Ziraat fakülteleri ile mezunlarının durumunu değerlendiren Ziraat Mühendisleri Odası Malatya İl Temsilcilisi Fevzi Çiçek, "Her geçen gün ziraat mühendisine ihtiyaç daha fazla olacaktır." dedi.
Çiçek değerlendirmesinde, "Türkiye genelinde 24 ziraat fakültesi ve 3 tane de eğitime başlalamış olan toplam 27 ziraat fakiltasi var. Türkiye'nin tarım yapısı ve tarımsal potansiyeli bakımından baktığımızda ziraat mühendisi sayısı bu tarım potansiyele göre yeterli değildir. Uygulanan tarım politikaları nedeniyle ziraat mühendisleri bakımından fazlalık varmış gibi görünüyor. . Ancak her sektörde olduğu gibi kalifiye yetişmiş eleman sıkıntısı var. Bu anlamda her bölgede ziraat fakültelerinin açılmasının eğitim kalitesini düşüreceği endişemiz var. Eğitim kalitesi yeterli olduktan sonra, eğitilmiş ziraat mühendislerinin sahaya gönderilmesinden sonra her geçen gün ziraat mühendisine ihtiyaç daha fazla olacaktır" ifadelerine yer verdi.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.