SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cumhurbaşkanına Sunulacak Malatya Dosyasında Neler Var?

0
Güncellendi - 2019-09-09 19:13:56
Cumhurbaşkanına Sunulacak Malatya Dosyasında Neler Var?
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya ziyaretinin başlamasına kısa süre kala, ziyaretin başarılı geçmesi için yürütülen çalışmalar ve Malatya Milletvekilleri’nin Malatya’ya yapılacak yeni yatırımların yanı sıra devam eden yatırımların hızlandırılması konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan talep edilecek destekler için hazırladığı dosyaların içeriğinin belirlenmesinde son aşamaya geldiği bildirildi.

AKP Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkçi, Ahmet Çakır ve Hakan Kâhtalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak dosyada birinci sırada Kuzey Çevre Yolu yapımının hızlandırılması için ödeneklerin arttırılması bulunduğunu, bunun yanı sıra öne çıkan diğer başlıkların hızlı tren projesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne bağlı olarak yeni bir tıp fakültesi kurulması ve Battalgazi Devlet Hastanesi’nin bir an önce tamamlanması için destek talep edilmesi olduğunu vurguladılar.

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha Malatya’da ağırlamanın gururu ve heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Malatya, kuruluşundan bugüne AK Parti’ye ve kurucumuz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a her zaman büyük destek verdi. Malatya her zaman Sayın Cumhurbaşkanımız için bir moral ve destek kaynağı olmuştur. Son seçimlerde gösterdiği tutum da Malatya halkının Sayın Cumhurbaşkanımıza gösterdiği teveccühün açık bir yansımasıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız da Malatya’mızın bu teveccühünü karşılıksız bırakmamakta, fırsat bulduğu her an Malatya’yı ziyaret ederek Malatya halkına şükranlarını iletmekte ve Malatya’ya yapılan hizmetlerin geliştirilmesi için çaba harcamaktadır” dedi.

Bülent Tüfenkçi: “Kuzey Çevre Yolu Malatya’yı lojistik alanda güçlendirirken, yeni tıp fakültesi yetişmiş hekimlerimizin Malatya’da kalmasını sağlayacak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti kapsamında yapılacak bir toplantıyla AKP Hükümetlerinin Malatya’ya yaptığı yatırımların durumu, devam eden yatırımlar ve Malatya halkının talebiyle yapılması öngörülen yatırımların ele alınacağını söyleyen Bülent Tüfenkçi, konuya ilişkin hazırlanan dosyada öne çıkan başlıkları şu şekilde anlattı:

“Malatya tüm hazırlıklarını tamamladı ve Sayın Cumhurbaşkanımızı ağırlayacağımız saatleri bekliyoruz. Tabii bu ziyarette, Sayın Cumhurbaşkanımıza Malatya’nın sosyo-ekonomik kalkınmasına hizmet edecek bazı yatırımlar ve Malatya halkının bazı taleplerini ileteceğiz. Bunların başında Kuzey Çevre Yolu Projesi’nin bir an önce bitirilmesi için ödeneklerin arttırılması geliyor. Kuzey Çevre Yolu, Malatya’nın ekonomik gelişiminde ve lojistik alanda güçlü bir karayolu bağlantısı kurulmasında büyük önem taşıyor. Ayrıca, Malatya sağlık yatırımları bakımından sadece bölgesinin değil, Türkiye’nin öne çıkan illerinden biri olmaya başladı. Bizim bu başarımızı sürdürülebilir hale getirmemiz için nitelikli hekimlerimizi Malatya’da tutabilmemiz lazım. Bunların arasında yetişmiş birçok hekim, kadro alamadığı için başka illere gidiyor. Bu nedenle, Malatya’ya ikinci bir tıp fakültesinin kurulması gerektiğini düşünüyoruz. Zaten Malatya Turgut Özal Üniversitesi Senatosu’nun bu yönde bir öneri kararı aldığını ve YÖK Başkanlığı’na sunduğunu biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza durumu anlatacağız ve desteklerini rica edeceğiz. Zira buna hem üniversitemiz hazır hem de Eğitim ve Araştırma Hastanesi hazır”.

