SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cinayet Davasında 1 Sanığa Tahliye

Cinayet Davasında 1 Sanığa Tahliye
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz Mart ayında kırsal mahallede meydana gelen, 1 kişinin öldürüldüğü, 1 kişinin de yaralandığı olayla ilgili davanın ilk duruşmasında, ölen şahsın oğlu olan tutuklu sanık tahliye edildi.

Olay, 15 Mart 2022 tarihinde Doğanşehir ilçesine bağlı Fındık Mahallesi'nde (köyünde) meydana gelmişti. Mulla Ali Karaoğlan (52) ile Arif Aktaş (74) arasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucunda bıçakla yaralanan Mulla Ali Karadoğan ölmüş, onu yaraladığı öne sürülen Arif Aktaş ise darp sonucu ağır yaralanmıştı.  

Cinayetle ilgili olarak açılan davanın ilk duruşması Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada öldürülen Mulla Ali Karadoğan’ın kavgaya karıştığı gerekçesiyle tutuklu olan oğlu Kürşat Karadoğan (25) hazır bulunurken, olayda kendisi de yaralanan cinayet zanlısı Arif Aktaş, tutuklu olduğu Akçadağ T Tipi Cezaevinden SEGBİS üzerinden katıldı. Davanın diğer tutuksuz sanıkları Beytullah Karakuş (19), Umut Can Karakuş (20) ve Ergün Aktaş (49) ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu.  

Tutuklu Arif Aktaş, olayın tütün alışverişinden dolayı ödemiş olduğu borcuna rağmen kendisinden yeniden para talep edilmesi nedeniyle meydana geldiğii, kendisine ait kahvehaneye gelen karşı taraftaki grup ile aralarındaki tartışma ve kavga çıktığını, kavga esnasında bıçağın elinde olduğunu ve kendisini korumak için sağa sola salladığını, olay esnasında bayıldığını, kimin kime vurduğunu bilmediğini, kimseyi öldürme kastı ile hareket etmediğini iddia etti.

Tutuklu diğer sanık Kürşat Karadoğan ise, olay günü her zaman gittikleri kahvenaye gittiğini, burada kahvehane sahibi Arif Aktaş’ın borcunu ödediğini, kendisinin de durumu babasına söylemesini söylediğini, aralarında sözlü tartışma çıktığını, kahvehane sahibinin oğlu Ergün Aktaş’ın kendisine derheyi salladığını, kahvehaneden çıkıp akşam saatlerinde tekrar geldiğinde Arif Aktaş’ın babasını çağırmasını söylediğini, kendisinin de babasını arayarak durumu söylediğini, babasının bir süre sonra kahvehaneye geldiğini, aralarında tartışma ve kavga çıktığını, Arif Aktaş’ın elindeki bıçağı babasının sağ karın alt bölgesine sert bir şekilde sapladığını, babasının can havliyle sandalyeyi alarak Arif Aktaş’ın kafasına vurduğunu, kendisinin şoka girdiğini ve bundan sonrasını hatırlamadığını ileri sürdü.

Tutuksuz sanık Ergün Aktaş, suçlamaları kabul etmeyerek, olayın son anıyla ilgili olarak, ölen Mulla Ali’nin kahvenin kapısına tekme ile vurarak içeriği girdiğini, elinde değnek olduğunu ve kendisine saldırdığını, Mulla Ali’ni daha sonra sopayı bırakıp kahvehaneni içindeki balta ile kendisine  saldırdığını, kendisinin de yere düşmüş vaziyette baltayı tuttuğunu, karşılıklı çekişirken, ‘bu adam öldü’ diye bir ses geldiğini, babasının yerde olduğunu ve başında sanıklar Beytullah, Umut Can ve Kürşat Karadoğan’ın bulunduğunu gördüğünü ve üçünün de babasına vurduğunu, Mulla Ali’nin yaralandığını hastaneye gittiğinde öğrendiği iddiasında bulundu.

Mahkeme heyeti, olayın tanıklarını da dinledi.

Tutuklu sanık Kürşat Karadoğan’ın avukatı Soner Gökçe, “Delilleri karartma ve baskı halen devam etmektedir. Müvekkilim 9 aydır tutukludur. Müvekkilim bilgi veren sıfatı ile beyanda bulunmuştur ancak daha sonra sanık sıfatı ile tutuklanmıştır. Müvekkilim haksız yere tutuklanmıştır. Müvekkilimin tutuklulukta kaldığı süre göz önünde bulundurularak müvekkilin tahliyesine karar verilmesini talep ediyorum” dedi.

Tutuklu sanık Kürşat Karadoğan’ın diğer avukatı Bekir Reha Şahin ise, “Müvekkil Kürşat  Karadoğan cezaevine girdikten sonra olayı hatırlamıştır, ilk aşamada verdiği ifadesi olayın şoku ile alınmıştır. ilk başta bilgi veren olarak ifadesi alınırken Arif'in beyanı ile müvekkil tutuklanmıştır, 9 aydır tutukludur.  Kahvede bulunan sanık ve tanıkların beyanları doğrultusunda Kürşat'ın hiçbir şey yapmadığı sabittir” ifadelerini kaydetti.  

Tutuklu sanık Arif Aktaş ve Sanık Ergün Aktaş avukatı Şahin Evin ile Kemal Hanağası ise, “Tanık beyanlarının bir kısmı savcılık ve kollukta baskı altında ifade vermediklerine yönelik beyanları dikkate alındığında bir kısım tanığın yönlendirme ile beyanlarının değiştirildiği anlaşılacaktır. İlk ifadeler doğrultusunda Arif Aktaş’ın tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz.” dediler.  

Mahkeme heyeti tutuklu sanık Kürşat Karadoğan’ın tahliyesine, sanık Arif Aktaş’ın ise tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız