SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cezaevinden İzinli Çıkmış, Yanlış Adamı Öldürmüş.!

Cezaevinden İzinli Çıkmış, Yanlış Adamı Öldürmüş.!
A- A+ PAYLAŞ

Orduzu Pınarbaşı Göleti civarında 16 Temmuz gecesi işlenen cinayetle ilgili soruşturma ilginç detayları ortaya çıkardı. Olayda hayatını kaybeden gencin bir yanlışlığa kurban gittiği belirlenirken, saldırgan ile asıl hedefinin cezaevinden salgın izni nedeniyle salıverilenler olduğu, ayrıca saldırganın cinayetten 1 hafta önce de asıl hedefine silahlı saldırıda bulunduğu, yakalanarak adliyeye verildiği, ancak serbest bırakıldığı öğrenildi. Bu arada, cinayetle ilgili olarak tutuklu sayısının 4'e çıktığı, cinayeti işlediği belirlenen şahsın ise arandığı bildirildi.

CİNAYET KURBANI ASIL HEDEF DEĞİLMİŞ, YANLIŞLIKLA ÖLDÜRÜLMÜŞ.. 
Gölet civarında, 16 Temmuz gece yarısından sonra 01.30 sıralarında, bir otomobille gelen saldırgan 4 kişilik gruba ateş açmış, olayda başından yaralanan 25 yaşındaki Onur Kına (yandaki fotoğrafta) kaldırıldığı Turgut Özal Tıp Merkezi'nde hayatını kaybetmişti.

Polis, ilk etapta Onur Kına'nın birlikte oturduğu O.T., E.D. ve E.D. adlı arkadaşlarını gözaltına almış, bu kişiler otomobille gelen bir kişinin ateş açtığını söylemişler, daha sonra serbest bırakılmışlardı.

Polis, olayın failinin 50'ye yakın suçtan poliste kaydı bulunan Fırat A. adlı şahıs olduğunu belirlerken, olayla ilgileri bulunduğu gerekçesiyle A.A., M.U. ve A.Ç. adlı şahısları yakalamıştı. Fırat A. firar ederken, bu şahsa yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle  yakalanan şahıslardan A.A. ve M.U. tutuklanmış, A.Ç. ise serbest bırakılmıştı. Olayda kullanılan tabanca da, toprağa gömülü olarak ele geçirilmişti.

Soruşturmayı derinleştiren polis, Fırat A. adlı saldırganın asıl hedefinin, aralarında husumet bulunan H.H.D.'nin bir adamı olduğunu saptadı. Şüphelinin,  Orduzu Pınarbaşı'ndaki grupta yer alan Onur Kına'yı H.H.D.'nin adamına benzeterek ateş ettiği ve ölümüne sebep olduğu belirlendi.

Saldırıyı gerçekleştiren Fırat A.'nın, olayın ardından önce Diyarbakır'a, sonra İstanbul'a kaçtığı belirlenmişti. Diyarbakır ve İstanbul'da polisin son anda elinden kaçan Fırat A.'ya, İstanbul'da yardım ve yataklık ettikleri belirlenen U.D. ve M.D. adlı şahısların da mahkemece tutuklanmalarıyla, olaydaki tutuklu sayısı 4'e yükselmişti.

SALDIRGAN VE HASMI CEZAEVİNDEN İZİNLİ ÇIKMIŞLAR.. 
Cinayetle ilgili soruşturmada ilginç detaylar da ortaya çıktı.

Cinayetin şüphelisi Fırat A. ile öldürmek istediği hasmı H.H.D.'nin korona salgını nedeniyle cezaevinden izinli çıkanlardan oldukları, daha önce arkadaşken sonradan hasım olan şahıslar arasında, cinayetten kısa süre önce de silahlı olay yaşandığı bildirildi.

Geçtiğimiz Kurban Bayramının ikinci günü, Fırat A.'nın H.H.D.'nin otomobiline tabancayla ateş açtığı, bu olayın ardından polis tarafından yakalandığı, sorgusunun ardından Cumhuriyet Savcılığı tarafından 'tutuklanması' istemiyle mahkemeye sevk edildiği, ancak mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı, bu olaydan 6 gün sonra da cinayeti işlediği öğrenildi.

