SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Cumhuriyet, Türk Milletinin En Büyük Manevi Gücü Olmuştur"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Cumhuriyet Bayramının 99 yıldönümü nedeniyle ilk tören, yeni yapılan Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Bayramı  çelenk sunma törenine Vali Hulusi Şahin, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Müzeyyen Yıldırımoğlu Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Ömer Mete, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Baro Başkanı Av. Onur Demez, İl Jandarma Komutanı Albay. Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Malatya POMEM Müdürü Faruk Nalçacı, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler katıldılar.

Tören Vali Hulusi Şahin, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın anıta çelenk sunması ile başladı.

2. Ordu Bölge Bandosunun eşliğinde yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşında Cumhuriyet Meydanı’ndaki göndere ilk defa bayrak çekildi.

Vali Hulusi Şahin, anıt özel defterini imzalayarak, deftere yazılan metni okudu. Vali Şahin şu ifadeleri kaydetti:  

“Aziz Atatürk, Yaktığınız bağımsızlık meşalesi ışığında küllerinden yeniden doğup düşmanı vatan toprağından süpürüp atan Türk Milletine bu büyük  destanın zafer tacı olarak armağan ettiğiniz Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıldönümünde manevi huzurunuzda şerefle toplanmış bulunuyoruz. Geçen yüzyılın başında kendi ulusal menfaatleri ve sömürge planları doğrultusunda bütün dünyayı kana bulayan emperyalist devletlerin vatanımıza uzanan kirli elleri, müstesna liderliğinizle yeniden şahlanan necip milletimiz tarafından kırılmıştır. 

Aziz milletimiz, açtığınız bağımsızlık sancağı etrafında kenetlenerek düşmanı İzmir’den denize dökmeyi başarmış, bu büyük milletin hiçbir şart altında kimseye boyun eğmeyeceğini tüm cihana bir kez daha ilan etmiştir. Askeri dehanızla yüce Türk milletinin önünde canınızı ortaya koyarak verdiğiniz kutlu mücadelelerden sonra; siyasi dehanızla 29 Ekim 1923’te ilan ettiğiniz Cumhuriyet, milletimizin kadim devlet teşkilatı geleneğini en çağdaş şekliyle yenilemiştir. Gösterdiğiniz bu askeri ve siyasi başarılar, yok edilmek üzere olan Anadolu’daki bin yıllık hakimiyetimizi perçinlemiştir. Gerçekleştirdiğiniz sosyal ve iktisadi kalkınma seferberliği milletimizin bugünlerine sağlam bir temel oluşturmuştur. Ulusumuzda demokrasi bilinci geliştikçe halkımızın benliğindeki Cumhuriyet kavramı da güçlenmiş, Milli İradeyi esaret altına almaya çalışanlara karşı her daim Türk Milleti’nin en büyük manevi gücü olmuştur. Aziz Atatürk, Kurduğunuz Cumhuriyetten, miras bıraktığınız fikir ve ilkelerden ilham alan Malatya halkı, bugün birlik ve beraberlik halinde, azim ve kararlılıkla geleceğe yürümeye devam ediyor.  Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılmak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için durmadan, bıkmadan çalışacağımıza söz veriyoruz.  Bu kutlu günde, Cumhuriyeti ve Türk Vatanını bizlere miras bırakarak bu topraklar üzerinde onurlu bir hayat sürmemizi sağlayan sizi ve bağımsızlığımızın bekası için canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Ruhunuz şad olsun”

Cumartesi günü yapılacak törenlerin programı da şöyle:

29 EKİM 2022 CUMARTESİ GÜNÜ

-TEBRİKLERİN KABULÜ
Malatya Valisi Sayın Hulusi ŞAHİN tarafından tebriklerin kabulü
Yer: Valilik Makamı
Saat: 09:30
Sorumlu Birim: Malatya Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü, Protokol Şube Müdürlüğü

-KUTLAMA TÖRENİ
Halkın Bayramının Kutlanması ve Resmi Geçit Töreni
Yer: 15 Temmuz Millet Meydanı Valilik Önü
Saat: 10:00
Sorumlu Birim: Malatya Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü

-29 EKİM GENÇLİK KONSERİ
Yer :Sanat Sokağı
Saat : 14:00
Sorumlu Birim : İl Milli Eğitim Müdürlüğü

- 29 EKİM RESEPSİYON
Yer : Mövenpick Hotel
Saat : 19:00
Sorumlu Birim : Malatya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İnönü Üniversitesi 

malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Burak GÜN (1 yıl önce)
    Hassasiyetinizden ve şeffaflığınızdan ötürü çok teşekkür ediyor iyi yayınlar diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Burak GÜN (1 yıl önce)
    Merhaba, iyi çalışmalar. Sitenizin sıkı bir takipçisiyim. Kusura bakmayın bunu yayınlamanız için yazmıyorum ama sitenizde çok sık tekrarlanan bir hatanın altını çizmek istiyorum. "Malatya’da Cumhuriyet Bayramının 99. yıldönümü..." ifadesi son derece yanlış bir ifade. Ama her bayramda editörleriniz bu yanlış kalıbı kullanılıyor. Cumhuriyet'in ilanının 99. yıldönümü olur, bayramın yıl dönümü olmaz. Bayram her sene kutlanır. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
    %100
    %0
    Yanıtla