SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'li Vekil Çalık'a Yüklendi.. "Hayalet Vekilliği Var Sana!."

CHP'li Vekil Çalık'a Yüklendi..
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Genel Kurulu’ndaki 2023 yılı bütçe görüşmelerinde CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’a laf atarak sözlü tartışmaya giren AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Siz önce bir Malatya’ya gidin”, “Hayalet vekilliği var sana.” ve “Navigasyonla buluyorsun mahalleleri, navigasyonla.” sözlerinin muhatabı oldu.  Öte yandan TBMM Genel Kurulu’nda, CHP'li vekillerin sert muhalefet ve tepkileri üzerine konuşan AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan da, CHP'li eski milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nu özlediklerini ve rahmetle andıklarını söyledi.

-AKP Grup Başkan Vekilinin Aslanoğlu özlemi

6 Mayıs 2014’te CHP İstanbul Milletvekili iken vefat eden, Malatya eski milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, milletvekilliği döneminde renkli eylem ve farklı çıkışları ile renk kattığı genel kuruldaki bütçe görüşmelerinde unutulmadı.

Her bütçe görüşmelerinde komisyon ve genel kuruldaki çıkışları ve eylemler ile bilinen, ancak iktidar tarafından da bu eylemleri saygıyla karşılanan Aslanoğlu, son bütçe görüşmelerinde Malatya Milletvekili Veli Ağbaba başta olmak üzere CHP'lilerin sert muhalefeti üzerine, AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan tarafından övgü dolu sözlerle anıldı.

TBMM Genel Kurulu’ndaki oturumunda CHP’li milletvekillerinin eleştiri ve laf atmalarına karşılık  AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan, “Bakınız, sevdiğim bir büyüğümüzün şöyle bir ifadesi var: “Bazı insanlar yokluğunda özlenir, bazı insanlar yokluğunda özlenir.” CHP’li arkadaşlarımız hatırlar, Malatya Vekilimiz Mevlüt Aslanoğlu vardı, rahmetli oldu; üslubuyla, nezaketiyle, adamlığıyla bir örnekti ve hâlâ yeri geldiğinde özlüyoruz, anıyoruz kendisini.” İfadelerini kaydetti. Turan’ın sözlerine AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise  “Allah rahmet eylesin.” dedi.  

-Çalık laf attı, laf yedi!

TBM Genel Kurulu’ndaki 2023 yılı bütçe görüşmeleri esnasında AKP'li milletvekilleri ile laf atma yüzünden sözlü tartışma yapan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’a  tartışmanın arasına girerek  cevap verip laf atan  AKPMalatya Milletvekili Öznur Çalık beklemediği tepkiyle karşılaştı. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Çalık’a önce “Siz önce bir Malatya’ya gidin” şeklinde cevap verip, sonunda Çalık için “Navigasyonla buluyorsun mahalleleri, navigasyonla!” ifadelerini kullandı.  

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık arasındaki sözlü tartışma TBMM Genel Kurulu’nun 13 Aralık 2022 tarihli oturum tutanağına şu şekilde yansıdı:

"ALİ MAHİR BAŞARIR (Devamla) – Bu halk ona son bir şans vermeyecek, vermeyecek, vermeyecek. (CHP sıralarından “Bravo” sesleri, alkışlar)

OSMAN BOYRAZ (İstanbul) – Hadi oradan!

İSHAK GAZEL (Kütahya) – Size hiç şans vermeyecek, sen hiç merak etme; size hiç şans vermeyecek.

OSMAN BOYRAZ (İstanbul) – Anca gidersin, anca.

ALİ MAHİR BAŞARIR (Devamla) – Buyurun, burada konuşun.

ÖZNUR ÇALIK (Malatya) – Bugün 21’inci bütçeyi yapıyoruz, Allah nasip ederse en az 21 bütçe daha yapacağız.

ALİ MAHİR BAŞARIR (Mersin) – Siz önce bir Malatya’ya gidin.

ÖZNUR ÇALIK (Malatya) – Ben her gün Malatya’dayım, sen nerede geziyorsun?

