SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'den 'İlçelere Seçmen Taşınıyor' İddiası

0
Güncellendi - 2019-01-24 21:04:05
CHP'den 'İlçelere Seçmen Taşınıyor' İddiası
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, yerel seçimler öncesinde bazı ilçelerde seçmen nüfusunun arttığını ileri sürerek, YSK’ya itirazların süreceğini söyledi.

Parti binasında konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, 31 Mart seçimleri öncesinde bazı ilçelere seçmen kayıtlarının taşındığını açıklayarak, “Yüksek sayıda seçmenlerin ilçelere taşındığını tespit ettik. Bununla ilgili önemli müracaatlar da bulunduk, birçok ilçemizde çok sayıda seçmene itiraz ettik” ifadelerine yer verdi.

Bu konuda YSK’ya itirazda bulunduklarını ancak bir sonuç alamadıklarını ifade eden Kiraz, “Ne yaparlarsa yapsınlar, ne kadar korkarlarsa korksunlar, korkunun ecele faydası yok. 31 Mart’ta kaybedecekler ve 31 Mart’ın sonu bahar olacak” dedi.

Bütün ilçelerde herkesçe kabul gören adayları açıkladıklarını belirten Kiraz, “İyi Parti ile kurduğumuz ittifak neticesinde de birçok ilçede avantajlı pozisyon yakaladığımız bir seçime doğru giderken hilelere yine başladılar. Seçime kadar sürdürecekler, sandıkta devam ettirecekler. Ama ne yaparlarsa yapsınlar bu sefer kazanamayacaklar. Biz sadece Yazıhan’da yaşamayan bin 700 seçmen tespit ettik. Akçadağ’da 860 seçmen tespit ettik. Bütün ilçelerimizde 3 binin üzerinde seçmenin yerinde olmadığını tespit ettik. 3 bin kişi için itiraz ettik ama halen düşürülmemiş gözüküyor. Bu itirazlarımızın nasıl değerlendirildiğini bizlerde bilmek istiyoruz. Seçim Kurulu çıksın bize bir açıklama yapsın. Bu itirazlarımızı neye göre nasıl değerlendirdiklerini bilmek istiyoruz. Bu itirazları değerlendirebilmeniz için Jandarmanın ve kolluk kuvvetlerinin mutlaka tutanak hazırlamaları gerekiyor. Ama verilen süreye bakıyoruz toplamda 4 gün, bu itirazları 4 günde sonuçlandırdılar, 4 gün de 3 bin kişiyi nasıl yerinde olduğunu tespit ettiniz merak ediyoruz” şeklinde konuştu.

Seçim Kurulu’nun bir açıklama yapması gerektiğini ifade eden Kiraz, “Yüksek Seçim Kurulu Başkanı dün açıklama yapıyor sahte seçmen yok diyor. Hileli hiçbir durum söz konusu değil diyor. Yüksek Seçim Kurulunu Malatya’ya davet ediyoruz. Gelsin usulsüzlük var mı yok mu görsün. Tabi aynı zaman da bizim Malatya da nüfusumuz herkes bilir ki yazın artar ve kışında azalır. Ama ne hikmetse 24 Haziran seçimlerini kıyasladığımızda bütün ilçelerimizde nüfus patlaması oldu. Herkes bu kış ilçelere gitmiş. Sadece Akçadağ’da seçmen sayısı 20 binden 27 bine çıkmıştır. 7 bin yeni seçmen Akçadağ’a taşınmıştır, akıl var mantık var. Ama şuana kadar hiçbir itirazımızda bir kişi bile düşmediği için tabi Genel Başkanımızda söyledi ‘YSK’ya güvenmiyoruz’ diye. Yaptığımız 3 bin kişilik itirazdan bir tanesini bile düşürmüyorsunuz. Son 2 günlük itiraz etme hakkımız var. Bu hakkımızı da tüm örgütümüz ile beraber kullanacağız. Buradan da bir sonuç alamaya çalışacağız. Buradan çağrıda bulunuyoruz herkes elini vicdanına koysun biz bütün ilçelerde daha güzel bir yönetim anlayışını kurmak için o ilçede oturan vatandaş kendi yöneticisini yerel yönetim anlayışına uygun olarak seçmesi için bütün katkıyı sunuyoruz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Saftirik (5 yıl önce)
    Lütfen belge gösteriniz yoksa çok ayıp milletin aklı ile alay etmeyiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • hukuki (5 yıl önce)
    Sizde Taşıyın Bur da Boş Açıklama yapacağınıza sizde yanar döner olun sizde uyanık olun
    0
    0
    Yanıtla
  • realist (5 yıl önce)
    kardeşim açıklasın nüfus müdürlükleri beş ay içinde hangi ilçede ne kadar değişim olmuş. Görelim durumu. Chp veya başka parti kaybedecek kazanamayacak diye yapılan hileyi hurdaya göz mü yumsunlar yani bunu mu istiyorsunuz? Köyümüzde harabe evde 21 seçmen yazılı istanbuldan taşıma buna bile göz yumuldu daha ne olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Her seçim öncesi böyle saçmalıklarla karşılaşıyoruz. Bunu seçim ajandasına yerleştirmiş birkere. Seçim sonrası da oylar çalındı diyecekler. Yaptıkları ve yapacaklarını şimdiden belirteyim
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammet (5 yıl önce)
    allah su chp yebu dünyada iktidar nasip etmesin. inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin Yurt (5 yıl önce)
    Mahalli seçim olduğu için insanlar ikâmet ettiği yerde değil, köyünde , mahallesinde , memleketinde belediye başkanını muhtarını belirlemek için yakınına oy verebilmek için oyunu köyüne mahallesine taşıyor. Olay budur. Bunda kanuna aykırı bir durum yok. Etik midir değil midir? Tartışılır. Bence herkes yaşadığı yerde oyunu kullanmalıdır. Bunun altında başka bir şey aramak öküzün altında buzağı aramaktır. Başka bir durum var ise siyasi partilerin şikayet etme lüksü yoktur. Yasal olmayan durumu delile bağlayıp gereğini yaparsınız. Dedikodularla uğraşıp seçime şaibe bulaştırmak kimseye bir şey kazandırmaz. 9 seçimdir girdiği her seçimi kaybedenler. Öz eleştiri yapmayıp nerede hata yaptığını aramayanlar. Her şeye çok bahane bulur. Kendi başarısızlığını eleştirmeyip komik bir şekilde başarılı görecek yer bile icat edenler sadece kendini kandırır milleti değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • mert (5 yıl önce)
    ya bir seferde çamur atmayın tövbe bismillah daha ya...
    0
    0
    Yanıtla
  • darendeli (5 yıl önce)
    Kaybedeceğini kendinin de bildiğin seçim için daha şimdiden bahane bulma.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (5 yıl önce)darendeli isimli kullanıcı yorumuna
    Elin oğlu Marsa yolculuk yaptı. Biz şaibesiz bir seçim yapmayı başaramadık. Ne kibirli şahlar sultanlar gitti. Saltanat kimseye kalmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • vaylog44 (5 yıl önce)
    Boşuna yorulmayın malatya da CHP şansı hiç YOK ilçeler dahil bir arguvan hariç
    0
    0
    Yanıtla