SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Cızırık Ali' Vefat Etti

0
Güncellendi - 2020-10-02 03:39:51
'Cızırık Ali' Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan'ın 'Cızırık Ali' lakabıyla tanınan eski belediye başkanlarından, işadamı Ali Akyüz koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü MTÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde vefat etti.

Hekimhan'da 1968- 1973 yılları arasında Adalet Partisi'nden, 1984- 1999 yılları arasında ise Anavatan Partisi'nden olmak üzere 20 yıl süreyle belediye başkanlığı görevinde bulunan, madencilik sektöründe faaliyet gösteren işadamı 80 yaşındaki Ali Akyüz'ün, bir süredir koronavirüs nedeniyle Malatya'da tedavi görmekte olduğu ve Perşembe günü vefat ettiği bildirildi.

Eşi de halen koronavirüs tedavisi gören Ali Akyüz'ün cenazesinin, 2 Ekim Cuma günü Hekimhan ilçesinde Cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verileceği öğrenildi.

Ali Akyüz'ün, yine koronovirüs nedeniyle MTÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatmakta olan eşinin tedavisinin ise sürdüğü bildirildi.

REKTÖR KARABULUT'TAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI..

Bu arada, Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, üniversitenin Battalgazi Kampüsüne Hekimhan’daki Osmanlı eseri Köprülü Mehmet Paşa Camii’nin aynı mimari ve yapısal özelliklerini taşıyan cami yaptıran hayırsever insan Ali Akyüz’ün vefatı nedeniyle taziye mesajı yayınladı.

Rektör Prof. Dr. Karabulut yayınladığı taziye mesajında; “Üniversitemiz Battalgazi Yerleşkesine Hekimhan ilçesindeki Osmanlı eseri Köprülü Mehmet Paşa Camii’nin aynı mimari ve yapısal özelliklerini taşıyan Ali Akyüz Camii ile Şadırvan yaptıran Hekimhan eski belediye başkanı ve kanaat önderi, hayırsever işadamı Ali Akyüz ‘ün, Ali Amcamızın rahatsızlığı nedeniyle vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Üniversitemizin bir ferdini, bir gönüllü destekçisini kaybettik. Ali amcamıza Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve Hekimhan halkına başsağlığı diliyorum. Üniversitemize rektör olarak atanıp göreve başladığımda, ‘Ben Rahmetli Özal’ı çok seviyorum. Onun adının taşıdığı üniversitemize, Hekimhan’ımızdaki Köprülü Mehmet Paşa Camii’nin bir benzerini yaptırmak istiyorum.’ şeklindeki teklifle gelmişti. Caminin yerinin belirlenmesi ve temelinin atılması, yapılması ile hastalanıp hastaneye kaldırılana kadar üniversitemizde caminin inşaatının her anını takip etmiştir. Üniversite personelimiz sabah mesaiye başladığında Ali amcamızı cami inşaatının başında görüyordu. Vefatı bizleri derinden üzmüştür.” dedi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Ekrem (3 yıl önce)
    Saygı değer Ali abim,(Hekimhan eski belediye başkanı) Allah rahmet eylesin mekanın cennet olsun.Aile efradına ve sevenlerine ‘taziyelerimi’sunarım. Ekrem İYİCAN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali can (3 yıl önce)
    Ali başkana Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Cevdet beyin caminin yapımında vesile oldu. katkıları ve gayretleri çok oldu. Allah razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Allah gani gani rahmet etsin mekanı cennet olsun gercek kanaat önderi bi şahsiyetti
    0
    0
    Yanıtla