SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çevre Düzeni Planı İle İlgili Bilgilendirildiler

0
Güncellendi - 2018-03-27 02:21:41
Çevre Düzeni Planı İle İlgili Bilgilendirildiler
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülen 1/50.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ile ilgili olarak, Malatya Meslek Odaları temsilcilerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Fırat Toplantı Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına; Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Erol Yiğit, şube müdürleri ve teknik personeli ile, TMMOB Şehir Plancıları Odası Malatya İl Temsilcisi Mehmet Gül ve üyeler, TMMOB Mimarlar Odası Malatya Şubesi Başkanı Fatma Altaş ve üyeler, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şubesi Temsilcisi Ekrem Öztürk ve Şahin Çelik, TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Malatya İl Temsilcisi, Şükrettin Güldaş ve üyeler, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Malatya İl Temsilcisi Erkan Özgür  ve  üyeler, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Malatya İl Temsilcisi Bedir Özten ve üyeler, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Malatya İl Temsilcisi Meltem Çetilmen ve üyeler ile teknik personeller katıldı.

Bilgilendirme toplantısı öncesinde kısa bilgiler veren Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun  ve İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Erol Yiğit, 1/50.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ile ilgili süreci anlatarak; Malatya’nın yerel dinamiklerini ve gerçeklerini yansıtacak şekilde 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planında Değişiklik ve il bazında 1/50.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı yapma ihtiyacı hasıl olduğunu, bu bağlamda 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planında değişiklik taleplerine ilişkin yapılan toplantılar neticesinde Belediyenin taleplerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na iletildiğini, yapılan değerlendirmeler sonucunda bahse konu taleplerine yönelik hazırlanan Malatya-Elazığ-Bingöl-Tunceli Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliğinin, Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından 02.02.2018 tarihinde onaylandığını ve 16/02/2018 tarihinde Malatya Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nde askıya çıkarıldığını belirtti.

Hedef; 2040 yılı

Toplantıda ayrıca; planlama Sürecinin devamı olan 1/50.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı taslağının  tamamlandığı ve Malatya Büyükşehir Belediye Meclisine sunulduğu belirtilerek, Planla ilgili bir de sunum yapıldı.

1/50.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ile ilgili olarak yapılan sunumda; 2040 yılını hedef alarak sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması amacıyla doğal, tarih ve kültürel kaynakların rasyonel kullanımı, bölgenin ekolojik  dengesinin korunması, konut, tarım, sanayi, turizm gibi arazi kullanım kararlarının düzenli ve dengeli gelişiminin sağlanmasının amaç edinildiği belirtildi.

Sunumda ayrıca, bölgenin sosyo-kültürel kimliğinin korunması ve geliştirilmesi, bölgede bulunan çevre sorunlarının belirlenmesi ve çözüm kararlarının verilmesini amaçlayan üst ölçekli bir plan olduğu, planın amacına yönelik planlama ilke ve hedeflerini, alansal müdahale biçimlerini, kentsel ve kırsal yerleşimlerin gelişme eğilimlerini, sorun ve olanaklar ile plana yönelik ana kararları ile bunların mekânsal çözümlemelerini kapsadığı ifade edilerek mekânsal ana kararlar hakkında bilgiler verildi.

Mekânsal Alan kullanımlarında ise ulaşım, kentsel ve bölgesel yeşil ve spor alanları, tarım ve hayvancılık geliştirme alanları, Günübirlik Tesis Alanları, Termal Turizm Alanları, kentsel servis alanı olmak üzere detaylandırılarak bunların yer seçim kararları belirtildi.

Yapılan sunumun ardından toplantıya katılan Oda temsilcilerin fikirleri dinlenirken, belirtilen görüş ve önerilerin değerlendirilmek üzere yazılı bir şekilde İmar Dairesi Başkanlığına sunulması kararlaştırıldı.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Kemal (6 yıl önce)
    Bu şehri yönetenlerin bu şehrin her noktasina ve vatandaşlarina eşit ve adaletli davranması gerekir. Belediyeler de hakkımızı aramak derdimizi anlatmak için araya akparti den adam koymak hakikaten bu partiye oy vermiş sade vatandaş olarak yüreğimizi sizlatiyor. Adamın yoksa hakkını savunamiyor derdini anlatamiyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • hakann (6 yıl önce)
    bunca yıl tek bir oyum bile akp den farklı bi yöne taşmadı bu adamcılık bu kayırmaca yeter artık zengini daha zengin ettiniz farkındamısınız bilmiyorum ama halkın pisikolojisi bozuk herkes artık başıma bişey gelirmi diye susuyor herkes zenginin yanında olmaya çalışıyor haksız da olsa akp adamlarına tepki gösterme cesaretinde kimse bulunamıyor kısacası bi daha benden oyu alırsınız siz sabırsızlıkla seçimleri bekliyorm
    0
    0
    Yanıtla
  • Savaş (6 yıl önce)
    2040 yılında Almanyanin küçük köyü malatyadan daha gelişmiş olacak malatyada ise halen turgut özal tip merkezine gitmek için bir yol olacak aptal trambuslere halk mahkum edilecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut (6 yıl önce)
    yeter 16 senedir akp ye yuzde 70 oy çıkıyor hanı ne yapıldı Sivas arada ders veriyor bak hızlı treni aldılar Malatya nasıl olsa cebte keklik ayıp
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)Turgut isimli kullanıcı yorumuna
    aynen inanılacak gibi değil... hizli tren sivas a kadar geldigi halde hala malatya da hızlı treni geçtim sehir ici hafif raylı sistem metro bile konuşulmuyor bile... Sehrlerin büyümesinin tek yolu ulasim sorununu cozmek.. Mevcut yönetim ulasimi çözmek yerine sehirde nevar ne yok belediye binası mevkine taşıyor!
    0
    0
    Yanıtla
  • Yahu Gardaşim akp belediyesine oy vermeyin Ya saadete ya iyi partiye oy verin burunlari surtsun şunların
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)
    gun geçmiyor ki bir zamanlar guzel olan Malatyamizda bir gariplik daha yaşanmasın: Malatya cevre planı toplantisi yapılıyor ama bi tane belediye başkanı yok toplantıda...hatta başkanları geçtim ilce belediyelerinden kimse yok...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı mehmet (6 yıl önce)
    Büyükşehirden Battalgazi Belediyesi'nin ucbaglar mahallesi için en son yaptığı vatandaşı mağdur eden bazı kimselere rant saglayan imar uygulamasına müdahale etmesini bekliyoruz.. imar planı şuan askıda itirazlarin değerlendirilmesini ve nüfuzlu kimselerin kayirilmamasini bekliyoruz. Kimse kimseden üstün olmamali
    0
    0
    Yanıtla