SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP İl Başkanlığına Yıldız Atandı

CHP İl Başkanlığına Yıldız Atandı
A- A+ PAYLAŞ

Enver Kiraz'ın milletvekili aday adayı olmak için istifasıyla boşalan Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanlığı’na partinin eğitimden sorumlu il başkan yardımcısı Barış Yıldız atandı.

24 Aralık 2022 tarihinde milletvekili aday adayı olmak amacıyla istifa eden Kiraz’dan boşalan il başkanlığına Genel Merkez tarafından Barış Yıldız atandı. Yıldız’ın il başkanlığına atanmasını ilgili önceki dönem il başkanı Enver Kiraz sosyal medya paylaşımından duyurdu.

Kiraz, “Malatya il başkanımız olarak atanan daha önce gençlik kolları başkanım, bu dönemde yol arkadaşım, değerli kardeşim Barış Yıldız'ı kutluyor, başarılar diliyorum.” dedi.

CHP İl Başkanlığından yapılan açıklamada Yıldız’ın 12 Ocak Perşembe günü saat 12.00’da görevi devir alacağı belirtildi.

BARIŞ YILDIZ KİMDİR?

19 Mayıs 1986 yılında Malatya’da dünyaya gelen Barış Yıldız, Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünden mezun olduktan sonra Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi programında yüksek lisans yaptı. Ekonomi, girişimcilik, insan kaynakları, liderlik, danışmanlık, sosyal medya gibi alanlarda eğitim alan Yıldız, Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu ve Gençlerle Yeni Yollar ve Yeni Süreçle adlı iki önemli uluslararası siyaset okuluna katıldı.

İş hayatına ‘Sosyal Medya Danışmanı’ olarak başlayan Yıldız, eğitim ve danışmanlık alanında faaliyet gösteren Malatya Kariyer Atölyesinin kuruculuğunu yaptı. 

Üniversite hayatına başladığı ilk yıl Çalışma Ekonomisi Bölüm Kulübü’nün koordinatörlüğünü yapmış daha sonra Cumhuriyet Üniversitesinde Atatürk ilke ve devrimlerini benimsemiş ‘Çağdaş Düşünce’ kulübünü kurarak, kurucu başkanlık yapan Yıldız, Atatürkçü Düşünce Derneği Sivas Şubesinde gençlik kolunu kurarak kurucu başkan olarak seçildi. Barış Yıldız, Sivas örgütlenmesinden sonra Doğuda ADD şubelerinde gençlik kolu kurmak üzere Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolları MYK üyeliği görevine atandı. Atatürkçü Düşünce Derneği çatısı altında 2 dönem Sivas, 2 dönem Malatya genel kurul delegesi olarak seçilen Yıldız, daha sonra Cumhuriyet Halk Partisinde görev aldı.

2009 yerel seçimleri öncesi Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Sivas İl Başkanlığı görevine atanan Yıldız, 2010 yılında Gençlik Kolları Parti İçi Eğitimden Sorumlu Merkez Yönetim Kurulu Üyesi olarak 30’dan fazla İl örgütünde çalışma yaparak, eğitim verdi. Lisans öğrencilik hayatı bitince ailesinin yanına Malatya’ya dönen Yıldız, 2012 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik kolları Malatya İl Başkanlığına atandı ve 2 dönem CHP Malatya İl Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı.

2012 yılından beri parti okulu eğitmeni olarak Malatya başta olmak üzere birçok ilde eğitim veren Yıldız, 2017 Aralık ayında Yapılan İl Kongresinde Yönetim kuruluna ve Kurultay delegeliğine seçildi.

Barış Yıldız, 2022 yılının Ağustos ayında ‘Kılıçdaroğlu Gönüllüleri Doğu Sorumlusu’ olarak atandı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Malatyalee (1 yıl önce)
    CHP bu kafa ile zerre ilerleyemez , 3 dönemdir vekil koltuğunda oturan Veli Ağbaba yetmedi mi , yıllardır İl başkanlığı yapan Enver Kiraz yetmedi mi , koltuğu sürekli kendi çevrelerine bırakıp partiyi kontrol etmek isteyen Veli Ağbaba ve ekibine bu seçim oy falan yok .
    %61
    %39
    Yanıtla
  • peki diğer partilerde öyle değil mi onlara oy var mı???
    %58
    %42
    Yanıtla
  • MUHAMMED ALPASLAN (1 yıl önce)
    arkadaş gençlik kollarında çok başarılıydı. ondan dolayı göreve getirildi.
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Av.Atakan KAYA (1 yıl önce)
    Genç ,dinamik,mütavazi..Cumhuriyet Halk Partisine değer katacak sayın başkan.Allah yolunu açık etsin,hayırlı olsun.
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Herkes birbirini eleştiriyor ama bütün partilerde işleyiş aynı
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (1 yıl önce)
    Uzun yıllar partiye emek vermiş bir arkadaş. Görevi layıkıyla yerine getirecektir. Sırf uyuzluk olsun diye eleştirmeyin. CHPli olmama rağmen uzaktan takip edip de emeğine şahit olduğum bir arkadaş. Tebrik eder başarılar dilerim.
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Doğanșehjr (1 yıl önce)
    Enver Kiraz zaten üstlerine bildirmiști. Geleceği belliydi.
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Enver Kirazın bıraktığı bayrağı daha iyi yerlere taşıyacağı dan eminim. Geldiği bu görevi en iyi şekilde yapacağına güvenimiz tam. Gerek parti içi gerek parti dışı İSTEMEZLER rağmen başarılı olcağına yüzde yüz eminim.
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Chp neden Malatya'da bir kac isim üzerinden siyaset yapıyor. Genclik kollari baskaniyken ne gibi basarilari oldu da bugün il başkanlığına getirildi. Chp Türkiye'de olduğu gibi Malatya'da da kendine yazık ediyor.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • YELİŞYURTLU (1 yıl önce)
    Veli Ağbaba,Enver kiraz ve gençlik kolları sistemi kurmuş gelen yenileri harcayıp kendileri oturuyorlar koltuğa. Haliyle yıllardır bir yere varamıyorlar.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • YOLDAŞ (1 yıl önce)
    Malatya CHP il örgütü ekseni etrafında dönüp duruyor. oyumu ziyan edemem artık
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Ne gibi dönüp duruyor sonsuza kadar sonuna kadar CHP....
    %60
    %40
    Yanıtla