AKP iktidarında Malatya’nın her zaman büyük yatırımları aldığını söyleyen AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, hazırlanan dosyanın bir başka başlığının da hızlı tren projesi olduğunu kaydederek, Malatya halkının bu hizmetten yararlanmasını sağlayacak çalışmaların öne çekilmesinin mücadelesini verdiklerini söyledi. Tüfenkçi, Battalgazi Devlet Hastanesi inşaatının zamanında bitirilmesi için gerekli finansal desteğin sağlanması konusunun da hazırlanan dosyanın bir başka başlığı olduğunu söyledi.

Ahmet Çakır: “Malatya sağlık üssü olma yolunda, ikinci bir tıp fakültesi bu durumu güçlendirecektir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya ziyaretinin Malatya için büyük önem taşıdığına vurgu yapan AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, “Sayın Cumhurbaşkanımız Malatya’yı, Malatya Sayın Cumhurbaşkanımızı candan ve samimi bir şekilde seviyor. Bu sevgi ve samimiyet ilişkisinde Sayın Cumhurbaşkanımız Malatya’ya yapılan ve yapılacak hizmetleri, yatırımları yakından takip ediyor. Bu ziyarette de Malatya kamuoyunun bizden talep ettiği bazı yatırım ve hizmetlerin hızlandırılması için Sayın Cumhurbaşkanımızdan talep ve ricalarımız olacak” dedi.

AKP’nin 17 yıllık iktidarında Malatya’nın sağlık üssü niteliğinde bir il hüviyetine kavuştuğunu söyleyen Ahmet Çakır, “Başta modern bir Araştırma ve Eğitim Hastanesi inşa edildi ve birkaç yıldan bu yana Malatya’mıza nitelikli, yüksek kaliteli sağlık hizmeti sunuyor. Modern teknolojik donanımı ile Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, kaliteli kadrosu ile kendi alanında sağlık standartlarımızı yükselten hizmet veriyor. Kısa süre sonra hizmete girecek olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemiz sağlık hizmetlerinde nitelikli ve konforlu sağlık hizmeti verecek. Yine 150 yatak kapasiteli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi kendi alanında bölgenin en önemli merkezi olacak. Tüm bunlar dikkate alındığında çok önemli bir ihtiyaç ortaya çıkıyor: Tıp alanında güçlü akademik kadrolar, bir başka deyişle kaliteli tıp hekimlerine ihtiyacımızı her geçen gün artıyor. Malatya’nın sağlık üssü olma iddiasının sürdürülebilir olması için kaliteli tıp hekimlerimizi Malatya’da tutabilecek yeni bir tıp fakültesine ihtiyacımız var. Ziyaret ettiğimiz birçok ilde karşılaştığımız bazı hekimlerimiz kadro alamadıkları için istemeden de olsa Malatya’dan ayrılmak zorunda kaldıklarını söylüyorlar. Bu durumu Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde kurulacak yeni bir tıp fakültesi ve Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi’nin de üniversite hastanesi olarak konumlandırılmasıyla aşabiliriz diye düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu yönde bir talebimiz olacak. İnanıyorum ki, olumlu karşılanacak ve Malatya sağlık turizmini de kapsayacak düzeyde sağlık üssü olmak yolundaki hedefini güçlendirecektir”.

Hakan Kâhtalı: “Hızlı Tren Projesi gündemimizin ilk maddelerinden biri olacak”

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kâhtalı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı en iyi şekilde karşılayıp ağırlayacaklarını vurgulayarak, “Malatya her zaman, Cumhurbaşkanımızın yanında oldu. Bugün de Cumhurbaşkanımıza güçlü desteğini sürdürüyor” dedi.

