SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Akıllı Uslu Oturuyorlar"

0
Güncellendi - 2019-03-06 03:26:04
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, üniversitede eğitim gören öğrencileri kaldıkları evde sürpriz ziyarette bulunarak çaylarını içti.

Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, beraberinde rektör yardımcısı Prof. Dr. Feridun Merter ile birlikte Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünde eğitim gören Metehan Gök, Yusuf Sefa Akgün ve Sergen Karabulut ‘u Battalgazi ilçesi İstiklal Mahallesindeki öğrenci evinde ziyaret etti.

Gaziantep, Adana ve Akçadağlı olan üniversite öğrencileri Rektör Prof. Dr. Karabulut’u karşılarında görünce şaşkınlık yaşarken, Rektör Karabulut beraberinde öğrencilere hediye paketleri de getirdi.

Göreve başlarken öğrencilerle yaptığı ilk toplantısındaki “Gözlerim her zaman üzerinizde olacak” sözünü hatırlatan Rektör Prof. Dr. Karabulut, öğrencilerle üniversite, ev ve günlük yaşamları hakkında sohbet etti. Öğrenciler misafirlerine çay ikramında bulundular.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, evlerinde sigara içtirmeyen öğrencilerini ayrıca tebrik etti.

Zaman zaman evlerde ve yurtlarda kalan öğrencileri ziyaret edeceğini belirten Rektör Prof. Dr. Karabulut, öğrencilerden zamanı iyi değerlendirmeleri isteyerek, “Farkındalık oluşturmak için farklı projelerle ortaya çıkmanız lazım.  Derslerinizde başarılı olun. Size umut bağlayan ailelerinizin beklentilerini boşa çıkartmayın.  İngilizcenizi çok iyi geliştirin. Mutlaka kitap okuyun, kültürel ve sanatsal etkinliklerde bulunun.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, ziyaret sonunda Gaziantep’de yaşayan öğrenin annesi Gülsen Gök’ü  telefonla arayarak, “Evladınızın evini ziyaret ettik. Çok akıllı ve uslu oturuyorlar. Maşallahları var. Çok iyiler.” dedi.

Anne Gülsen Gök, Rektör Prof. Dr. Karabulut’a teşekkür etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • MERVE (5 yıl önce)
    Medyayı peşinde koşturmaktan başka bir şey değil, çok önemli bir habermiş gibi haber yapmış yazık yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (5 yıl önce)
    Çocuklar el pençe divan durmuşlar, yazık ya, 4 yıl sonra diplomalı ıssız ordusunun birer neferi ocaklar, zira piyasa akıllı uslu olmaya, el pençe divan durmaya prim vermiyor, ne numaran var var diye soruyor, kaç dil biliyorsun diyor, yönetme becerini test ediyor, problem çözme yeteneğini göster diyor, bana ne verebilirsin, organizasyona ne katabilirsin diye soruyor, o yüzden üni ersitelerin el pençe divan duracak uslu gençler yetiştirmesi değil, eleştirel düşüncenin kaleleri olmaları gerekiyor, kime anlatıyorsam artık?!
    0
    0
    Yanıtla
  • Okur Görüşü (5 yıl önce)
    Türkiye üniversitelerinin dünya sıralamasında ilk 100-400 arasında sadece 2-3 üniversite ile temsil edilmesinin kökeninde işte bu "Çok akıllı ve uslu oturma" meselesi vardır. "İcat çıkarmayın, akıllı uslu oturun", "Eski köye yeni adet getirmeyin, akıllı uslu oturun" mantığı, yenilik üretmek ve icat çıkarmakla görevli üniversitelerde, ancak iktidarlara itaat eden, kişiliksiz, renksiz, heyecansız, konuşmayan, sorgulamayan, üretmeyen, hesap sormayan öğrenci profili yetiştirebilir ancak. Böyle bir profil de ne ülkenin ne de insanlığın ilerlemesine hizmet edebilir. İnsanlık tarihininde ilerleme "Akıllı uslu oturma" ile değil, icat çıkaran, eski köye yenilik getiren, arıza çıkaran, gerektiğinde insanlığın yararına aykırı düşünceler ileri sürebilen, farklı düşünebilen, farklılığını cesaretle ifade edebilenler sayesinde sağlanmıştır. Sayın rektör klasik politikacı gibi ev ziyaretleri yerine öğrencilerin yaşam ve eğitim standardına kalite katmak için çaba harcarsa çok daha iyi bir iş yapmış olur.
    0
    0
    Yanıtla