SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çarşı İnşaatı İşçilerinden Ücretlerinin Ödenmediği Gerekçesiyle Eylem

Çarşı İnşaatı İşçilerinden Ücretlerinin Ödenmediği Gerekçesiyle Eylem
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 6 Şubat depremlerinden sonra tamamen yıkılan Malatya Çarşısı’nın bir bölümünün yapımını üstlenen firmanın taşeron firma üzerinden çalıştırdığı yaklaşık 50 işçi eylem yaparak ücretlerin ödenmediğini iddia ederken, söz konusu firma ise paraların taşeron firmaya ödendiğini belirten savunma yapıyor.

Malatya Çarşısı’nın çevre yolu ile eski belediye arası ve Yeni Camii ile Akpınar arasın8daki bölümü kapsayan inşaatın yüklenicisi olan LEDA firması bünyesinde taşeron firma üzerinden çalıştırılan bir grup işçi, kendilerine yaklaşık 2 aylık ücretlerinin ödenmediğini ve kendilerini işten çıkartıldığını iddia ederek eylem yaptı. Eylemde 2 işçi kule vince çıkarken, 1 işçi ise bir binanın üst katına çıktı.

LEDA Grubun bulunduğu alanda yaklaşık 600 işçinin çalıştığı, bunlardan taşorn firma bünyesindeki 50 işçi ile sıkıntı yaşandığı, işçiler için LEDA tarafından ücretlerin taşeron firmaya aktırdığı, ancak işçilerin taşeron fermanın kendilerine ödeme yapmadığını, taşeron firmanın ise ödeme yaptığını iddia ettiği öğrenildi. LEDA firmasını ise çarşı inşaatını hız sürecini kesilmemesi için başka bir taşeron firmadan 50 işçi istediği ve sorun çıkartan taşeron firma ile ilişkisini kestiği bildirildi.

İnşaat şantiyesinde gün boyunca polis ekipleri hazır bekletilirken, işçilerin eylemi devam ediyor.

Bu arada, Malatya Çarşı Merkezi inşaatına haber yapmak üzere giden gazeteciler, şantiye çalışanları tarafından fizik olarak engellendi. Sonsöz Gazetesi Muhabiri A.Vahap Kaygusuz, bir gazeteci arkadaşıyla inşaat alanına gittiklerini ve burada fiziki olarak engellendiklerini söyledi. Kaygusuz, adının Bilal olduğunu öğrendiği şahsın üzerine yürüyerek tehditkar hareketlerde bulunduğunu belirtti.

Çarşı merkezi projelerinden 2. etap  2. kısım olarak adlandırılan konut ve ticaret alanı inşaatı, milyar 097 milyon TL+KDV ile Lena Yapı ve Proje Taahhüt Ltd. Şirketi'ne verilmişti. İnşaat ile ilgili bu şirketin ihaleyi kazandığı açıklanırken, Malatya'daki diğer birçok deprem projesi inşaatı gibi bu işin de taşeron firmaya verildiği, son olayla ortaya çıktı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • selim malatyalı (3 ay önce)
    ya şu malatyada hiçmi doğru düzgün iş yapılmaz.yeni stat yapılır eksik teslim alınır.yeni hastahane yapılır yetmez ek yapılır.yeni iş merkezleri yapılır.alt yüklenicilerin parası ödenmez.bu memlekette hiç doğru iş yapılmazmı?bu arada yeni şehir merkezimizde çok güzel bir mimarisi var yeni fark ettim.gayet güzel aynen şehir merkezine organize sanayii yerleştirmişler bir tek fabrika bacaları yok.malatyaya çok yakışacak.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hakim (3 ay önce)
    Malatya'nın sesi soluğu olan nadir seslerden, Malatya Haber Sitemiz bir kaç gün önce, Anakara dan alınan ihalelerin alt taşeronlara havale edildiği ve bu gidişatın hiç iyi bir sonuç doğurmayacağıyla alakalı çok isabetli bir haber yayınlayan Malatya haberi,haberciliğinden ve her daim halkın sesi olduğu için tebrik ederim.Ekonomik sarsıntı,zelzelelerin yıkıp geçtiği hayat düzenimizden sonrası ve daha şiddetli ekonomik kaostan sonra ülkemize ve özellikle deprem bölgemiz insanına İnşaallah Yüce Yaradanımız yardımını esirgemez.dünya imtihanı bitenlere Yüce Allah merhamet eylesin.kalan bizlerin hayat imtihanı yaşanan bu süreçte ne kadar yamuk işlerin yapılmaya çalışıldığını herkes yaşayıp görüyor.hak sahipleri için kırsal da yapılan tokiler de rant,rezerv alan da rant, inşası devam eden şehir merkezinde rant, yıkım sürecinde rant her yerde yolsuzluk ve rant artık bu mızrak çuvala sığmadığı halde devam eden bir talan zalimliğiyle karşı karşıya olan bizlerin başvuracak bir adalet düzeni de yok.dehşet paralara alınan ihalelerin karşılığında vasat mı vasat evlerin yapımını başka alt yüklenicilere havale eden sözde büyük firmalar talan edilen kaynakların Ankara da taksimiyle meşkul.haşa iyi olanı tenzih ederim ancak 85m2 neti olan bir dairenin için milyonların çok az bir para olduğunu kimse iddia edebilir mi.herkes her şeyi biliyor şüphesiz.yetkili hiç kimse olan bitene ses çıkarmıyor.nalet olsun devasa paralara çok modern işler yapılacakken her köşeyi kapan haramzadelere.işte alt taşeron,elini hiç bir şeye sürmeyip Ankara'da ihaleyi yüksek fiyatlara kapattıkları halde ihaleyi alan firmaların, Ankara'dan dönen dolapların masraflarından ötürü alt taşarona havele ettikleri işlerde yaşanan ve daha yaşanacak rezil süreçlerden çeken emekçiler ve sözde özveriyle depremzedelere yapılan kalitesiz vasat rezil evlerin muhatabı olarak kazık fiyatlara maruz kalacağımız günün ispatı.oysaki bir daire için harcanan 3 milyon civarı paraya ne onurlu işler yapılabilirdi.işte en son örneği bir devlet bankasının Çamurlu Mahallesinde,sözde özverili özelde yolsuzluk ve rant amaçlı, bankacılara yapmaya çalıştığı sosyal amaçlı konut evlerinin alçakca fiyat durumu;2+1 85m2 evin fiyatı peşin 2.900.000 TL,3+1 105m2 evin fiyatı 3.800.000 TL.Bir yıl vadeye isteyenlere de + 1 milyon vade farkıyla ödemeli ev yapıyorlar.ülkemizde tamamen aleni yolsuzluk amaçlı yapılan bütün bu çalışmalar bize şunu haykırıyor.dah büyük belalara hazır olun.zalimlik devlet adına yetkililerin amacı olmuş.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdo (3 ay önce)
    Aynısı yoncalı barajı işçilerinde de mevcut paralarını alamıyorlar
    %92
    %8
    Yanıtla