Hakan Kâhtalı, ziyaret sürecinde Malatya kamuoyunun talepleri hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapılacak sunuma ilişkin verdiği bilgide, parti teşkilatı olarak hazırladıkları dosyanın gündem maddeleri arasında, Kuzey Çevre Yolu projesinin hızlandırılması, hızlı tren projesinin Malatya ayağının hizmete girmesi yolunda yürütülecek çalışmaların öne çekilmesinin yer aldığını söyledi.

Malatya’da devam eden kamu yatırımlarının hızla bitirilmesini önemsediklerini kaydeden Hakan Kâhtalı, “Bu kapsamda Battalgazi Devlet Hastanesi büyük önem taşıyor. Ayrıca, Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne bağlı ikinci bir tıp fakültesinin kurulması ve Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin üniversite hastanesi olarak yeniden düzenlenmesi Malatya’daki sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi için büyük fayda sağlayacaktır” diye konuştu.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

38 yorum yapılmış

  • Adil (5 yıl önce)
    Malatyaya acil yeni havalimani terminali yapisin otogardan farksiz ve yetersiz bir havalimanimiz var
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 yıl önce)
    Af ile ilgili bilgiler yokmu
    0
    0
    Yanıtla
  • battalgazi44 (5 yıl önce)
    Türkiye'de büyük şehirler içinde ak partiye en çok oy veren illerin başında gelen malatyamıza 30 büyük şehre söz verilen şehir hastanesi neden yapılmadı? kuzey çevre yolu, trafik sorununa kalıcı çözümler, köprülü kavşaklar, alt geçitler, yüksek hızlı tren, 2. tıp fakültesi ve hastanesi, organize sanayiye verilen teşviklerin yatırım olarak malatyamıza kazandırılması yeni alt merkezler, yeşil kuşak projesi, millet bahçesi gibi ıprojeler bir an önce bitirilip malatyamıza kazandırılmaldır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    Hep boş laf ... belediye otobuse zam yapti kimseden tik yok hala hizli tren mi gelecekmiş... yar gelecek yar gelecek ismarladim devletlü padisahimizdan Malatyaya tren gelecek tren gelecek
    0
    0
    Yanıtla
  • izmit gebzeden hızlı trene bindim halkalıya geçtim istanbul kartı aldım dört tl kırk kuruş .malatyada bin merkezde pasaköskünde in iki tl atmış kuruş gebzeden halkalı 1 saat 10 dak malatya merkez pasaköşkü 10 dakika ve avcılardan otogar iki tl seksen krş oda 1 saat yirmi dak ve malatya ucuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Bu memleket kaysısıyla anılıyor ve büyük kısmı onunla gecikiyor kayısı ya taban fiyat acilll
    0
    0
    Yanıtla
  • Büyük köy olaydik (5 yıl önce)
    keske buyuk sehir olmasaydik ...yasanilmaz bir sehir her seycok pahali ...büyük köy kalsaydik...en azindan gelen cok para israf edilmezdi ... insanlik devam ediyor olurdu...insanlarin birbirine saygisi olurdu...kazanc en dipte ....zengin cok zengin oldu orta tabaka coktu.alt tabaka surunuyor...marifet park acmada degil marifet o parklarin icine gelen çar çakkali adam etmede ...1 cakal 10 cocugu yoldan cikariyor ...bir hastane kurmak onemli degil hastaligin sebebini bulup yok etmek onemlidir...insanlarimizi ilackolik ettiler...hastaliga sbep olan batakligi kurut ki hastaneye gerek kalmasin ...aileleri egitki cocuklarini helali harami uygulayan bilen toplum olsun ...yasalari uygulamiyacaksan cikarma...kirmizidan geciyor arac ceza kesilmiyor...arabasini bagirtiyor ceza kesilmiyor. plakasiz motorsikletler toplanmiyor...velhasil anlatilacak cok inin halkin icine polisi muhtari belediye yetkilileri valisi kaymakami sorun ne derdiniz var diye...halk neden rahatsiz...sorun...sorun...sorun....
    0
    0
    Yanıtla
  • SÜKRÜ (5 yıl önce)
    SLM MALATYA SAYIN MALATYA MILLETVEKILERI BU GÜNE NE HITMET YAPTILAR ACILARMISINIZ
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanin sorunu çok kimse ugrasmaz ilk once şu suriyeliler sorunu
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı Hakyemez (5 yıl önce)
    Malatya trafiğinin hali ortada. Belli noktalar belli saatlerde tamamen kilitleniyor. Buralara kelebek kavsak vs. yapmak o kadar zor mu? Tonlarca vergi veriyoruz ancak karşılığını alamıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • kernekli (5 yıl önce)
    ESKIDEN DERDIMKI ALLAHIM ŞU ALMANYADAKI SAĞLIK SISTEMINI TÜRKIYEMIZEDE VER BEYLER BEYLER BELİMİN AĞRISI IÇIN ORTEPEDIYE GİTTİM HAZIRAN BAŞINDA GITTIM EKIMIN IKISINE RANDEVU VERDILER SIZ NEYIN GEÇ RANDEVUSUNDAN BAHSEDIYORSUNUZ CILT DOKTORU GÖZ DOKTORU BURALARA ERKEN RANDEVU ALMAK IMKANSIZ ŞIMDIDE DIYORUM ALLAHIM TÜRKIYEDEKI SAĞLIK SISTEMINI ALMANYAMIZA GETIR ÇÜNKI GELIP GÖRÜYORUZ YAŞIYORUZ VALLAHI ŞÜKREDIN
    0
    0
    Yanıtla
  • Üstat gel burada yaşa o zaman. Çok zor değil burası senin de toprağın sonuçta. Almanyaya gelsin diye dua etmene de gerek kalmaz. Yaşa ki sende buradaki durumu, liyakatsız insanların hastanelerde sana nasıl davrandığını gör.
    0
    0
    Yanıtla
  • Manidar (5 yıl önce)
    Tüm vekiller ikinci bir tıp fakültesi istiyor. Tıp fakültesini istedikleri üniversitenin rektörü de vekilin öz kardeşi. Çok manidar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Safa (5 yıl önce)
    Kayısı Kayısı neden yok.1 ve Ana madde kayısı olmalı.Taban fiyat tan tutin.ürün bazlı desteğe kadar kayısıda birçok konu dosya olarak sunulmalıdır. Turgut Özal üniversitesi Tıp fakültesi diyorsunuz,T.Özal ünüversitesi eşittir Ziraat fakültesi oda esittir kayısı. Universiteye gidip 20 ogrencisi olan atçılıği ziyaret edip,1000 öğrencili Ziraat ve önlisans ögrencinin okuduğu okulu es geçmek kayısiyı kaderine terk etmektir. Kayısı çalıştayları ile olmaz. Lisanslı depoculukla hiç olmaz. Reis in önunde sıkı durarak ana gundem yaparsaniz olur. Nerdee.
    0
    0
    Yanıtla
  • Qwert (5 yıl önce)
    Şu bi gerçek malatya kamu yatırımı alan nüfüs oranına göre en az alan illerden biri sağlıkta eğitimde ulaşımda..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)Qwert isimli kullanıcı yorumuna
    Çok doğru sanki Konya Antalya Kayseri Adana Mersin bursa trapzon Diyarbakır Urfa Erzurum gibi büyükşehir illerimiz hizmet almıyor gidin bu illeri görün en az yatırım alan ilin Malatya olduğunu görürsünüz.
    0
    0
    Yanıtla
  • IĞDIRDA KAYISI İÇİN ÇALIŞTAY YAPILDI. ERZURUMA GİDERSENİZ AVRUPA ŞEHRİNE GİTMİŞ GİBİ HİSDEİYORSUNUZ. TRABZONUN EN ÜCRA KÖY DAĞIN ZİRVESİNE KAYMAK GİBİ YOLLAR YAPILMIŞ. MALATYA DA İSE OLAN MÜDÜRLÜKLER TEK TEK ELAZIĞA GÖNDERİLDİ. ELAZIĞ MİLLETVEKİLLERİ ÇALIŞIYOR
