AKP milletvekili adayları il merkezinde esnafların yanı sıra bazı kurum ve kuruluşlarını, ayrıca Arguvan ve Yazıhan ilçelerini ziyaret ettiler.
Çalışmalara ilişkin AKP Basın Bülteni şöyle:
"Ak parti milletvekili adayları, il başkanı ve partililer Malatya merkezde ziyaretlerde bulundular.
Ak parti milletvekili adayları, il başkanı ve partililer merkezde esnafı, bazı kurum ve kuruluşları ziyaret ettiler. Ak Partililer önemli mesajlar verdiler.
Ak Parti il başkanı Bülent Tüfenkçi, Milletvekili adayları Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Öznur Çalık, Cemal Akın, Ömer Faruk Öz, Şanal Tosundan oluşan Ak Parti ekibi mesajlarını net verdi.
Gün içerisinde esnaf ziyaretlerini sürdüren Ak Partililer, Kayısı Kent Muhtarlar Derneğini de ziyaret etti. Dernek Başkanı Erdal Yağlıcı, Ak Partiden hizmetlerine devam etmelerini ve kendilerine başarılar dilediklerini belirtti.
Kayısı Kent Muhtarlar Derneğinde konuşan Ak parti milletvekili adayı Cemal Akın şunların altını çizdi: Siyasetin beşiği muhtarlar ve muhtarlıklardır. Muhtarlarla uyum içerisinde olmayan hiçbir siyasi güç toplumda yer bulamaz. Demokratikleşme, hizmetin tabana yayılması ve sivil toplum kuruluşlarının güçlenmesi demokrasimizi daha güçlü kılacaktır.
Seçim çalışmasına aralıksız devam eden Ak Partililer günün diğer ziyaretini Derme Sulama Birliğine yaptılar. Burada konuşan Ak Parti milletvekili adayı Mustafa Şahin net konuştu: Çiftçimizin damarlarına akan kanın Sulama Birliğinin elinde olduğunun farkındayız. Derme Sulama Birliği ve Battalgazi Sulama Birliğinin özverili çalışmaları sonucu kurak geçen yıllarda bile çiftçimize susuzluğu hissettirmediler, sıkıntı yaşatmadılar.
Ak Parti milletvekili adayı Ömer Faruk Öz burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti: Ak Parti olarak CHPye oy veren kardeşlerimize de MHPye oy veren kardeşlerimize de saygı duyuyoruz. Bu demokrasinin gereğidir. Herkes Ak Partili olamaz. Farklı düşünceler olacaktır elbette. Ancak ak ile karanın belli olması gerekiyor. Muhalefet partilerine oy veren kardeşlerimizin her geçen gün tercihlerini Ak Partiden yana kullanmaya başladıklarını görüyoruz. Bu bizi sevindiriyor. Özellikle CHP Liderinin Başbakanımızla ilgili küfürlü sözleri CHP tabanını da oldukça rahatsız etmiştir. CHP tabanının bu dönem kendilerine yaraşır şekilde davranacaklarından şüphem yoktur.
ARGUVAN'DA..
Arguvana kalabalık bir ekiple katılan Ak Parti, Arguvan ilçesinin özelliklerine uyan mesajlar verdi. İl başkanı Bülent Tüfenkçi,milletvekilleri Mustafa Şahin,Ömer Faruk Öz,Cemal Akın ve Şanal Tosun ile birlikte çok sayıda partilinin katıldığı Arguvan ziyaretinde renkli görüntüler oluştu.Sabah saatlerinde adı Parçikan olarak değiştirilecek olan köye uğrayan Ak Partililer daha sonra Arguvan ilçesine ulaştılar. Tek tek esnafı gezen parti adayları belediye başkanı Hüseyin Taştanı makamında ziyaret ettiler. Kalabalık halk topluluğuyla cem evine geçen adaylar öğlen yemeği yediler.
ALEVİLERE MESAJ
Yemekte milletvekili adayları adına konuşan Ömer Faruk Öz şunları söyledi : Bugüne kadar Alevi vatandaşlarımızın kardeşlerimizin oylarını alan CHP Alevilere neler yaptı.Türkiyede ilk kez Alevi çalıştayını Ak Parti yapmıştır.Alevileri yok sayanlar bir şey vermeyenler Alevileri kendi arka bahçeleri görmesinler.Aleviler artık kimin bu ülkeye hizmeti en iyi yapacaklarını biliyorlar.Arguvanın CHP ye oy veriyor imajı inşallah bu seçimde kırılacaktır.Bu ülkede artık herkes göğsünü gere gere inancını,mezhebini,etnik kimliğini,kültürünü çekinmeden söylüyorsa, bu Ak kadroların başarısıdır. Bu dönemde daha güçlü kadrolarla daha çok hizmet vereceğiz. dedi.
Yoncalı barajının mutlak bitirileceği müjdesini veren Öz,toplantıyı tertipleyenlerden Alevi Dedesi Hasan Dedeye teşekkür etti.Kısa konuşan Hasan Dede birlik,beraberlik ve destek mesajları verdi.Bu arada Drejanlılar derneği başkanı Nevzat Öztürk ise Drejanlıların Ak Partiye verdikleri desteği hatırlattı.
Öğlen sonrası programında Yazıhana geçen Ak Partililer burada bazı taziye ziyaretlerinde bulundular.