SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Cumhurbaşkanımız Referandum Startını Malatya'dan Verecek"

0
Güncellendi - 2017-02-17 18:06:11
A- A+ PAYLAŞ

  • AKP İl Başkanı Kahtalı, "Buradaki miting tüm dünyanın izleyeceği bir miting olacak" dedi. 

AKP  İl Başkanı Hakan Kahtalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın referandum çalışmalarına Malatya’dan başlayacağını söyledi.

İl binasında düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya da yapacağı miting ile ilgili bilgi veren Başkan Kahtalı, Malatya halkını 18 Şubat Cumartesi günü Belediye Meydanında yapılacak mitinge davet ederek, “Malatya halkının büyük bir coşkuyla alanı dolduracak” dedi.

Önceki Mitinglere büyük katılımlar yaşandığını ifade eden Başkan Kahtalı, büyük bir coşku ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı beklediklerini belirterek, "18 Şubat Cumartesi günü 100 bin kişilik bir katılım bekliyoruz. Cumhurbaşkanımızın Malatya’ya gelmesiyle ilgili inşallah nasip olursa bir miting planlıyoruz. Yapılacak olan miting de kamu yatırımlarının açılışı da aynı zamanda yapılmış olacak. Ülkemizin içinde bulunduğu ortam ve 15 Temmuz’dan sonrasında gelişen süreç hep birlikte kamuoyu tarafından izlendi. Bu sürecin sonrasında partimizin kuruluşundan beri söylem birliği içerisinde olduğumuz yeni bir sivil anayasanın yapılmasıyla ilgili kanaatlerimizi Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün hükümet organlarımız bunu açık bir şekilde ifade ediyorlardı. Bu yeni anayasa ile ilgili ve 93 yıllık Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmış olan ilk sivil bir anayasa olacak inşallah. Bu sivil anayasada bütün sivil vatandaşlarımızın kendisini içerisinde bulabileceği ve kendisiyle barışık bir anayasa olacağından dolayı inşallah bu sürecin devamında da kararın sahibi olan milletimize gideceğiz. Milletimiz bunu onayladığı takdirde yeni bir sistemle artık parlamenter sistemle değil Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ve Türkiye’ye özgü bir Cumhurbaşkanlığı sistemiyle idare olacak” diye konuştu.

Malatya’dan referandum startını veriyor olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Başkan Kahtalı, "Bu 18 maddelik anayasa değişikliği de meclisten büyük bir çoğunlukla referanduma gidecek şekilde bir çoğunluk sağlandı. Bunun sonucunda da 16 Nisan da referandum olacak. Bunun öncesinde Sayın Cumhurbaşkanımız Büyükşehirlerde miting planlayacağını, gidip halka kendisinin anlatacağını ifade etmişti. Buradan, Malatya’dan referandum startını veriyor olması da bizleri mutlu etti. Cumhurbaşkanımız partimizin kurucu ve partimizin genel başkanlığını yapmış ve daha sonra da Allah’a şükürler olsun halkın oyuyla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı’dır. Cumhurbaşkanımızın getirmiş olduğu ve bütün meclisteki ve özellikle buna destek veren MHP camiasının da destekleriyle bu süreç referanduma götürülmüş oldu. Bununla ilgili bizler de teşkilatlar olarak Malatya'mızda bulunan 716 mahallemizde ve bütün köy ve beldelerimizde bütün vatandaşlarımıza ulaşmak adına bütün teşkilat çalışmalarımızı yapmış olduk. Bundan sonraki süreçte de 16 Nisan’a kadar kamuoyuna, vatandaşlarımıza bu meseleyi anlatacağız. Bunun için startı buradan verecek olan Cumhurbaşkanımızı Malatya bugüne kadar nasıl bir coşku ve büyük bir heyecanla karşılamışsa inşallah Malatyalı hemşerilerimiz yine ahde vefanın örneğini gösterecek, bu memleket için ben kefenimi giydim çıktım diyen liderin ve hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyen bir liderin ve bugün getirmiş olduğu ilk defa sivil bir anayasayı milletimizin önüne getirdiği için bu Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmayacak, sahip çıkacağını umut ediyorum. Tüm Malatyalı hemşehrilerimin 18 Şubat’ta yeni belediye binamızın yanındaki miting alanın da saat 15’te orada bulunmalarını temenni ediyorum. Onlardan istirhamımız budur. Cumhurbaşkanımızı orada yalnız bırakmayalım. Cumhurbaşkanımızın buradan bütün dünyaya vereceği mesajları, ülkemizin üzerinde oyun kuranların hepsinin oyunlarını nasıl bozacağını o gün orada Malatya'mızda, milletimizin huzurunda paylaşacağını ümit ediyorum. Bütün Malatyalı hemşerilerimi inşallah miting alanında bekliyorum. Büyük bir heyecanla, büyük bir coşkuyla Cumhurbaşkanımızı buradan kazasız, belasız, hayırla tekrar yolcu etmeyi Allah bizlere nasip etsin" dedi.

