SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Cumhurbaşkanımız Bizlere Sorunların Çözümü İçin Talimat Verdi"

A- A+ PAYLAŞ

Vali Seddar Yavuz ile Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile diğer bazı yetkililer, Doğanşehir ilçesinde incelemelerde bulundular.

Vali başkanlığında, Şehit Esra Köse Başaran Devlet Hastanesi Toplantı Salonunda Doğanşehir Muhtarlar Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya; Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Vali Yardımcısı Osman Kural, Vali Yardımcısı Abdulselam Bıçak, Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Kılıç, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram, ilgili kurum amirleri ve muhtarlar katıldı.

Vali Seddar Yavuz toplantıda yaptığı konuşmada, ‘’Toplantımızın amacı; muhtarlarımızı yürüttüğümüz kalıcı deprem konutları, iş yerleri, rezerv alanların dönüşümü, kırsal köy konutlarının yapım süreçleri hakkında bilgilendirmektir. Ayrıca, muhtarlarımızın mahalleleriyle ilgili ihtiyaç, sorun ve taleplerini dinlemek; bu konularda kısa sürede çözüm üretmektir. Bugün sizlere şehrimizin yeniden inşası ile ilgili yürüttüğümüz çalışmalarla ilgili Bakanlık Temsilcimiz ve ilgili kurum müdürlerimiz detaylı bilgilendirme yapacak olup sorularınızı da ayrıca cevaplayacaklardır. Böylece, muhtarlar aracılığıyla vatandaşların doğru bilgiye ulaşması hedeflenmektedir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizlere bütün kamu kurum ve kuruluşlarına depremzede kardeşlerimizin sorunlarının çözülmesi için talimat verdi. Bizler de Sayın Cumhurbaşkanımızın emir ve talimatları doğrultusunda bu sorunları hep beraber inşaallah çözeceğiz. Bunu söylerken de mottomuz şu. Bir; kaynağımız var. İki; projemiz var. Üç; yapacak irademiz var. Bu iradeyi elbette devletimizin bize sağladığı imkanlarla yapıyoruz. O nedenle sizlerden ve tüm Malatyalı kardeşlerimizden beklentimiz şu. İnanacağız, güveneceğiz, birlik ve beraberlik içerisinde bu süreci tamamlayacağız. Değerli arkadaşlarım, hiçbir mazeret başarının yerine geçemez. Ve tarih mazeret üretenleri değil, icraat yapanları yazar. Hepimizin amacı önce milletimizin rızasını kazanıp, duasını almak ve milletimize hizmetin en güzelini sunmak olup, bunun için gayret sarf ediyoruz." dedi.

Doğanşehir ‘de kırsal alanlara götürülen hizmetlerde başta alt yapı ve yerleşim sorunlarının ve yer tespitinde vatandaşlar tarafından engellemeler olduğunu belirten Vali Yavuz muhtarların bu tür engellemelere çözüm bularak yatırımların hızlı şekilde hizmete sunulmasına katkıda bulunmalarının gerektiğini ifade etti.

Vali, "İlçemizle ilgili olarak bugüne kadar güzel çalışmalar yapıldı. Şu ana kadar 1.676 konut bunun 952’sini tamamladık. 724’ü devam ediyor. Kırsal konutlar içerisinde 4.153 talep var. 2.844’ünün yer teslimini yaptık. 71 çelik konut inşaatı şu anda devam ediyor. Toplam konutların 2.919’ unun inşaatı devam ediyor. Rezerv alanlarla ilgili kentsel dönüşüm başkanlığı çalışmalarını sürdürüyor. 850 konut, 420 ticarethane planlanmakta olup, dolayısıyla 1.278 bağımsız bölüm yapılması düşünülmektedir. Tabi şu an için taslak bunlar elbette değişiklik gösterebilir.

Merkezde büyük bir aşama kaydettik. Sizler de bunu görüyorsunuz. Merkezde teslim ettiğimiz konutlarımız var. Kardeşlerimizin bir kısmı oturuyor. Kırsalda da çalışmaları hızlıca gerçekleştireceğiz. Betonarme evlerin altyapısı MASKİ, çelik konutlarla ilgili ise YİKOB birlikte çalışacak ve burada özellikle su, kanalizasyon gibi hizmetleri de kısa süre içerisinde yapmış olacağız’’ diyerek sözlerine son verdi.

Toplantının akabinde Vali Seddar Yavuz, Şehit Polis Memuru Serdal Toprak ‘ın ailesini ziyaret ederek, hatırlarını sordu. Daha sonra ise; İsmail Demirtaş adlı çiftçiye ait, örnek elma bahçesinde incelemelerde bulunup, elma yetiştiriciliği hakkında bilgi alan Vali Yavuz, elma hasadına katılarak, bol ve bereketli kazançlar diledi.  

Vali,  Savaklı mahallesinde yapımı devam eden 86 kırsal konutta, Sürgü mahallesinde 130 yapımı devam eden olmak üzere toplam 218 kırsal konutta,  Erkenek  mahallesinde ise 230 yapımı devam eden, toplam da 566 kırsal konutta incelemelerde bulundu. Ayrıca Erkenek kırsal konutlarda inceleme esnasında, rahatsızlığı sonucu vefat eden vKadir Deli’nin ailesine taziye ziyaretinde bulunan Vali Yavuz akabinde Erkenek’ de vatandaşlarla bir araya gelerek ihtiyaç ve taleplerini dinledi. Vali,  Eskiköy mahallesinde yapımı devam eden 75 adet çelik kırsal köy konutlarında incelemelerde bulunduktan sonra Doğanşehir ziyaretini sona erdirdi.

Vali Seddar Yavuz son olarak Şehir Mezarlığı civarındaki deprem enkazlarının döküm alanlarında incelemelerde bulundu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • malatyalı (10 saat önce)
    talimat aldım,emir verdi ,buyurdu vs. diyen biri liyakat sahibi olabilir mi?ülke ne hale geldi tek adam rejimi olduk.1950 öncesi valiler chp il başkanı vasfı taşıyordu.bugün pek farklı değil.tek adam şunu dedi bunu dedi,emir verdi ,para verdi ,fırça attı,teşekkür etti,selam söyledi .bu nedir böyle....
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Kardeşim 1950 öncesi valiler bilmem ne o dönemin şartlarından haberin var mı? Ülke 600 senelik babadan ogula sisteminden kurtuldu. Her alanda devrimler oldu. Ekonomik kalkınmada,eğitim , kültürel aklına ne gelirse. Tabi 600 yıllık ümmet kültürü kadınlara Avrupa'dan önce secme ve seçilme hakkının verilmesi ülkenin gelişmesine engel olan ilticaya geçit verilmemeliydi. Çok partili sisteme de geçildi zaten eleştirini kabul etmiyorum. Keşke o dediğin dönemdeki liyakatli,kültürlü , vasıflı insanlar gorebilsek....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İtfaiye (11 saat önce)
    2022 yılında, dönemin Cumhurbaşkanı sözcüsünün yaptığı açıklama "Balıklı Rum Hastanesi’ndeki yangın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla söndürüldü" Tiyatro gibi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cero (11 saat önce)
    Cumhurbaşkanı sorunları çözümü için talimat vermiş ama sizin sorun çözme kailiyetiniz yok bence. En iyisi siz bu işi bırakında elinden iş gelen birileri çözsün sorunları.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Remzi (18 saat önce)
    Talimat olmadan olmuyor mu?
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Aklın söylediği yorumu siz yazmışsınız! Sağolunuz... Bu talimatlar ne oluyor, siz yetkili değil misiniz? O makama gelmiş olmak, sorunları çözmeniz için değil mi ki!!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Neriman (20 saat önce)
    Siz bu şehrin yöneticilerimiz Talimatla iş yapacaksaniz çıkın gidin. Yok hizmet edecekseniz konuşmadan hizmet edin . Siz değil bu halk sizi övüp dursun...
    %79
    %21
    Yanıtla
  • MALATYALI 44 (18 saat önce)Neriman isimli kullanıcı yorumuna
    Bu ülke düzelmez. Liyakatsiz bu insanlarla bu ülke 22 senedir olduğu gibi surskli geri gidecektir.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Hakim (1 gün önce)
    Tam bir ironi politikası.deprem bölgesi rant bölgesine evrilmiş vaziyette.fahiş fiyatlarla ihale edilen konut ihaleleriyle talan edilen ülke kaynaklarının ülkenin halini inkar mı edelim.ülke tarihinin en en büyük felaketi olarak adlandırılan depremler sonrası yapılan konutlar,çok amaçlı inşaat ihaleleri üzerinden vasat evlerin ihale bedellerinin 3 milyonu geçtiği ülke de ne denli yolsuzluklara kurban edilen imkanların durumu kimsenin umurunda değil.