Doğanşehir ilçesi Kadılı Köyü Akpınar mevkiinde öldürülmüş olarak bulunan Metin Yıldırımın katil zanlısı oldukları gerekçesiyle 6 kişinin gözaltına alındıkları bildirildi.
Jandarmadan verilen bilgiye göre; 6 Ekim günü saat 15.15 sıralarında karnından ateşli silahla vurulmuş olarak cesedi bulunan Metin Yıldırımın öldürülmesi olayı ile ilgili olarak, aralarında arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumet bulunan V.A., Ü.A., S.A., İ.A., T.A. ve M.A. adlı şahıslar gözaltına alındılar.
Zanlılardan Ü.A.nın evinde yapılan aramada 1 adet otomatik av tüfeği bulunduğu, şahısların sorgusunun sürdürüldüğü, bu arada cesedin otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumuna gönderildiği öğrenildi.
Öte yandan, Darende ilçesinin Ayvalı Kasabasında yapılan bir düğün sırasında M.T. adlı şahsın, halasının kızıyla birlikte gördüğü Y.Ö.yle tartıştığı, kavgaya dönüşen olay sırasında M.T.nin tabancayla ateş açarak Y.Ö.yü ayaklarından yaraladığı bildirildi. Yaralı Turgut Özal Tıp Merkezine kaldırılırken, kaçan zanlı aranıyor.