ALİ MAHİR BAŞARIR (Mersin) – Vallahi ben senden çok gidiyorum Malatya’ya.

ÖZNUR ÇALIK (Malatya) – Hadi, hadi.

ALİ MAHİR BAŞARIR (Mersin) – Veli Ağbaba’yla ben senden çok gidiyoruz.

ÖZNUR ÇALIK (Malatya) – Bir bak bakalım kim gidiyor Malatya’ya?

ALİ MAHİR BAŞARIR (Mersin) – Hayalet vekilliği var sana.

ÖZNUR ÇALIK (Malatya) – He, he...

ALİ MAHİR BAŞARIR (Mersin) – Navigasyonla buluyorsun mahalleleri, navigasyonla.

ÖZNUR ÇALIK (Malatya) – Hadi canım, her gün Malatya..."

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • deli cavus (1 yıl önce)
    Chp li vekilin ağzına sağlık. Ne güzel demiş... Geliyor gelmekte olan!!! 6 ay sonra suratlarını merak ediyorum. Sn. Ağbaba geldiğinizde özellikle malatyadakilerin servetlerini, dosyalarını, yolsuzluklarını araştırılması konusunda gerekli talimatları vereceğinizden şüphem yok. Korkuyorlar, cezalarla, mobinglerle, kendilerini birşey zannetmeyle korku imparatorluğu kuracaklarını zannediyorlar. Öncelikle şu belediyelere torpille giren onun bunun selamıyla girenlerin hepsini işten atın. Liyakat getirin, kpss sınavsız belediyeye kimseyi almayın. Kimsenin hakkını sizde yemeyin. 2023 artık onlara kapak olacak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Vekilim seni Malatya halkı olarak seviyoruz.Bu dönem aday görmek istiyoruz Allah’ın izniyle.
    %4
    %96
    Yanıtla
  • ismail (1 yıl önce)
    Birşey dikkatimi çekti öznur hanım sosyal medyayı iyi kullanıyor, bütçe görüşmelerinde bakanların meclise girişinde kapıda karşılıyor.Nebati ve Çavuşoğlu bakanları karşılarken burdayım dergibi bakıyordu kameralara,muhabir soruyor maliye bakanına EYT diyor sayın bakan dalga geçer gibi EYT ne diyor bizim vekilimizde gülüyor seçimde de bizler güleceğiz.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Kayısı adam (1 yıl önce)
    Chp vekili çok güzel konuşmuş ve sonuna kadar haklılar . Allah bana bir daha akp ye oy vermemi nasip etmesin inşallah.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Yolcu (1 yıl önce)
    Malatya nın en çok gezen milletvekili öznur Çalık ve Ahmet Çakır dır açın sosyal medya hesaplarına bakın inkar ede ninde gözüne durur ayrıca çakırın 2022’de 6 defa kürsü konuşması olduğu gibi diğer vekillerinde konuşmaması normaldir çünkü yasayı ak parti meclise getiriyor kürsü ye çıkıpda bu insanlar partiyi eleştirecek halleri yok bol kesen atıp milletin günahını almayın
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Adam haklı..sizce malatya milletvekilleri hayalet gibi değil mi?
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Y.ASLAN (1 yıl önce)
    Vallahi Doğru demiş Sayın Vekilim. Sokaklarda en çok Chp li vekilleri görüyoruz. Akp li vekiller , Anca bi olay olacak yada Cumhuru Reisleri gelecek bu aralar görünürler Seçim var çünki. Mesela Ahmet Çakır kaç kere konuştu o kürsüde merak ettim.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • mert (1 yıl önce)
    hahahaha
    %92
    %8
    Yanıtla
  • MALATYALI (1 yıl önce)
    Biz oyumuzu Vekillere vermiyoruz ama Reis aday gösterdiği için seçiliyorlar,
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Senin reisin işin ehli vekillerini secemediginden hep bu haldeyiz
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Aslanbey (1 yıl önce)
    Öznursuz bir Malatya Kılıçdaroğlusuz bir Türkiye Hayallerim.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Kandal (1 yıl önce)
    Chp li vekil öznur çalık a ağzının payını vermiş. Ama anlarsa.
    %87
    %13
    Yanıtla