SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Cep Telefonu İlk Sırada!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da tüketicilerin en çok şikayetçi olduğu ürün çeşidinin cep telefonu ve ayakkabı olduğu belirtildi. Malatya'da banka işlemleri ilk kez tüketici istatistiklerinde yer aldı.

Malatya Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Bayram Yumrutepe, Malatya İl Tüketici Heyetine 2008 yılında toplam gelen şikayet sayısının 806 olduğunu belirterek, bunun 577'sinin tüketici lehine, 229'unun ise tüketici aleyhine sonuçlandığını ve 56 dosyanın ise halen işlemde olduğunu kaydetti. Yumrutepe, 76 dosyanın ise şikayet edilen işyerlerinin, müşterinin mağduriyetini gidermesi sonucunda işlemden kaldırıldığını belirtti.

Yumrutepe, Malatya'da 2008 yılında en fazla şikayet konusu edilen ürünün cep telefonu olduğunu belirterek, "Cep telefonundan dolayı toplam 307 adet şikayet dilekçesi geldi. Bunun 244'ü tüketici lehine ve 43 tanesi ise aleyhine sonuçlanırken, 20 dilekçenin ise işlemi halen sürüyor. Tüketici şikayetlerinde ikinci sırayı ayakkabı aldı. Ayakkabıdan dolayı 235 tüketici şikayeti gelirken, bunun 122'si tüketici lehine, 94 tanesi tüketici aleyhine sonuçlanırken, 19 dilekçenin ise işlemi devam ediyor. Üçüncü sırada ise tekstil ürünleri yer aldı.

Tüketicilerden toplam 90 dilekçe gelirken, bunun 61 tanesi tüketici lehine, 27 tanesi tüketici aleyhine sonuçlandı. 3 dilekçenin ise işlemi devam ediyor" dedi.

Yumrutepe, tüketici şikayetleri arasında ilk kez banka işlemlerinin de yer aldığını belirterek, 2008 yılında Malatya'da 51 tane tüketici bankalardaki işlemlerden dolayı şikayetçi olduğunu ifade etti.

Yumrutepe, beyaz eşya konusunda 49, kapıdan satıştan 29, dijital fotoğraf makinesinden 11, abonelik sözleşmesinden 15, bilgisayardan 8 ve diğer ayıplı mal ile hizmetlerden dolayı da 68 tüketici şikayetinin geldiğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız