Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya il başkanlığı seçiminin yapılacağı 6 Mart öncesi, iki başkan adayı da birlik mesajı verdi.
Atatürk Spor Salonu'nda 6 Mart'ta gerçekleştirilecek olan il başkanlığı seçiminde adaylığını açıklayan eski il başkanlarından Veli Ağbaba, CHP Malatya il binasını ziyaret edip, il başkanı Celal Barktaş tarafından çiçekle karşılandı. Ağbaba da Berktaş'a buket çiçek hediye etti.
İl başkanlığı seçiminde yeniden aday olacak il başkanı Celal Berktaş yaptığı konuşmada, "Kazanan CHP olsun. Seçim sonunda da birlik ve beraberliğimizin sürmesini temenni ediyorum. Çünkü önümüzde bir milletvekili seçimi de var" ifadelerini kullandı.
İl başkan adayı Veli Ağbaba ise, "Kazansam da kaybetsem de 7 Mart günü partimde olacağım" şeklinde konuştu.
Bir basın mensubunun, "İlçe başkanları önce Celal Berktaş'ın aday olmasını istemeleriyle ilgili partide basın açıklamaları yaptıklarını, daha sonra ise birçok ilçe başkanının Veli Ağbaba'yı destekleyeceklerini açıklamalarıyla ilgili olarak Celal Berktaş, "Kimseye zorla imza attırmadık. Veli bey aday olduktan sonra Veli bey'i destek açıklaması yapılması konusunda da kendi görüş ve takdirleridir diyorum. Ancak kamuoyunda sayısal olarak yapılan tartışmalar bana utanç veriyor. Ben de, Veli bey de kazansa o arkadaşlarla birlikte çalışacağız" dedi.
Veli Ağbaba ise, "Örgütlerimizi yıpratmanın anlamı yok. Kim kime destek verir, o sandıkta belli olacaktır. Kimsenin kimsenin oyuna ipotek koyma hakkı yoktur. Bütün arkadaşların özgürce hareket edeceklerini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
SEÇİM BÜROSU AÇTI..
Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Adayı Veli Ağbaba, seçim bürosunu törenle açtı.
Niyazi Mısri Caddesi Karakaş Konağı yanındaki seçim bürosunun açılışında konuşan (CHP) Malatya İl Başkanı Adayı Veli Ağbaba, 6 Mart'ta yapılacak olan il başkanlığına aday olduğunu belirterek, milletvekili adaylığı süresince de CHP'yi Malatya'da iktidar ve ülkede iktidar olma mücadelesinde bütün gücüyle hem partililere hem de partisine layık olmaya çalıştığını ifade etti.
"Geçmişte olduğu gibi 6 Marttan itibaren ilimizde CHP'yi sizlerin de desteği ile yeniden iktidar yapacağız."diyen Ağbaba, daha sonra özetle şunları belirtti:
"Tüm örgüt tek yürek, tek yumruk olacağız. Partimizde ayrılık tohumları değil, birlik tohumları ekilecek. Partimizdeki dağılmayı durduracağız. Hiç bir örgütümüz endişeye düşmesin, hiç bir partilimiz kaygılanmasın yeniden toparlanacağız. Toparlanmak, birlik olmak, herkese saygı bizim sloganımız olacak. Hiç kimse, ama hiç kimseyi dışlamak gibi bir lüksümüz olmayacak. Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve siyasal yaşamının çok kritik olduğu bir süreçten geçiyoruz. Cumhuriyet tarihimizin en ağır ekonomik ve siyasi krizi yaşanıyor. Bu kriz ancak bir CHP iktidarı ile atlatılabilir. Bunun da yolu güçlü, kaynaşmış, bütünleşmiş örgütlülük ile başarılacağına inanıyorum."