MAHALLE BAŞKANLARIYLA TOPLANTI..

Bu arada, AKP Battalgazi İlçe Teşkilatı tarafından partinin mahalle başkanları ile toplantı yapıldı. Toplantıda konuşan AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’da yapacağı mitingi tüm dünyanın yakından izleyeceğini söyledi.

Battalgazi Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, Battalgazi Kadın Kolları Başkanı Şule Kürün Özkan, Battalgazi Gençlik Kolları Başkanı Burak Ergöç, Yeşilyurt Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi, partili yöneticiler ve mahalle başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Şubat Cumartesi günü saat 15.00’da Malatya’da yapacağı mitinge dikkat çekerek, “Cumartesi günü saat 15.00’da dünya liderimiz Recep Tayyip Erdoğan Malatyamıza teşrif edecekler. Hepimiz meydanları hınca hınç dolduracağız” dedi.

Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya mitinginin en güzel şekilde geçmesi için canla başla çalışacaklarını kaydetti.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, “Malatya ve Battalgazi şimdiye kadar kendisine yakışanı ve yaraşanı en güzel şekilde yerine getirdi. Ben sizlere inanıyorum ve güveniyorum. Hakikaten halk arasında büyük bir heyecan var. Sizin bu heyecanınız bizi de teşvik ediyor. Bizlerde sizlere layık olmanın gayreti ve çabası içindeyiz. Bu güzel insanlara ne kadar hizmet etsek azdır. Daha güzelini, daha iyisini yapmanın gayreti ve çabası içindeyiz. Bunları yaparken de 7 gün 24 saat esasına göre tüm belediye personeli, tüm kademeleri gece gündüz hep birlikte çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Başkan Gürkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Malatya mitingi ile ilgili olarak da “Cumartesi günü saat 15.00’de Malatyamız, Yeşilyurt ve Battalgazimizle kendisine yakışan ve yaraşanı yapacak. Cumhurbaşkanımızı mahcup etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız Malatya’yı tercih ederken Malatya’ya güvenerek tercih ediyor. 16 Nisan startını da Malatya’da Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehirde vermeye geliyor. Biz de dünya lideri diye ifade ettiğimiz Cumhurbaşkanımızı bize yaraşan yakışan şekilde karşılayacağız. Ben buna şimdiden inanıyorum. Hepinizin gayret ve çabasını şimdiden kutluyorum, tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’da yapacağı mitingi tüm dünyanın yakından izleyeceğini ifade ederek, “Allah nasip ederse inşallah Cumartesi günü tüm mazlum milletlerin umudu olmuş, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan seçim startını Malatya’dan verecek. Malatya’da kendine yakışanı yapacak inşallah. Buradaki şu kalabalığı inanın toplayamayan siyasi partiler var. Ama çok şükür Battalgazi ve Yeşilyurt’taki toplam 184 mahalle başkanımız Cumhurbaşkanımızın gelişi için işini gücünü bırakıp bu işi konsantre oldu. Bu salonu hınca hınç doldurdu. Bundan dolayı da sizlere teşekkür ediyorum. Buradaki miting tüm dünyanın izleyeceği bir miting olacak” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Cumhurbaşkanı Kahraman Maraş tan start verdi. Bu kadar da olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sacit efe (7 yıl önce)
