SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Cumhurbaşkanının Selamıyla Malatya Yönetilmez"

0
Güncellendi - 2019-03-11 01:29:34
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, Doğanyol ve Malatya'daki ziyaretlerinde rakipleri ile arasındaki farkı anlattı. Marasalı, Malatya’nın açlık sınırının altında olduğunu belirterek, “Ben memlekete yatırımcı çekip fabrika açmak istiyorum.” Dedi.

Doğanyol'daki seçim bürosunun açılışına  Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Canbay, Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, Saadet Partisi Doğanyol Belediye Başkan Adayı Osman Solmaz, Saadet Partisi Doğanşehir Belediye Başkan Adayı Sinan Erarslan, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Saadet Partisi Doğanyol Belediye Başkan Adayı Osman Solmaz, “Göreve gelirsek bütün milletimizi kucaklayıp adil ve güzel bir şekilde hizmet edeceğiz. Özellikle Doğanyol hizmetten mahrum kalmış, maalesef hizmet yoktur. Allah nasip ederse görev geldiğimiz takdirde Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız ile birlikte hizmetlerimizi yürüteceğiz” dedi.

“CUMHURBAŞKANININ SELAMIYLA MALATYA YÖNETİLMEZ”

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman ise Cumhurbaşkanının selamı ile Malatya2nın yönetilemeyeceğine dikkat çekerek, şu ifadeleri kaydetti; “31 Mart’ta biz cumhurbaşkanı seçmeyeceğiz, hükümeti seçmeyeceğiz, milletvekili seçimlerine gidiyormuş gibi gösterenlere, biz Doğanyol’u kimlerin yönetmesi gerektiği ile ilgili bir tercihte bulanacağız. 17 yıldır Malatya’da iktidar partisinin adayları kapı kapı, esnaf esnaf gezerken sıfır borçla belediyeyi devrettik diyemediler. Belediyeye sadece kendi yandaşlarımızı almadık. Anadolu insanını ve Malatyalıları eşit bir şekilde belediyelere aldık diyemediler. Sadece kendimize oy verenlere değil, Malatya’nın tamamına hizmet götürdük diyemediler. Esnaf esnaf, kapı kapı gezerken Cumhurbaşkanının selamıyla bugüne kadar Malatya’yı rezil rüsva hale getirdiler. Ama bu seçimlerde inşallah Malatyalı, Doğalyollu buna dur diyecektir. Cumhurbaşkanının selamıyla Malatya’nın, Ankara’nın selamıyla Doğanyol’un yönetilemediğini çok iyi görüyoruz. Bir parti Kandille iş tutacaksa önce gidip iktidardan icazet almak zorundadır. Çünkü bu iktidar Ankara ile Kandil’i Safa ve Merve tepelerine çevirmiş bir partidir. Dün Habur Sınır Kapısı’ında teröristleri davullarla, zurnalarla bu ülkede misafir eden parti iktidar partisidir. Biz tek başına yerel seçimlerde bin 389 seçim bölgesinin tamamında seçime giriyoruz.”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay ise “Hangi görüşten olursa olsun, hangi mezhepten olursa olsun ayrımcılık yapmadık, herkese kardeşçe davrandık. Çünkü bizim inancımıza göre Müminler kardeştir. Görüşü ne olursa olsun, partisi, mezhebi ne olursa olsun ayrımcılık yapmıyoruz, herkese eşit davranıyoruz, kardeşliğimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Biz inanıyoruz ki Saadet Partisi iş başına geldiği zaman, yönetimde söz sahibi olduğu zaman ülke normalleşecektir.” Diye konuştu.

“MALATYA AÇLIK SINIRININ ALTINDA BEYLER!”