Polis, Fırat A.'yı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

32 yorum yapılmış

  • baba (1 yıl önce)
    Diyanete göre suçlu kim?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • sahipsiz malatya (1 yıl önce)
    bu nasıl mahkeme adamı serbest bırakıyor aynı adam cinayet işliyor şimdi ara dur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    50 suç kaydı olan kişi ,silahlı saldırıda bulunup ,yakalanıp serbest bırakılıyor.bunlar birbirini temizlesin diye serbest bırakmışlar.yanlışlık olmuş olan gence olmuş.belli bir suç kaydı olan bunu meslek edinmiş demektir.cezası idam ya da ölene kadar tecrit olmalıdır.bu karara varıncaya kadar aşamalar olmalı.suça göre bu aşamalar belirlenmeli ve toplum böyle habis urlardan kurtulmalıdır.bizde birgün yanlışlıkla vurulabiliriz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Niye kaçmış ki (1 yıl önce)
    Zaten 50 den fazla suçtan kaydı varmış. Demek ki ceza almayacak yine. Boşuna kaçıyor. Bi ara emniyete uğra ve imzanı at çık. Ölene Allah rahmet eylesin. Rabbim mekanını cennet etsin. Ailesine de sabırlar versin..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • görkem (1 yıl önce)
    1 ay nafaka ödemeyeni hapse atarlar 50 suç kaydı olan serbest gezer insanların üzerine silah sıkar yine serbest çok iyi adalet.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kısas44 (1 yıl önce)
    Böylelerini yanlışlıkla idam edeceksin yanlışlıkla can A kastetmek nasılmış kısas yoksa adalet yoktur adalet yoksa huzurda yoktur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Eser (1 yıl önce)
    Polis denetimi arttırsın herkes birbirine sıkıyo
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (1 yıl önce)Eser isimli kullanıcı yorumuna
    Polis bir hafta her gün uygulama yapsa hemen şikayetler başlıyor. Uygulama yapsa bir türlü yapmasa bir türlü. Vatandaş uygulama yapan polise sitem etmez ise hepimiz rahat ederiz.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Dostum sence suç poliste mi? Eğer polis her seferinde yakalamamış olsa 50 kaydı olur mu? 50 suç kaydı demek (bilinen) 50 olaya karışmış her seferinde polis yakalamış ve her seferinde yine salıverilmiş demektir. Ülkede ceza kanunu, infaz yasası değişmez ise bence polis boşuna uğraşmayın zaten nasıl olsa ceza almıyor ceza alsa da yatmadan çıkıyor. Adamakıllı ceza olsa, cezaevinde cezasını göreceğini bilse cebinde çakı bile taşımaz artık. Benim naçizane fikrim polisin yakalamaması değil polis yakaladığı halde suçun adama akıllı bir cezasının olmaması bu tiplere cesaret veriyor...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (1 yıl önce)Gaffar isimli kullanıcı yorumuna
    Tam aksine uygulamalardan rahatsız olan kişilere. Arabasında 45 sn. Bekleyip söylenen "seçkin" şahıslara.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bu konuda tamamen katılıyorum size, azıcık uygulama oldu mu hemen millet isyan ediyor. Kimi ben esnafım kimi neden diğer aracı durdurmadınız kimi benim kim olduğumu biliyor musun der. Velhasılı kelam polis uygulama yapsa dert yapmasa dert... İşin sonu kanunların caydırıcılığında yatıyor bence...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kaplan44 (1 yıl önce)
    5 yıldan az ceza alanlar hapis yatmıyor...hapisde olanlar covid bahane edilerek dışarı salınıyor adamın 50 suçu var dışarda daha ne diyeyim dışarı çıkamayacağımız günler yakındır
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ramazan (1 yıl önce)
    Memlekette infaz yasasının baştan aşağı değişmesi lazım. Yok hagb yok denetim yok şartla tahliye yok açık cezaevi yok pembe oda . Ekmek elden su gölden bizden iyiler valla
    %100
    %0
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    Adli kontrol şartının meyveleri bunlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fatih (1 yıl önce)
    Ahirette hapishane varmı ? Bunlari oraya mi yönlendirme yapıyorlar acaba masum insanlari atın bari içeri bari de onlara birşey olmasın ...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Ülkeyi bu hale getiren iktidara yazıklar olsun. Yatacak yerleri yok.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Alper (1 yıl önce)
    Kaçmana gerek yok Fırat A. diğer 50 suçunda nasıl serbest kaldıysan 51. suçunda da serbest kalırsın. Silahını temizleyip yağlamaya başlayabilirsin, bu adalet sistemiyle çok tutukluk yapar o silah