    TARİH İ DAİMA AKLIN VE MANTIĞIN SAHİBİ KİŞİLER CESARETİ İLE BİRLEŞTİRENLER YAZMIŞTIR.AKSİLERE KAN VE GÖZYAŞI KÖLELİK GETİRMİŞTİR.ATATÜRK,SEZAR,NAPOLEON,BÜYÜK İSKENDER TARİHİN SON 2500 YILININ EN BÜYÜK OLDUGUNU TARİHÇİLER HALA YAZIYOR.BU REFERANDUM ASLINDA YALANLARLA GERÇEKLERİN SAVAŞI,AKIL İLE DUYGULARIN SAVAŞIDIR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyada uyumayan adam (7 yıl önce)
    He yani evet mitinglerinin startini Malatyada verince ne oluyor? Erdogan evetlere Malatyadan start verince ne olacak yani? 2. Universite mi start aliyor 2. Cevreyolu mu? Hizli tren calismalari mi? Adalet sarayi mi? Koprulu kavsak calismalari mi? Teleferik mi? Tramvay mi? Battalgaziye devlet hastanesi mi? Erhac a yeni terminal binasi mi? Ne baslayacak ne? Mini doner kavsaklara saat kulesi mi baslayacak? Yel degirmeni mi? Yoksa ciplak heykelin ustunu mu orteceksiniz nedir icraatiniz ? Ama yemin billah olsun Malatya ya mus te hak...
    0
    0
    Yanıtla
  • ortaköylü (7 yıl önce)
    Hasan peki hayır dersen bütün o saydıkların bir çırpıda düzelecemi?Hayır diyince kimi sevindirdiğine bak istersen fetoşlar,pekakalılar,dhkpcliler,almanlar,ingilizler dört köşe olacak..Ha umudun chp ise eline bir telefon emanet ettik iki milyon tl milletin sırtına yük vurmadımı bunlarmı bu saydıklarını düzeltecek,bu memleketi ihya edecekler?..Güldürmeyin adamı.!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (7 yıl önce)
    AKP İl başkanı Cumhurbaşkanının referandum startını Malatya'dan vereceğini açıklamış. Sayın Başkan lütfen açıp Anayasanın 3. Kısım II. Bölümde yer alan Cumhurbaşkanının tarafsızlık yeminini bir kez okusun. Hala böyle açıklamalar yapar mı görürüz.
    0
    0
    Yanıtla
  • taner bay (7 yıl önce)
    takla atma işimiz
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (7 yıl önce)
    kaybedeceksınız.bu sozu unutmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • halil (7 yıl önce)
    verin gazı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Sefa (7 yıl önce)
    Hayırlara vesile olur İnşallah...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayri Bozbaş (7 yıl önce)
    Yıllardır Erdogan'ın adından kazanç sağlayan parti yönetimi bu yıl da yolunu buldu: "Referandum stardı Malatya'dan verilecek" Çok mutluyuz ailecek! Artık kaldırım taşlarını sökmeye başlayabilirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat3444 (7 yıl önce)
    Cumhurumuz nerde start verirse versin; Ak partinin içinde patavatsız sözde il başkanları ve yardımcımları çıkarsa refarandum %50 yi geçmez ise iç savaş çıkacak demesi hiç kusura bakmasınlar evet diyecek vatandaşı Hayır demeye sevkedecektir. Başbakanın söylemleri vatandaşı ayrıştırmadan düzgün söylenmelidir. Suriyeliler şu güzel vatanımda fink atarken benim askerim onların yerine Daeşle ışitle savaşıyor.. 18-50 yaş aralığındaki suriyeliler Seyip gibi geziyorlar bunları gördükçe içimden Evet demek gelmiyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (7 yıl önce)