Rakipleri ile arasındaki farkı anlatan Saadet partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı da, vizyonunun büyük olduğunu Malatya’ya yatırımcı çekip fabrika açmak istediğini söyledi. Marasalı, “Rakiplerim aramdaki farkı size anlatayım. Billboardlar, winnerler, bunların parasını vatandaş veriyor . Bizim winnerlerin parasını biz veriyoruz. Yani onlar halkın, belediyenin, devletin cebinden seçim çalışması yaparken, biz kendi paramızla seçim çalışması yapıyoruz. Onlar belediyenin billboard parasını, 1 trilyonunu göz göre göre hiç ederken, biz astığımız her pankartın, her billboardın parasını ödüyoruz. Dolayısıyla bu halka bir borcumuz yok. İmar planlarını kim yapacak seçimine gidiyoruz. İmar planlarını 17 yıldır bu arkadaşlar yapıyorlar. Malatya’nın nüfusunu şu an 779 bin ama hala Malatya’yı Çöşnük ile Karakavak arasında zannediyorlar ve hizmetleri ona göre yapıyorlar. Ben size tek merkezli değil, en az üç merkezli Malatya vaat ediyorum. Malatya’yı Doğanyol’dan başlayıp, Darende’den bitiyor olarak düşünüyorum ve hizmetlerimi buna göre adil, dürüş ve eşit bir şekilde dağıtacağıma dair size söz veriyorum. Bunların vizyonuna göre butik, çiğköfteci, çaycı gibi hizmet sektörü açmak var. Ben memlekete yatırımcı çekip fabrika açmak istiyorum. Türkiye’nin milli geliri 9 bin dolar iken, Malatya’nın milli geliri 6 bin 180 dolar da ondan. Malatya açlık sınırını altında yaşıyor beyler.” İfadelerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Saadet Partisi’nin Doğanyol seçim bürosu açıldı.

"31 MART MALATYA’NIN MUHASEBESİNİN EN İYİ TUTULACAĞI TARİH OLACAK"

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı sivil toplum kuruluşu ziyaretleri kapsamında Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Birlik Vakfı ve Yeni Baskilliler Derneği’ni ziyaret ederek, Yerel Seçimlere ilişkin istişarede bulundu.

Marasalı ve beraberindeki heyet ilk olarak Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’ni ziyaret ederek Oda Başkanı Nuh Boyraz ile bir araya geldi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Nuh Boyraz, “Osman Marasalı bir meslektaşımız. Geçmişten beri tanıdığımız için ehliyet ve liyakatınada emin olduğumuz bir arkadaşımız. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Emine hanımla da geçmişte aynı kulvarda siyaset yaptık. Onun da ehliyet ve liyakatına eminiz. Her iki aday arkadaşımıza başarılar diliyorum.” Dedi.

Saadet Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Emine Akkurt da, Seçim sürecinde olduğumuz şu günlerde Malatya'nın muhasebesinin çok iyi tutulmadığını görüyoruz. Ne yazık ki bu muhasebe vatandaşlarımızın omuzlarına yüklenmiş durumda, seçim çalışmaları ile alakalı bütün harcamalar, bütçeler bir şekilde, dolaylı yollarla vatandaşımızın omuzlarına yüklenmiş durumda. Bu adil değil, haksız bir şey. Bunun hesabını hep birlikte soracağız, vatandaşımız soracak, muhasebeciler odalarımız da soracaklar. Bizler de Saadet Partili adaylar olarak bunun çalışmalarını yapıyoruz. Rahmetli Erbakan hocamızdna bize kalan belli duruşla birlikte, vatandaşlarımızın bu şikayetlerini, bu ezilmişliğini 31 Mart günü sandığa yansıtacağız.” İfadelerini kaydetti.

