SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'96. Yıl Gurur ve Mutluluğunu Yaşıyoruz'

0
Güncellendi - 2019-10-30 02:09:11
'96. Yıl Gurur ve Mutluluğunu Yaşıyoruz'
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Büyük Asker ve Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 29 Ekim 1923 günü ilan ettiği Cumhuriyetin yıldönümü dolayısıyla Malatya’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunda bulunuldu.

Cumhuriyetin 96'ncı yılı dolayısıyla Malatya’daki kutlama programı kapsamında Malatya Valiliği, 2.Ordu Garnizon Komutanlığı ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunda bulunuldu. Çelenk sunumuna Malatya Valisi Aydın Baruş, 2.Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mahmut Altun, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı İzzettin Duman,Malatya İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce,  İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Baro Başkanı Enver Han, askeri yetkililer, vali yardımcıları, kaymakamlar, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Aydın Baruş, Tuğgeneral Mahmut Altun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Törende, Anıt Şeref Defterini imzalayan Vali Aydın Baruş, “Cumhuriyetimizin kurucusu Aziz Atatürk; Türk milletinin, dünyanın askeri ve ekonomik bakımdan en güçlü istilacı güçlerine karşı verdiği istiklal mücadelesi ile küllerinden yeniden doğuşunun ve kutlu bir kıyam neticesinde tarih sahnesinde yeniden dirilişinin ifadesi olan Cumhuriyetimizin 96'ncı kuruluş yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğuyla manevi huzurlarınızdayız” dedi.

Vali Baruş, şunları kaydetti:

“Zamanın sömürgeci güçlerine ve yerli işbirlikçilerine karşı liderliğinizde yediden yetmişe kenetlenerek tarihin şahitlik ettiği en büyük kahramanlık destanlarından birini yazan milletimiz, bağımsızlık iradesini tüm dünyaya ilan etmiş ve bu zaferini cumhuriyetle taçlandırmıştır. Kahraman ecdadımızın, aziz şehitlerimizin ve şanlı gazilerimizin mirası olan Türkiye Cumhuriyeti, kurulduğu günden bugüne kadar karanlık odaklar tarafından içeriden ve dışarıdan çökertilmek istenmiş fakat büyük milletimiz, ferasetiyle her defasında bu hain teşebbüslerin üstesinden gelmiştir. Sizden ve silah arkadaşlarınızdan örnek aldığımız azim ve cesaret ruhu, şer mihraklarının karanlık planları karşısında verdiğimiz mücadelede milletimizin çelik iradesine güç veren en büyük dayanak olmuştur ve olmaya devam edecektir.  “Benin naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözünüzün gereği olarak, Türk milletine en önemli emanetiniz olan cumhuriyetin her şart altında korunması ve yaşatılmasının hepimizin ortak ve vazgeçilmez sorumluluğu olduğunun idrakindeyiz. Bizlere miras bıraktığınız mukaddesatımızın manevi yükünün hepimizin omuzlarında olduğunun şuurunda olarak, cennet vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birlik ve beraberliğine kast edecek olanlara hak ettikleri karşılığı vermekten asla imtina etmeyeceğiz. Cumhuriyetimizin 96’ncı yıldönümü vesilesiyle bir kez daha, başta zat-ı aliniz olmak üzere Kahraman silah arkadaşlarınızı, varlığını bu topraklara feda eden aziz şehitlerimizi, şeref timsali gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz. Ruhlarınız şad olsun.”

29 EKİM SALI GÜNKÜ TÖRENLER..

Bu arada, 29 Ekim Salı günü yapılacak olan kutlamaların programı da şöyle:

"TEBRİKLERİN KABULÜ

Malatya Valisi Sayın Aydın BARUŞ tarafından tebriklerin kabulü

Yer: Valilik Makamı

Saat: 09.30

Sorumlu Birim: Malatya Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü, Protokol Şube Müdürlüğü

KUTLAMA TÖRENİ

Halkın Bayramının Kutlanması ve Resmi Geçit Töreni

Yer: 15 Temmuz Millet Meydanı Valilik Önü

Saat: 10.00

Sorumlu Birim: Malatya Valiliği, Garnizon Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü

BANDO KONSERİ

Yer: 15 Temmuz Millet Meydanı Valilik Önü

Saat: 19.00

Sorumlu Birim: Garnizon Komutanlığı, Malatya Büyükşehir Belediyesi

CUMHURİYET BAYRAMI RESEPSİYONU:

Yer: Ayrıca bildirilecektir.

Saat:19.00-21.00 saatleri arası.

Sorumlu Birim: Protokol Şube Müdürlüğü”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • cirmiktili (4 yıl önce)
    Cumhuriyet Bayramımız Kutlu olsun...
    0
    0
    Yanıtla