    Evet dersek İşsizlik düşecek mi? Dolar düşecek mi? Asgari ücret artacak mı? Benzin ucuzlayacak mı? Yolsuzluk yapandan hesap sorulacak mı? Sınavlarda soru çalınmayacak mı? İşe almalarda liyakat olacak mı? Esnaf siftah yapacak mı? Suriyeliler ülkesine dönecek mi? Artık şehit haberi gelmeyecek mi? Güneydoğda terör bitecek mi? İfade ve Düşünce özgürlüğü olacak mı? Tecavüzcüler Ceza alacak mı? ............... ve soruyorum 15 yılda iktidarda yapamadığın bu işleri şimdi biz evet dersek mi yapacaksın . Yapma arkadaş biz artık aldatmayın Türkiye ve Türklük için Hayırılsı olsun diye HAYIR diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (7 yıl önce)
    AKP İL Başkanı milleti bilgisiz ve olaylardan habersiz sanıyor.İşleri güçleri doğruları söylememek.Bu arada Anayasamıza göre tarafsızlığını yitiren Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partileri üstü olması gerekirken evet mitingi yapması hoş değil.Bu nedenle ülkemizi ileride telafisi mümkün olmayan tehlikelere maruz bırakmamak için oyum HAYIR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Tek (7 yıl önce)
    Insallah Malatya'dan vermez..Cunku sonuc eger evet cikarsa bu ulke tarihimizde kara bir leke olarak yer alacak... Arkadaslar, ABD 6-7 yil once ortadoguda 22 ulkede rejim ve sinir degisikligi yapacaz diye bir aciklama yayinladi...Aciklama hala ABD disisleri bakanligi sitesinde veya cesitli yerlerde mevcut.. Isteyen girip baksin....Bu aciklamadan sonra Misir, Libya, Suriye, Yemen veya Irakin durumu ortada.... Turkiye de de akparti marifetiyle once rejimi degistirip sonra da doguda ozerklik getirilecek boylece kurt devleti kurulup sinir degisimi yapilmis olacak...Bu oyuna gelmeyelim arkadaslar... Bu olay erdogan, bahceli veya kilicdaroglu meselesi degil hemserilerim yoksa dunya sultan suleymana kalmamis erdogan veya bir baskasina mi kalacak...elbette bir gun olecekler her fani gibi..ancak onemli olan ulkemizin cocuklarimizin, torunlarimizin gelecegidir...Saygilar...
    0
    0
    Yanıtla
  • kendinizi kurtlar vadisindeki aslan bey mi sanıyorsunuz?Sizin gibi böyle şeylere inananlar yüzde 0.000001 bile değil bu ülkede tankların önüne yatan milleti böyle şeylere korkutamazsınız.Sizin deyiminizle sevgilerrrrrrrrrrrrr :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Arkadasim yazdiklarimin hepsi ortada, varsayim yapmiyorum ki...Rahmetli Aytunc Altindal'in dedigi gibi bir yerlerden bana ayette gelmiyor.. Hersey apacik ortada...ABD eski disisleri bakani Condalisa Rice'in 7 Agustos 2003 de yazdigi makaleyi soyluyorum...gir bak disisleri bakaligi internet sitesine...Hatta o donemin gazetelerinde de var bu...Bak tarihine kadar yazdim kolayca bulman icin...2003 den bu yana Irak, Misir, Libya, Urdun, Lubnan, Pakistan, Afganistan, Yemen veya Suriye de olanlar ortada..Iran'a yaptirimlar ortada.. Herkes fani..baskanlik gelse sayin cumhurbaskanimiz olmeyecek mi...Omru doldugu zaman o da her fani gibi terki diyar eyleyecek..sonrasinda