“BELEDİYE BAŞKANI HER HAFTASONUNU MALATYA DIŞINDA GEÇİRİYOR”

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı da 31 Mart’ın Malatya’nın muhasebesinin tutulacağı en önemli tarih olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Muhasebe dediğimiz şey bir hesaptır, bir bilançodur, gelir gider tablosudur, bir mizandır. Dolayısıyla bu minbal üzere 31 Mart'ta şehrimizin muhasebesinin tutulacağı en önemli tarihtir. Eğer bu tarihte hesabımızı doğru yaparsak zararın neresinden dönülürse kardır mantığıyla hareket edersek önümüzdeki 5 yılı da değerlendiririz ve bu zarardan kurtuluruz. Bundan önceki 15 yılda olduğu gibi yanlış hesaplarla 'Yav zarar edelim önemli olan aşkımız' diye hesap etmiş olursak o zaman da yanlıştan çıkamayız ve zarara gömülmüş oluruz. Ben Malatya'nın muhasebesini tutayım istedim. Muhasebe dediğimiz şey para hesabıdır, Malatya'nın milli gelirden aldığı parayı öncelikle hesaba katmak istedim. Türkiye'de 9 bin dolar seviyelerinde olan milli gelir, dünyada 10 bin 700 dolar seviyelerinde olan milli gelir ve Malatya'da 6 bin 180 seviyelerinde seyreden bir milli gelirimiz var. 2017'de 6 bin 245 iken 2018'de maalesef 6 bin 180 dolar seviyelerinde. Bu neyi gösteriyor? İlimizin, Malatya'mızın Türkiye standartlarının altında olduğunu gösteriyor. Ama halka algı operasyonu çekerek, halkı sanki zengin bir Malatya varmış gibi gösteriyorlar. İkinci husus belediye başkanlarımız her haftayı Malatya dışında Ankara'da geçiriyorlar bir şeyler yaptık zannediyorlar ama görünen köy kılavuz istemez. 779 bin nüfuslu Malatya'mız Türkiye'nin yüzde bir nüfusunu oluşturmakta. Ama buna karşılık kamu kaynaklarından, kamu hizmetlerinden yüzde 0.48 oranında pay alıyor. Bu ağlamayan bebeğe mama verilmez misali kamu yöneticilerimizin, belediye başkanlarımızın maalesef iyi çalışamadığını gösteriyor. Yine belediyelerimizin borçlu güne baktığımız zaman muhasebe bizim iyi tutulmadığını gelir gider dengesini oluşturulmadığını sanki bütün bankalar babamızın malıymış gibi borç alındığını, ama alınan bu borçlara karşılık çocuklarımızın bile faiz ödemek zorunda halkımızın huzuruna getiriyoruz, onların dikkatine sunuyoruz. Dolayısıyla 31 Mart'ta yanlış hesabın Bağdat'tan döneceğine, halkın doğru hesap içerisine gireceğini, bir muhasebecinin, bir mali müşavirin iş başına getirilerek bu yanlış gidişata son verileceğini umut ediyoruz.”

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, daha sonra Yeni Baskilliler Derneği’ni ziyaret ederek, Dernek Başkanı Mustafa Yağır ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Yeni Baskilliler Derneği Başkanı Mustafa Yağır, "Sayın Osman Marasalı’nın Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının şahsına, ilimizde ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Çıktığı yolda kendisine Cenabı Allah'tan başarılar diliyoruz.” Diye konuştu.

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı da vaatlerini anlattı. Marasalı, “Size vaat edeceğim ilk şey dürüstlük, 'dürüstlük vaat edilir mi?' derseniz dürüst bir meslek değil mecburiyettir. Ama maalesef yaşadığımız dünyada ya da yaşadığımız Türkiye'de öyle bir hale geldik ki maalesef dürüstlük bir meziyet haline geldi. Biz size ilk önce bunun sözünü vereceğiz. Yapacağız dediğimiz şey yapacağız, yapmayacağımız şeyleri de size vaat etmeyeceğiz. Bundan önceki seçimlerde projeler açıkladılar, bir sürü kitapçıklar yaptılar, bir sürü paralarla bunu halka duyurdular. Sahil yolu dediler ortada bir şey yok, Horata Vadisi dediler yine ortada bir şey yok, Taştepe, Melekbaba taraflarında kentsel dönüşüm yapacağız, buralara alt merkez yapacağız dediler ama Malatya hala tek merkezlilikten kurtulamadı. Dolayısıyla nasip olursa göreve geldiğimizde verdiğimiz sözlerin hepsini takip edeceğiz, hepsini yapacağız, yapamayacağımız bir şeyi de size söylemeyeceğiz. Sizden rica ediyorum, biz sivil toplum örgütlerinin yanımızda değil karşımızda olmasını istiyoruz.” Dedi.