    0
    0
    Yanıtla
  • Rabia (5 yıl önce)
    Komedi gibisin malatya.. Şuan devlete en çok borcu olan şehirlerden birisin fahri kayahani ayrı bir cumhuriyet yapıp diğer semtleri otekilestirdin o ışıklandırma bilmem ne ayağına 2 katrilyon borçla görsellik yaptın hala ödenek peşindeler..havaalanı yolunda 1 tane çöp yok reisi cumhur gelecek diye :) yazık harbiden haybeyee harcanan bizim cebimizden çıkan paraya yazık..
    0
    0
    Yanıtla
  • yorumcularada yazik (5 yıl önce)
    kardeşim hala reis diyorsunuz ya memura dilenci gibi 3 zam verip ertesi gün fofalaza%30 zam caya şekere elektrige toplu 15 toplu taşımaya 20 zam yaptılar selahattin gürkan açıkladı dört ayda 40 milyon tasarruf ettik diye ee bu zararı ettirenden hesap sordu mu reisiniz hala kalkmış reis diyorsunuz kardeşim insanlar zor durumda şu gerçeği görün artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Malatya tıp fakültesinde kaysı isimli bir ders eklensin haftada birgün kaysı isimli ders anlatılsın ki insanlar daha bilinçli olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • cihanel44 (5 yıl önce)
    Kusura bakmayın ama EA da bir kardioloji dr una 20 güne randevu veriliyorsa, 5 dk lık muayene yada dr sohbeti ardından 15 güne tansiyon holter randevusu veriliyorsa, 25 güne ritim holter randevusu veriliyorsa, yine 30 güne efor testi randevusu veriliyorsa, (diğer mr, röntgen, tomografi, dobler vs söylemiyorum) bu tansiyon hastasının 1400 yataklı bir komlekse değil ; 14000 yataklı bir komplekse dönüşse bile ŞEHİR MEZARLIĞINDA daha huzurlu ve müstakil yataklı yerlere yada gözde, melitpark, sevgi, müjde vs. özel hastanelere gideceğinden ve sizin bahsettiğiniz kompleksin gereksiz bir beton yığınından farkı kalmayacağından emin olun.
    0
    0
    Yanıtla
  • necdet (5 yıl önce)
    17 yıldır hızlı tren gelecek deyip milleti kandırıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    5 yıldır Sivas Malatya yolu bitmedi daha hızlı tren diyip milleti kandırıp duruyorlar önce kuzey çevre yolunu bi halledin kimsenin sizden hızlı tren istediği Yok Türkiye’de çevre yolu olmayan tek il belkide Malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • Mülayim (5 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya Elazığ yolu da yıllardır bitmedi. Kömürhan köprüsü kendimi bildim bileli yapım aşamasında
    0
    0
    Yanıtla
  • ESNAF (5 yıl önce)
    Bırakın dosyayı halk hazirlasinki vekillerin neler yaptığını ortaya dokulsun reis hesap sorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandas (5 yıl önce)
    Kayisi nerde hic dile gelmiyor yazik vallahi yazik
    0
    0
    Yanıtla
  • Dr.Gökhan Gökçe (5 yıl önce)