    %100
    %0
    Yanıtla
  • vahit var (1 yıl önce)
    50 sabıka (suç) kayıtlı olan bir kişi halkın arasında dolaşırsa,emeği geçenlerden de hesap sorulmalıdır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Biktikkk (1 yıl önce)
    Yazık değil mi o kişinin annesine ailesine bir maganda yüzünden suç makinesi yüzünden ateş düştüğü yeri yakar ama daha kaç kişinin ailesine ateş düşecek cezalar sert cezaevi de ıslah edici olması gerek yoksa hergun birinin evinde ateş düşecek ve insanlara Allah korkusu eğitim verilmesi lazım vurmayı kırmayı marifet sayan bir serseri ortam kitle var
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İsimsiz (1 yıl önce)
    50 suç kaydı var ama serbest adalete bak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • esnaff (1 yıl önce)
    Adam otomobil kurşunlamış polis yakalamış ,savcı mahkeyeme göndermiş , mahkeme denetimli serbestlikle salı vermiş yani demiş ki .. . Olan yanlışlıkla ölen genç arkadaşa olmuş. Allah rahmet etsin. Dünya da işi bitmediyse ahirette o hakimin yakasına yapışır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (1 yıl önce)
    "50'ye yakın suçtan kaydı bulunan..." insanlar cezaevlerinden salgın bahanesiyle salınıyor, tutup birine ateş ediyorlar sonra tutuksuz yargılanıyorlar ve tutuklanmadıkları için de bu sefer hiç alakaları olmayan birini, bir başkasına benzettikleri için öldürebiliyorlar. Ben bu ülkeyi, bu hukuk sistemini, anlayamayacağım.. Taşlar bağlı, köpekler serbest.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    50 tane suc dosyasi oldugu halde bir araca ates acmis serbest kalmis sonra cinayet islemis. Bu adami serbest birakana sorulmalı. Malatya'da Son 5 yilda gerceklesen cinayetlere bir bakin bir cogu onlarca suc dosyasi olan kisiler. Bu adamlar cezalari bitmeden disari cikinca sonuc hep cinayet oluyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ilhan (1 yıl önce)
    adalet bu ülkenin yanından bile geçmemiş her haltı işle hırsızlık gasp uyuşturucu cinayet ..... sonra covit izni adıyla serbest bırak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Çakıcıya af çıkarmak için çakıcı ile birlikte bir sürü mahkuma af çıkaranlar utansın. Rahşan affını eleştirenler yıllar sonra aynı affı çıkardılar. Rahşan affı sonrası Ecevit iktidardan düştü. Bakalım bu kez ne olacak?
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (1 yıl önce)
    Demek ki bu ülkede en zor olan şey hapse girmekmiş. Bir cana kıymak bu kadar kolaymı? Allah rahmet etsin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    idam geri gelmeli..bir hiç uğruna ölen gibi öldürende idam edilmeli.başşkaa olmaz...başka düzelmez....
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (1 yıl önce)
    Kim ne ceza almış ise tamamını kodeste geçirmelidir indirimler mahkeme salonunda başlıyor kiravat tak mahkemeye saygılı ol indirim al aldığın cezanın büyük kısmı infaz yasasından şartlı tahliye ile gitsin belirli aralıklarla birde af geldimi bu suç makineleri aramıza tekrar karışıyor ve canımızı yakıyorlar o genç hepimizin evladı olabilirdi Ailesinin acısını derinden kendim hissediyordum başsağlığı diliyorum değerli gencimize Allah'tan rahmet diliyorum,mekanı cennet olsun diyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bilirkişi (1 yıl önce)
    Cezaevinden izinli çıkmak nedir salgın nedeniyle dışarı çıkmak nedir hükmün açıklanmasının geriye bırakılması nedir bu sekilde uygulamalarla suçlar cezasız kalıyor suçlular azıyor, polis boşu boşuna yoruluyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tuhaf (1 yıl önce)
    Sözün bittiği yerdeyiz galiba ne hukuk adalet kaldı geçenlerde bir haberde doğruysa tabi savcının baron polisin kurye olduğu söyleniyordu gerçekse ülkenin çivisi çıkmış maalesef
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Esnaf (1 yıl önce)
    Adamın 50 ye yakin suç kaydı var Cezaevinden izinli çıkıyor Silahlı saldırıda bulunuyor Hakim yine serbest bırakıyor Biz olsak direk içeri tikmislardi Bu memlekette adalet dürüste işliyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mirrro (1 yıl önce)
    Birileri adaletmi dedi adalet bir bayan ismidir
    %100
    %0
    Yanıtla