kavşağına kadar) 9 yıldır el atmadınız. İnşallah bir 9 yıl daha bekleriz önemli değil nasıl olsa oylar cebte..
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Captain Price (2 yıl önce)morris isimli kullanıcı yorumuna
    Nasıl olsa geçenlerde cami yanına yapılan sözde sosyal tesisli park ile bölgedekilerin gazını aldılar birde iftar yemeği düzenlediler kendisi bu parkı şimdi ihale etsek iki katına çıkıyormuş dedi peki adama sormazlar mı neden iki katına çıkıyor ülkeyi yönetemediğinizden olmasın o. Kuzey kuşak yolu ve 50 m lik bulvar yolu hala beklemekte insanların binlerce ağacını kesip dönümlerce yer alıp açtılar ama üzerinden neredeyse 10 yıl geçti hala olduğu gibi duruyor asıl bu yol büyükşehire bağlı sağolsun Selahattin bey Malatya da Kaynarca diye bir bölgenin farkında değil kendileri düzenlenen iftar ve açılış yemeğinde bile bir bahane uydurup gitti. Bölge halkı kesintisiz oy vermeye, desteklemeye devam etsin hak ediyorlar. Kendilerini insan yerine koymayanı bu yöneticiler mi koyacak.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Baybora (2 yıl önce)
    Millet Kiraathanesi acilmasi iyi olabilir
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (2 yıl önce)
    Mübarek Ramazan Ramazan sizleri Allah C.C. huzurunda adaletli eşit olmaya davet ediyorum ediyorum... İşiniz gücünüz hep Fahri Kayahan-Çilesiz-Tecde-Bostanbaşı... Yavuz Selim Mah. Malatya'nın değilmi Yeşilyurt'un değilmi niye görmezden geliyorsunuz neden bu kadar ayrımcılık yapıyorsunuz... Hangi birini sayayım... Mevcut Cami ne kadar bakımsız ilgisiz... Var olan belediye marketi alıp götürdünüz, ekmek kulübesini faaliyete almadan yine söküp götürdünüz... yollar kaldırımlar bakımsız... 20 yılı aşacak ne yaptınız buraya... Adaletli olmak eşit olmak çokmu zor... Ne diyeyim sahur vakti ezan okundu Rabbim sizlere adaletli eşit davranmayı nasip eylesin....
    %92
    %8
    Yanıtla