SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çamurlu'daki Deprem Konutlarının İnşaatı Sürüyor

Çamurlu'daki Deprem Konutlarının İnşaatı Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da deprem sonrası temelleri atılan deprem konutlarının yapımı hızla sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da yıl sonuna kalmadan teslim edileceğini açıkladığı konutlar hızla yükseliyor.

Asrın felaketinden etkilenen illerden biri olan Malatya’da depremin hemen ardından temelleri atılan 14 bin konut, 7 bin 131 köy evi ile 679 ahırın inşası için başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor.

Deprem konutlarının hızla yükseldiği Battalgazi ilçesine bağlı Çamurlu Mahallesi’nde ilk etapta 33 bloktan oluşacak 681 konutun inşası da aralıksız devam ediyor.

“İlk etapta 681 kalıcı konut inşa edilecek”
Kalıcı konutlarla ilgili çalışmalarının ilçenin bir çok farklı noktasında devam ettiğini kaydeden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Çamurlu Mahallemizde ilk etapta 681 konutumuz inşa ediliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla yılbaşında konutlarımız vatandaşlarımıza teslim edilecek. Battalgazi’de bir çok noktada kalıcı konutlar için çalışmalar devam ediyor. Süreç içerisinde peyderpey tamamlanan konutlar vatandaşlarımıza teslim edilecek" dedi

“Önceliğimiz yerinde dönüşümü sağlamak”
Kentte depremlerde ciddi boyutta etkilenen dört ilçede kalıcı konutlar ve yerinde dönüşüm çalışmaların sürdüğünü belirten Güder, "Birinci önceliğimiz ve hedefimiz yerinde dönüşümü sağlayarak vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak. Bu noktadaki çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. İnşallah kısa sürede yerinde dönüşümün başlatılması içinde gerekli adımları atmış olacağız. Bu hafta sonu da yerinde dönüşümü noktasında 6 aydır üzerinde çalışmış olduğumuz çarşı merkezinin temel atma törenini de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki’nin katılımlarıyla gerçekleştirmiş olacağız bunu da burada ifade etmiş olayım” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Emine (1 yıl önce)
    ben emekli biriyim 6.300 tl maaş alıyorum evim ağır hasarlı şimdi kira yardımı alıyorum. 6 bin tl ye ev tuttum oturuyorum ancak Bir yıl sonra kira yardımı kesilecek ve evim teslim olmayacak diyorlar, öncelik şehit yakını ve evi yıkılacak olanlar, ben yerinde dönüşüm projesinede evimi yaptırsam nasıl ödeyecem bu parayı emeklilerede bir öncelik olmayacakmı toki evlerinin ilk teslimatında bir vekile ulaşamıyoruz ki derdimizi anlatak altı ay oldu bir vekil gelip halimizi sormadı seçim zamanı mahalemizden çıkmadılar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hkb (1 yıl önce)
    yalniz foto da gorunen demirler paslanmis. yeni bir depremden ciktik daha ozenli olunmasi gerekli bence
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Yerinde dönüşüm acele ile yapılmış bir proje. Tekrardan gözden geçirilmeli. Yoksa birçok vatandaş mağdur olacak, büyük borca girip ödeyemeyecek. Vatandaş şu anda "denize düşen yılana sarılır" misali ne olsa başvuruyor, hakkım kaybolmasın diye. Ancak sonunda mağdur olabilir.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Serkan (1 yıl önce)
    Yerinde dönüşümü TOKİ yapsın o verdikleri 500 hibe +500 kredi ile ?o parayla hiçbir mutahit gelip yapmaz ..başvurusanizda hakkiniz gidiyor haksahipligi bu iş hiç net değil böyle olmaz
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Yetkililere sordum aldığım cevap biz size 1 milyon lira vereceğiz siz mütahid bulun ister 1 isterse 2 milyona anlaşın aradaki farkı siz vereceksiniz ve mütahidle sözleşme imzalayacaksınız, aranızda proplem olursa devlet sözleşmeye uyulup uyulmadığını ve inşaatın yapım aşamısını denetleyecek, burada 1 milyona biz ev yapımı için kimi bulacağız, konuştuğumuz mütahidler 1 milyon bizden ek para istiyorlar bu 1 milyonu bir çok insan bulamayacağız olması gereken ister eski yerinde isterse konut yapılan bölgelerde devletimiz evlerimizi yaparak bizlere teslim etmesidir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sadık (1 yıl önce)
    Malatya da kalan cadır da da olsa kalır bu yaşanan felaketten sonra konteyner E de şükür der. Şuan ayakta kalan evlere de kimse artık eskisi gibi güvenmez. Toki 6 kat yapıyor ama merkez gibi sulak alana değil. Toki inferesi gibi 14 kat da yapsa sağlam. Ama merkeze 4 kat yeterli. Toki evleri 1.400 bine verecek bunun 600 un den vaz gececek 800 bin borçlanarak 2 yıl ödemesiz 240 at taksit olacak. Yerinde dönüşüm de belki fazla verilecek ama merkezi yerde ev sahibi olunacak. Bu da o farkı tolere eder.
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 yıl önce)
    Emeği geçen herkese teşekkürler, benim kafamın almadığı bir şey var, o da bakanlığımız yerinde dönüşümde zemin artı 4 diyor, burada 6 kat var ( zemin artı 5) ,özellikle başta Bostanbaşı olmak üzere Fahri Kayahan tarafında bu şekilde nasıl yerinde dönüşüm olacak, ortalama kat 12. Bu yüzden yerinde dönüşüm en az zemin artı 6 ya da 7 olmalı.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Kimsenin moralini bozmak istemiyorum ama burada 5 apartman yani 100 dairenin kaba inşaatı bitmek üzere ikizceyi görmedim, görenlerden aldığım bilgiye göre oradada 10 apartmanın kaba inşaatı bitmiş 200 dairede orada var gelenciktepeyi bilmiyorum malatyada en azından 85 bin konuta ihtiyaç var yerinde dönüşüm deseniz 1 milyona kimse ev yapamaz bizde ise mütahide verecek ek para yok ümit ediyoruz bir an önce bizleri ümitlendirecek yeni gelişmelerin olması olmadığı takdirde istemeyerekte olsa malatyayı dönmemek üzere terk etmek zorunda kalacağım.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Zaten Malatya'ya dönmeyelim diye böyle yapılıyor.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Yerinde dönüsümde bir kurnazlik var çıkın kamuoyula paylaşın deyinki yerinde dönüsümle TOKİ aynı ücret ödeyecek yada deyin şukadar ödeyecek yerinde dönüşüm isteyen bakın kaç kişi vazgeçecek TOKİ 1000se yerinde donuşüm 3000bin den assagu yapmaz kimse
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Bizi müteahhitin kucağına atıyorlar. 500 hibe + 500 kredi (ki yalan bu TÜFE oranında artacak) üzerine müteahhit ne isterse. Çoğu emekli insan nasıl ödeyecek.
    %100
    %0
    Yanıtla