SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ertelenen Cumhuriyet Bayramı Geçit Töreni Yapıldı

0
Güncellendi - 2019-10-31 23:36:08
Ertelenen Cumhuriyet Bayramı Geçit Töreni Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın resmi geçit töreni düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Büyük Asker ve Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 29 Ekim 1923 günü ilan ettiği Cumhuriyetin 96.yıl dönümü dolayısıyla Malatya'da, resmi geçit töreni düzenlendi.

Malatya’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tören programının konuşma ve şiir bölümü hava muhalefeti nedeniyle 29 Ekim'de Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmişti. Resmi geçit töreni ise 30 Ekim'de 15 Temmuz Millet Meydanı Valilik önünde yapıldı.

Törene; Malatya Valisi Aydın Baruş, 2.Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mahmut Altun, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın, yanı sıra askeri ve mülki erkan, çok sayıda öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Kutlama programı kapsamında, Malatya Valisi Aydın Baruş, 2.Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mahmut Altun, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, üstü açık askeri araçla vatandaşları selamlayarak, bayramlarını tebrik etti.

Törende daha sonra saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Özel birey İrem Vardı, İstiklal Marşı'na işaret diliyle eşlik etti.

Kutlama programında daha sonra Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü halk oyunları ekibi tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu.

Törende, askeri bando takımının tören alanında yerini almasıyla geçit töreni başladı. Askeri birlikler, gaziler, öğrenciler, mehteran takımı, izciler, askeri araçlar, emniyete ait araçlar, bisikletçiler ve vosvos severlerin geçişi esnasında büyük bir coşku yaşandı. Askeri araçların tören alanından geçişi esnasında atak helikopterlerde uçuş yaptı.

Kutlama programı, resmi geçit töreniyle sona erdi.

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Rifat (4 yıl önce)
    1946 da şehrin ücra bir yeri sayılabilecek kışlanın önüne Atatürk"ümüzün heykeli dikilir. 1947"de hükümet binasının önüne İnönü"nün heykeli dikilir. 1971"de hükümet binasının önü iki katlı kapalı çarşı ile iyice atıl duruma getirilir. Vesselam en güzel tören alanı olacak alan böylece yanlış uygulamalarla atıl duruma gelir. Şimdide tören alanı arar dururuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (4 yıl önce)
    Neden ertelendi hava şartlarına nolmuş ki sınır ötesinde o kadar genç askerlerimiz o kötü hava şartlarında ülkemizi korurken bunlar hava şartları diyor üstü kapalı çadırlarda Benmi oturuyorum acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Acaba okuyan ilk okul çocukları için hasta olmasınlar diye olabilir mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Av. Selahattin Sarıoğlu (4 yıl önce)
    Bayramın AVM önünden eski , tarihi yerine avdet etmesi sevindirici. Karar sahibini tebrik ediyorum. Orası uzaktı, ıssızdı. Ayrıyeten şehir esnafı aleyhine AVM’nin reklamına yarıyordu. Cumhuriyet’in 90. yılında TV’de bunları söylemiştim. Ayrıca yazılı olarak da açıklamıştım. Ekleyerek, milli bayramlarımız halledilirse sıranın dini bayramlara geleceğini, bunun milli duygularımızın, millet bağlarımızın zayıflamasına sebep olacağını söylemiştim. Bugün resmi geçidi baştan sona izledim. Eski coşku azalmış olsa da bile iyiydi. Başlangıçta hiç olmayan alkışlar, biraz da bizim öncülüğümüzle duyuluyordu. Karar sahiplerini kutluyorum.
    0
    0
    Yanıtla