SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'a Malatya Esnafının Sorunları Dosyası

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'a Malatya Esnafının Sorunları Dosyası
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, mücbir sebep hali süresinin uzatılması ve deprem bölgesindeki esnafların birikmiş olan vergi ve prim borçları gibi kamu alacaklarının silinmesi taleplerinin de yer aldığı dosyayı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a sundu.

TESK Yönetim Kurulu ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, burada esnaf ve sanatkarların talep ve sorunlarını dinledi.

Başkan Keskin toplantıda Malatya başta olmak üzere deprem bölgesindeki esnafların sorun ve taleplerini önce sözlü, ardından ise dosya halinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a arz etti.

Keskin, Malatya’da esnafın büyük bir mağduriyet içerisinde olduğunu ve devletin can suyu uzatması gerektiğini kaydederek, “Malatya ve deprem bölgesinin daha hızlı ayağa kalkabilmesi için öncelikle esnafın ayağa kaldırılması gerekiyor” dedi.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a sunduğu dosyada, ”Mücbir Sebep Hali süresinin uzatılması, Deprem bölgesindeki esnafların birikmiş olan vergi ve prim borçlarının ertelenmek yerine silinmesi,  Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi kredilerindeki faiz oranının düşürülmesi, KOSGEB’de kredi dosyası bekleyen esnaflara ödeme yapılması,  Meslek ayrımı olmaksızın tüm meslek kollarının KOSGEB desteklerinden faydalanması, Deprem bölgesinde   faaliyette bulunan esnaflara ÖTV’siz araç verilmesi, Esnafın prim gün sayısının 7 bin 200 güne indirilmesi” taleplerine yer verdi. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • kadir (3 hafta önce)
    şevket keskin ve yıllardır vermeye doyamadığı mavi dosyalarından biri daha...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Komik (4 hafta önce)
    Aklımızla alaya devam. Kardeşim verdiğin dosyayı bakanın okuması mümkün değil bunu biliyorsun. Maksat Malatya’ya ben sizin için çalışıyorum görüntüsü. Esnafın ne kadar ahilikten uzak olduğunu her gün yaşıyoruz. İşin gücün algı reklam şow. Reklamcılıkta hacı uğur ve Selahattin Gürkanı bile az kaldı yakında geçeceksin. Ne esnafa ne memlekete somut hiç bir faydan olmadı. Varsa söyle bizde görelim. Artık şu koltuğu bıraksan mı? Biz usandık sen usanmadın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • TAMER BULUT MALİ MÜŞAVİR (4 hafta önce)
    Yaşanan afetin ilk gününden bu güne kadar, tüm alanlara desteğini devam ettiren ve Her Platforma ve fırsatta Malatyamızın Bütün sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getiren özelllikle Deprem Bölgesinde Mücbir sebep halinin uzatılmasının bir zorunluluk olduğunu tekrar hatırlatan ESOB Başkanımız Sayın Şevket KESKİN 'e teşekkür ederim
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Oz Dilekli (4 hafta önce)
    Ne büyük projelrler sunmuştur sayın başkanımız. Şoförler cemiyetin sayesinde yolda şoför esnaflarımız öyle güzel araba siruyoryor ve medeniler ki anlatamam. Çok teşekkür sayın başkanım. Sen olmasan bu taksiciler, dolmuscular, otobüsçüler ne olurdu. Çok teşekkür ederiz. Sen olmasan kayısı ve Malatya ayaklar altindaydi.. Varol sayın başkan. Malatya habere çok teşekkür ederiz. Seni hergun haber olarak görmek isteriz. Allah'ıma kurban Başkan ve Malatya haber.
    0
    0
    Yanıtla
  • tam malatyalı (4 hafta önce)
    malatya esnafının ne sorunu varmış malatyalıları kazıklamaktan başka? malatya esnafı önce kendine çeki düzen vermeli.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 hafta önce)
    Koca ihsanı da yanına alaydın başkan adamın malatya için kendini parçaladığını biliyoruz yatıp kalkıyor malatya için ne yapabilirim diyormuş mecliste
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Samet (4 hafta önce)
    Nur yüzlü abilerimiz tüm sorunları çözer:) liyakatin ne kadar önemli olduğunu bizim millet anlayamadi anlayamadı
    %88
    %12
    Yanıtla