SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Covid- 19 Salgını Sindirim Sistemi Virüsüdür"

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde “Covid-19 Tedavisine Farklı Bir Bakış” adı altında düzenlenen konferansa, konuşmacı olarak Malatya Battalgazi Devlet Hastanesinde görev yapan Uzm. Dr. Orhan Kara katıldı.

Konferans, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Burhan Karakoç,  Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Fatih Kantarcı, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Erdoğan ile Doç. Dr. Yaşar Ayaz ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Uzm. Dr. Orhan Kara “Pandemi biyolojik bir savaştır ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından büyük eleştirilere maruz kalmıştır.” dedi. Covid-19’un erken fark edildiği sürecin basit bir bağırsak enfeksiyonu olduğunu söyleyen Orhan Kara, bunu sahada uyguladığını ve pandemi boyunca uyguladığı hiçbir hastasını kaybetmediğini dile getirdi.

Uzm. Dr. Kara, pandemi sürecinde herkesin ortak şikâyeti olan koku ve tat alma duyularının sinir hassasiyeti oluştuğu için zor iyileşen semptomlardan olduğunu aktararak şunları söyledi: 

“Bronşların yüzeyinde olan sinirler bozulduğu için sürekli olarak hastalarda öksürükler meydana geldi. Covid-19 salgını sindirim sistemi virüsüdür. Bu virüs sadece bolca sıvı tüketilerek, yürüyüşler yapılarak ve temiz hava alarak kolayca atlatılabilecek bir hastalıktır.”

Konferans toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

ÜNİHABER

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Kündübekli (2 hafta önce)
    Şimdiye kadar neredeydin doktor dayı? Bir kere pandemi değil salgın. İkincisi iddialarına araştırmacı akademisyenler ne diyor? Madem sorun bağırsaklarda idi neden milyonlarca hasta entübe edildi? Kaç hastayı bizzat tedavi ettin? Nasıl? Ne zaman? Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü senin gibi bir mucidi fark etmemiş. Yazık. Şanslıyız!
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Adam onlarca kez söyledi, olmadı kitap dahi yazdı, televizyonlarda bangır bangır bağırdı ve dahi olmadı hakkında hastaların üzerinde bu teşhisten mütevellit soruşturma dahi açıldı... Amma sen işitmemiş isen ne diyelim.
    0
    0
    Yanıtla