    Malatya 2.Tıp Fakültesini çoktan haketti. Kadın Doğum, Çocuk ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi de eklenince yaklaşık 1400 yataklı bir komplekse dönüşüyor Malatya EA hastanesi. Bu kapasite birçok ildeki tıp fakültesi hastanesinden büyük. Bu çaptaki bir hastaneyi adı Eğitim ve Araştırma fakat gerçek de devlet Hastanesi olarak harcamak yazık. Birçok ilde (Sakarya Ünv, Muğla Sıtkı Koçman Ünv. , Adıyaman Ünv. V.s) Sağlık Bakanlığına bağlı EA hastaneleri üniversite ile afiliye edilerek Tıp Fakültesine dönüşmüştür herşey zaten hazır durumda . kamu idaresi evet diyecek o kadar. Bu hizmet Malatya’ya sağlıkta rekabet ile yüksek bir katma değer yaratacaktır. Tabela EA hastanesinden gerçek bir EA hastanesine dönüşüm olacaktır. Siyasi iktidara bukadar güçlü destek veren il bunu haketmektedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayın Gökhan hocam; Kusura bakmayın ama EA da bir kardioloji dr una 20 güne randevu veriliyorsa, 5 dk lık muayene yada dr sohbeti ardından 15 güne tansiyon holter randevusu veriliyorsa, 25 güne ritim holter randevusu veriliyorsa, yine 30 güne efor testi randevusu veriliyorsa, (diğer mr, röntgen, tomografi, dobler vs söylemiyorum) bu tansiyon hastasının 1400 yataklı bir komlekse değil ; 14000 yataklı bir komplekse dönüşse bile ŞEHİR MEZARLIĞINDA daha huzurlu ve müstakil yataklı yerlere yada gözde, melitpark, sevgi, müjde vs. özel hastanelere gideceğinden ve sizin bahsettiğiniz kompleksin gereksiz bir beton yığınından farkı kalmayacağından emin olun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)cihanel44 isimli kullanıcı yorumuna
    Hastanelerde tanıdığın yoksa emar tahlil vb tetkikleri yaptırmanız mümkün değil ah Norveç Finlandiya İsveç Hollanda gibi ülkelerdeki sağlık sistemi ve insana verilen değer diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sağlıkçı olarak ve daha önce yöneticilik yapmış biri olarak malatyada şuanda en önemli sağlık yatırımı 1000 yataklı battalgazi devlet hastanesi olacaktır . 5 yıl sonra hastane yatak kapasitesi malatyaya yetmeyecektir yatırım yapılırken sonraki 10 yılı düşünmek lazım . Tıp fakültesi ile eğtim araştırma hastaneleri arasında tomografi mr ameliyat randevu sürelerine bakmak gerekiyor. Malatyalı hemşerilerim hızlı bir şekilde tedavi süreçlerinin tamamlanmasını ister. Tıp fakültesiyle ilgili tek soru soruyorum. Mevcut tıp fakültesinden doçentlik ve prof luk alan akademisyenlerin yüzde kaçı şuanda malatyaya hizmet etmektedir . Basit soru bunu mevcut rektörlerimiz sayın kızılay ve karabulut cevaplarsa ikinci bir tıp fakültesine ihtiyaç olup olamıdığına malatya halkı karar verecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Boşta kalmış 3-5 yandaş doktor var diye memlekete 2. fakülteyi kurmak istiyorlar. Açıkça da belirtmisler. .. Mevcut hastaneleri adam gibi fonksiyonel hale getiremediler. Yeni bir tıp Fakültesi lazımmış. Kime lazım mış? Boşta kalan sözümona "Malatyalı" bazı doktorlar varmış ! Başka şehirlerde çalışıyorlarmış. Onlara yeni bir tıp fakültesi açmak istemişler. .. Malatya ya gelsinler diye... Gel de gülme. .. Bu ne biçim vekillik ? Bu nasıl bir memleket?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi TABELA HASTANESİ Mİ Gökhan bey ? Orada çalışan bir doktor mu bunu söylüyor? Neden tabela hastanesi dediniz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Dr.Gökhan Gökçe (5 yıl önce)Haşmet isimli kullanıcı yorumuna