şimdis talancılara kırsal tokiler yetmiyor ki rezerv alan yaygarasıyla mülkleri gasp edilen bizlerin mülkünü ihaleye kurban edeceklerin hesabı çok çetin olacak.mahkemeleri dahi baypas edenler zararına bir insan fahiş fiyatlara yapılan vasat bir eve razı olmak tam bir acizlik değilde nedir.rezerv alanlarda varolan hak sahiplerinin 3-4 katı konut yaparak bölge iklimine ve insanına uymayan evleri yaparak amaçlarının hizmet olduğuna inanmak tam bir zavallı halidir.kentsel dönüşüm yasasını katlederek mülk gaspının önünü açan ekonominin katline de sebep olanlar Yüce Allah sizlere hakettiğinizi er geç verecek.kimsenin umurunda değil.amaç yaşanabilir kaliteli alanlar yapılacağına çok rezil işler yaparak büyük rantsal çalışmalar hedeflenmesi kimin umurunda.elbet bu çalışmalar çok devasa işler iyi de ülke kaynakları talan ediliyor.ihale bedelleriyle nasıl bir soygun yapıldığını rakamlar ortadayken kim inkar edebilir.deprem bölgesinde bağımsız kuruluşlar inşaat maliyet birim fiyatını 20b bin civarında olduğunu kamuoyuyla paylaşılmakta vasat bir toki evi m2 birim fiyatı 35-40 bin civarında ihale edilmekte.işte gerçekler bu kadar ortadayken rezerv alan zulmüyle sağlam evi yıkılanlar, yerinde dönüşümle evini yapmak isteyene karşı durup mülk gaspı yapanlar bu zülmün bedeli ülkeye ergeç başka musibetler getirecek.kişinin mülküne zorla mabet dahi yapılmayacağını en dinsiz olan dahi bilmekteyken sırf rant için yosuzluk için zalimlik yapılabilir mi.işte iktidar işte bu muhalefet işte sözde yöneticiler kimse haşa Yüce Allah'ı kandırmaya cüret edemez.kim bu zülme hizmet ediyorsa sonu hüsran olacaktır.madem halk rezerv alan istiyor diyerek yalanlar atan vekiller getirin rıza esasını kim dahil olmak istiyorsa dahil edin.zorbalikla hizmet değil zalimlik yapılır.zülümle abad olunmayacağını maalesef göreceğiz.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Cenk (1 gün önce)
    Malatyamız için büyük bir şans olan herşeye yetişmeye herşeyi kontrol altına almaya çalışan Sayın Valim,Cumhurbaşkanımızın Milli Eğitim Bakanımızın talimatlarına gerek kalmadan lütfen Dershaneleri ve Kolejleri denetleyin Milli Eğitimde Kadrolu öğretmen statüsünde olupta dershanelerde çalışması YASAK olan yüzlerce MEB öğretmeni dersanelerde çalışıyor.Madem bu hocalarımız bu kadar iyi de niye kendi okullarındaki öğrencilere ne katabilirim yerine DERSHANELERde çalışıyorlar.Niye günlerini boşaltıp dersanelerde çalışıyorlar niye geçimini sadece dersanelerden sağlayan dersane öğretmenlerinin maaşına göz dikiyorlar.Lütfen denetim mekanizmasını devreye alın müfettişleri sahaya gönderin. Adıyamanda bu iş çözüldü herkes işine bakıyor artık dersene öğretmeni dersanecilik MEB öğretmeni okullarında görev yapıyor.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Aklın söylediği yorum, sağolunuz... Okullarıda salla başı al maaşı! Dersanelinde başarılıyım(!?) savaşı, he mi!!! Ne akıllıyız dağil mi!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 gün önce)
    Depremzede olan herkes baş tacı.. ama genel olarak malatya nin sorunları var.. yht isteyin...
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Bektaş Altunok (1 gün önce)
    Zaten göreviniz olan bir işi yapmanız için hala talimatım bekliyorsunuz Yoksa yalakalık yarışına mı girdiniz
    %88
    %12
    Yanıtla
  • SAYIN VALİYE EK DİP NOT (1 gün önce)
    Haa unutmadan sayın valim Malatya'da gün geçmiyor ki deprem oluyor. Malatya'nın kaldıracağı bina yüksekliği zemin +3 tür. İnsanların canını ranta kurban verdirtmeyin bu da size ek vebal olacak neyime lazimci olursanız. Verilen yetki ve talimatı vebal olacak işlere kullanın diğer vali gibi sukadar yıkım yaptım gibi cümlelerle ovunmeyin
    %86
    %14
    Yanıtla
  • SAYIN VALİYE DİPNOT (1 gün önce)
    Hangi sorunun çözümü sayın vali Asayiş durumları ortada adam öldürme, yaralama, hırsızlık oranları ortada. Sulama yapmadan yıkımlar, kamyonların üstü örtulmeden enkaz taşıma, bitmeyen kuzey çevre yolu, bitmeyen Tokiler... insanlar rezil kiralar uçmuş, denetimsiz uçuk fiyat çarşı pazar kazıklama kitleme esnafı olmuş her yer nerde denetimm, çevreyolu trafiğinin rezilliği, şehirler meydanlarda anılır denildi söğütlü camii eski yerine yapilacakken tutup meydana yaptırıyor peşkeş cektiriyorsununuz, bir yolu bile gece gündüz çalıştırarak bitirtmiyor insanlari perişan ettiriyorsunuz. Bukadar yeterli mi??? Yeter ise lütfen bu dediğim noktaları düzeltin yoksa sizin ömrünüz de diğer valiler gibi olacak bilesiniz.....
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Talimat (1 gün önce)
    Talimat ile mi iş yapiyorsunuz? 85 milyonu 1 kişi yönetiyor ya talimat vermese çalışmayacak misiniz?
    %75
    %25
    Yanıtla