ne olacak peki? Bu referandumun sayin cb ile bahceli ile veya chp ile uzaktan yakindan ilgisi yoktur..Cocuklarimiza, torunlarimiza dogu anadolusunda kurt devleti kurulmus, kibris elden gitmis, ege adalari elden gitmis, trilyonlarca dolar borclu bir gelecek mi birakalim? yarin cumhurbaskanimiz cikip yaw bizi yine kandirdilar derse ne olacak?? Sacma sapan dizileri programlari izlemeyi birakalim, kitap okuyalim, makale okuyalim... Ulkemi seviyorum, ozerklik gelmesini, bolunmesini istemiyorum...O yuzden referandumda HAYIR HAYIR HAYIR..
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayin editor yorumlarda web adresi yayinlanmasina izin veriyor musun bilmiyorum ancak yayinliyorsaniz lutfen koyun bunu: http://www.globalresearch.ca/plans-for-redrawing-the-middle-east-the-project-for-a-new-middle-east/3882 Yukaridaki web addresi 3-4 ay once ABD deki bir arastirma merkezi tarafindan yayinlamis bir makale..Adi "YENI ORTADOGU PROJESI" Makale benimde israrla bahsettigim eski disisleri bakani Condalisa Rice’in Agustos 2003 de washington da ayrica haziran 2006 da da tel-aviv (israil) de yaptigi aciklamalari yorrumlamis..Bir tane de harita koymuslar abd li bir askeri akademisyen hazirlamis, haziran 2006 da da yayinlanmis.. simdi suriye haritasina bakin bakalim, ne goreceksiniz..aaaa bugun Suriye de PYD nin aldigi yerle Suriye de bolunen harita ayni bolge...ne kadar sasirtici degil mi??? Sunni irak bolgesi de irak'in kurt bolgeside suan birebir ayni..Allah allah ancak bu kadar sallayip tutturma olur.. Hadi birde sinirlari degistirilen ulkeleri sayalim: aaa 22 tane...Allah Allah....bu da Condalisa Rice'in acikladigi gibi.. Hemsehrim hersey ortada...ak partili, chpli mhpli olabilirsin hicbir lafim yok..ancak baskanlik sistemini de ac bak bakalim ne goreceksin: baskan istedigi bolgede belediyeleri kapatip birlestirme, yonetimsel degisiklikler yapma yetkisine sahip!! daha nasil anlatayim iste hersey ortada! Ulkemi seviyorum, ozerklik gelmesini, bolunmesini istemiyorum…O yuzden referandumda HAYIR HAYIR HAYIR..
    0
    0
    Yanıtla
  • ÜMİT BAKİ (7 yıl önce)
    malatya büyükşehir belediyesinde zabita müd beni görüştürmediler ve üstüme yürüdüler yokmu bunların bi amiri bunlar aligıran başkesenmi bize bidaha buraya gelmeyin dediler ne il başkanı ne belediye başkanı bi haber vatandaştan haberiniz yoksa neyi bizlere anlatıysınız
    0
    0
    Yanıtla
  • reel (7 yıl önce)
    atma başkan sayın cumhurbaşkanımız startı maraştan verecek
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 LÜK (7 yıl önce)reel isimli kullanıcı yorumuna
    Kafası güzel buraya yorum atmadan önce google amcadan bilgi alsaydın..pazar günü Gaziantep de saat 13:00 de program..Araştırırken tarihleere dikkat et...Yaw biraz nick ne göre hareket et..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kahramanmaraş'ta toplu açılışa katılacak...referandum Malatya ve gazianteple devam edecek.:))
    0
    0
    Yanıtla
  • Maraş sayılmaz, il teşkilatımızın bir bildiği vardır.
    0
    0
    Yanıtla