    Bir hastanenin Eğitim ve Araştırma Hastanesi olabilmesi için bünyesinde eğitim veren kliniklerin olması ve yine bünyesinde akademisyen öğretim üyelerinin olması gerekir. Yoksa tabelanızda EA Hastanesi yazılması sizi EA Hastanesi yapmaz. Burda sümme haşa çalıştığım hastaneyi küçümsemek gibi bir amacımız ve niyetimiz yok. Bu durumda arada derede bir kurum pozisyonundayız ne EA Hastanesi ne Devlet Hastanesi pozisyonundayız .Bu durumun düzeltilmesi ve hastanemizin farklı bir gelişme ivmesi kazanması. Bunun Malatya halkına ne zararı olur lütfen biraz geniş açıdan bakalım. Doğma büyüme Malatyalı 2004 yılından beri Malatya da çalışan bir hekim olarak hastanemin gelişmesinden başka bir amacım yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya gercekten bir şeyi haketti ama 2. Tıp fakültesini değil. .. Dünyada olmayan kuru kayisı gibi bir meyvanın anavatanı olacaksınız. Ama 20 yıldır silme oy verdiğiniz partinin milletvekillerinin kayısı diye bir gündemleri olmayacak. Malatya ve Malatyalilar bir şeyi değil ÇOK ŞEYİ HAKETTİ. ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Haşmet (5 yıl önce)
    Dosyanizda KAYISI NEDEN YOK? Findıkta taban fiyat var. Reisimizin yarin muhtemelen meydanda biz Kayisi kentlilere firlatacaği Çayda taban fiyat var... Ette taban fiyat var... Sütte tavan fiyat bile var..SADECE VE SADECE KAYISININ TABAN FIYATI YOK...KAYISIDA TABAN FİYAT BELIRLENMESINI neden istemiyorsunuz Reis'den? Milletin cebini dolduracak, karnını doyuracak hiç bir şey yok dosyanizda. Kuzey yolu karın doyurmaz, ikinci tip Fakültesi de. Adiyamanli elazigli birilerini yard Doç ve Prof yapar tabii ki. Mevcut Tıp Fakültesinin Sgk dan alacaklarını tahsil etseydiniz hastane bataktan kurtulurdu bari.
    0
    0
    Yanıtla
  • Misafir (5 yıl önce)
    Cumhurbaşkanımız çok şükür,saglik alanında büyük yatırımlar yapıyor ama hastanelerin denetlenmesi gerekiyor.ozellikle hastanelerdeki ameliyathane sayısı artırılmalı.Cunku enfeksiyonu olan hastalar ameliyat sirasi beklerken ölüme gidiyor.Hastalar durumu en acil olandan başlayarak ameliyata alınmalı.Ameliyatlara deneyimli doktorlar girmeli.profosorler ve deneyimli doktorlar durumu kritik olan hastalar için çok önemli.Hemsirelerde ihmalkarlik var.Pansuman yapma,serumla enjeksiyon yapma görevini hasta yakınına yigiyorlar.bunlari bizzat yaşadığım için yazdım.
    0
    0
    Yanıtla
  • itiraz44 (5 yıl önce)
    Çarşı merkezine iki tane umumi tuvalet yapamadılar.dört tane sabit semt pazarı.üç tane merkeze alt geçit yapamadılar hızlı trenle olayı geçiştirmeye çalışıyorlar,EĞER SAYIN CUMHUR BAŞKANIMIZ MALATYA'YI SEVİYORSA BİR SONRAKİ KAYISI SEZONUNDA FINDIKLA BERABER KAYISI TABAN FİYATINI AÇIKLAMASINI BEKLİYORUZ
    0
    0
    Yanıtla
  • Akıl Oyunları (5 yıl önce)
    Dosya sunmak da neyin nesi? İlk kez mi geliyor Cumhurbaşkanı? Ak parti milletvekillerimiz olsaydı çoktan sunarlardı dosya! 18 yıldır bir vekil çıkartamadık malum. Bürokratlar da yıllarca Ankaradan bir şey istemediler zahir! Milleti kandırmaktan başka sir şey değil dosya sunma numarası. Eskidendi o. İlk kez bir başbakan gelir de ulaşması zor olur da adet yerini bulsun diye dosya sunulurdu. Millitin aklı ile alay etmeyi bırakın ey siyasiler ve bürokratlar!
    0
    0
    Yanıtla