Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Hüsnü Süslü, Malatya Eczacılar Odasını ziyaret etti.
Ziyarette ilk olarak konuşan Malatya Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ülkemiz, 15 Temmuz FETÖ kalkışmasından sonra, hızlı bir gündemle meclisimizde kabul edilen bir referandum sürecine girdi. Demokrasinin güzellikleri, herkes gittiği yerlerde anayasa değişikliğiyle ilgili fikirlerini mümkün olduğunca, dilinin döndüğünce anlatmaya, halkımızı bu konuda bilgilendirmeye çalışıyor. Halk olarak bizim görevimiz bu 18 maddenin tamamını okumalıyız. Daha sonra bunu değerlendirip sonra kendi fikirlerimize uygun bir şekilde buna uygun referandumda oy kullanmak olacak” dedi.
CHP Parti Meclis Üyesi Hüsnü Süslü ise bu haftanın 14 Mart Tıp Bayramının da kutlandığını belirterek sağlıkla ilgili kurum ve kuruluşları ziyaret ettiklerini söyledi. 16 Nisan’daki referandum kapsamında ziyaretleri sürdürdüklerini belirten Süslü, “Takdiriniz odur ki biz sonuçta bir hayır için sahadayız. Bizim mevcut iktidarla ya da mevcut cumhurbaşkanıyla ilgili bir sıkıntımız yok. Kişiler üzerinden bir tartışma yapmıyoruz. Bizim demokrasimiz dönem dönem bir takım sıkıntılar yaşamıştır, darbeler yaşamıştır, bunu da kabul ediyoruz. Bu sistem emekleme döneminde olan bir demokrasiydi. Dünyada hiçbir şekilde eşi benzeri olmayan bir başkanlık sistemi olduğunu düşünüyoruz. Bunun sakıncalarını anlatmaya çalışıyoruz. Şu konuda çok iddialıyız, bu ülkenin kurucu liderlerinde Mustafa Kemal Atatürk’e de mevcut genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na da bu yetkiler verilse biz karşı olacağımızı söylüyoruz. Biz kişiler üzerinden tartışmıyoruz tek bir kişinin iradesi üzerinden yasama, yürütme, yargının olduğu sistem bu ülke için sıkıntılar doğurabileceğini, birlikte yaşamanın bir takım unsurları ortadan kaldıracağını düşünüyoruz. Bu nedenle yollardayız bu nedenle sokaklardayız bunu anlatmaya çalışıyoruz" dedi.
"Önemli olan ‘evet’ ya da ‘hayır’ ı savunan insanların karşılıklı oturup konuşabilmesidir, tartışabilmelidir, bunun artı ve eksilerini anlatabilmeleridir" diyen Süslü "Bu bir yarıştır, sonuç ne olursa olsun birilerinin dediği gibi ‘hayır’ çıkması durumunda hükümetin düşmesi cumhurbaşkanının gitmesi gibi bir şey asla mümkün değil. Hükümet de görevinde Sayın Cumhurbaşkanı da görevinde süresi dolana kadar. Biz mevcut demokrasiyi parlamenter sistemi güçlendirmek için, çalışıyoruz bunu savunuyoruz. Bunun aksi bir durumda parlamenter sistemin tamamen devre dışı olacağını düşünüyoruz. 15 Temmuz FETÖ kalkışmasında bu ülke ciddi bir bedel ödedi. Yüzlerce insan şehit oldu. Sıkıntı şu bir kişiye yetkiyi devrettiğimizde düşünün Sayın Cumhurbaşkanının yaverleri bu kadar sıkı bir denetimden geçtiği halde 6 yaverin 4’ü, kuvvet komutanlarının yaverlerinin tamamı, FETÖ’cü olduğu ortaya çıktı. Güvendiğimiz bir takım kurumların başlarında oldukları görüldü. Biz de diyoruz ki bir gün bu ülkede, bu zihniyette biri kendini çok iyi gizler bu ülkenin başına gelir ya da bu ülkenin yetkin bir noktasında olursa aynı şey olduğu takdirde işte bugün parlamenter sistem buna direnmişti. Direnebilecek bir mekan bir mecra kalmayacaktır” diye konuştu.
iha