Konuşmasında mevcut yerel yöneticileri eleştiren Marasalı, “Tam 30 bin winner döşemişler, şehrin girişinden çıkışına kadar dikkat edin her yeri donatmışlar, gözünüzün alabildiği her yer rakiplerimizin billboardları ile dolu. Peki hiç bir proje gördünüz mü, hiç bir slogan gördünüz mü, sizi heyecanlandıran, size işte budur, Malatya budur dedirtecek tek bir slogan tek bir proje duydunuz mu? O billboardların da parasını siz veriyorsunuz, bayağı cömertsiniz. 1 trilyonunuzdan vazgeçtiniz, 6 aydan beri sizin cebinizden tepe tepe kullanıyorlar. Malatya Belediyesi'nin personeliyle, Malatya Belediyesi'nin araçlarıyla harıl harıl astılar, sizde para istemediniz göz yumdunuz. Peki bunun karşılığında aday olan, rakiplerim olan ağabeylerim kardeşlerim, onların konuşmalarında hiç proje gördünüz mü? 'Gönüllere gireceğiz' diyorlar sizi heyecanlandırıyor mu, ben sizin gönüllerinize girmeyi vaat etmiyorum. Beni sevmeyebilirsiniz, 5 yıl sonra size kendimi sevdiceğim diye bir şey vaat etmiyorum, cennetti vaat etmiyorum. Ben size yaşanabilir bir Malatya vaat ediyorum, istihdam vaat ediyorum, trafik sorununun, otopark sorununun hallolduğu bir Malatya vaat ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı’nın son durağı da Birlik Vakfı Malatya Şubesi oldu. Burada Birlik Vakfı Malatya Şube Başkanı Sadi Ergül ile yerel seçimlere dair istişarelerde bulundu.

Ergül, ziyaretten dolayı Marasalı’ya teşekkür ederek söyle konuştu: “Osman Bey'in ben ailesini ve özellikle babasını yakından tanırım, babasına Allahtan rahmet diliyorum. Kendisine başarılar diliyorum, tabii siyaset tabiri caizse dikenli bir yol, bu dikenli yolda şehrimizin de birçok sorunları ve sıkıntıları mevcut, bundan sonra da olacaktır. Yerel seçimler demek millete hizmet demektir, en güzel yolu da siyasettir. Bu noktada biz burada aday olan siyasileri ağırlıyoruz, onlarla görüş alışverişinde bulunuyoruz, dilek ve temennillerimizi sunuyoruz, onların projeleri dinlemek suretiyle şehrimizde yapacağı katkıları konusunda da kendilerinden bilgi alıyoruz.”

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı da “Turgut Cansever'in bir sözü ile başlamak istiyorum, kendisi diyor ki; ‘Eğer nesli ihmal edip de şehri ihya ederseniz, imar edersiniz o ihmal ettiğiniz nesil imar ettiğiniz şehri imha eder. Buraya geldiğimizde hocalarımızın liselerde değerler eğitimi verdiğini duyunca daha da mutlu oldum. Şehir yapılır insan eliyle yapılan işler sonuçta. Bir şehri bir baştan bir başa yeniden imar edebilirsiniz. Bizimde Birlik Vakfı'ndan beklediğimiz bu neslin ihyası, şehrimizin kaliteli insan yetiştirmesini istiyoruz bizler imar ederken onların da neslimizi imar etmesini arzu ediyoruz. Kendilerinin bu bilgi birikiminden, derinliklerinden en güzel şekilde istifade edeceğimizi umut ediyoruz. Seçilsek de seçilmesek de kendilerinin şehre hizmet etmesini arzu ediyoruz.” diye konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız