SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Danilo Şef Malatyalı Depremzedeler İçin Mutfakta

Danilo Şef Malatyalı Depremzedeler İçin Mutfakta
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'ya gelen İtalyan şef Danilo Zanna, afetzedeler için gönüllü ekibiyle mutfağa girdi.

Depremden etkilenenlere katkı sağlamak amacıyla kente gelen Zanna, İnönü Üniversitesindeki yemekhanede gönüllü çalışanlardan oluşan ekiple 3 ton makarna, 2,5 ton da sıcak yemek pişirdi.

Yemeklerin yapımında mutfaktan ayrılmayan Zanna, AA muhabirine, depremlerden dolayı çok üzüldüğünü, Malatya'ya görevini yapmaya geldiğini söyledi.

Zanna, herkesin yardım yapabilmek için çalıştığına işaret ederek, "Kimseyi yalnız bırakmıyoruz. Burada kendi gönüllü ekibim var. Van'dan gelip çalışıp sonra geri dönenler oldu. Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor." dedi.

Üniversitede yemek yapılması için güzel bir organizasyon olduğunu aktaran Zanna, "Bugün neredeyse 3 ton makarna ve 2,5 ton yemek yaptık ve gönderdik. Gayet güzel bir rakam. Artık buradaki şefler de bu yemekleri kendileri yapmaya devam edecekler." ifadesini kullandı.

- "Koordineli bir yardım olması gerekiyor"

Malatya'nın ardından Adıyaman'a geçerek orada da depremzedeler için yemek yapacağını anlatan Zanna, şöyle devam etti:

"Biz daha mutfak kurmadığımız Adıyaman'a geçeceğiz. Çünkü orada da mutfak açılması gerekiyor. Bütün Türkiye ve bölgelerdeki insanlara geçmiş olsun. Herkes yardım ediyor. Koordineli bir yardım olması gerekiyor. Biz de kendi kendimize hareket etmiyoruz. Kızılay ve AFAD'dan yönlendiriyorlar. Dinlenerek hareket ediyoruz çünkü çok daha büyük faydası oluyor. Yardımları için de herkese teşekkür ediyorum."

- "Bütün ülkeler için bir örnek"

Zanna, Türkiye'nin depremler sonrasında oluşturduğu birlik ve beraberliğin, çok güçlü mesaj verdiğine dikkati çekti.

Herkesin bir şekilde insanlara yardımcı olmak için çaba sarf ettiğine değinen Zanna, "Türkiye bunu bir kereden fazla gösterdi. Türkiye tek yürüyebiliyor. Bu ülkenin gücü ve bunun bir parçası olabilmek benim için büyük bir onur. Bence diğer bütün ülkeler için bir örnek." diye konuştu.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • hamdullah (1 yıl önce)
    gardaş memleket malatya olur da hiç dediğin olur mu. maalsef maalesef ağlayarak yazıyım ha
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (1 yıl önce)
    Ellerinize sağlık Allah Cellecelaluhu Razı Olsun
    %100
    %0
    Yanıtla