SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Darbe Davası'nda Alkış Gerginliği

0
Güncellendi - 2017-07-01 17:35:17
Darbe Davası'nda Alkış Gerginliği
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da aralarında 2. Ordu eski komutanı Orgeneral Adem Huduti ile birlikte 6’sı general olan 28’i tutuklu toplam 76 sanıklı Malatya Girişimi Davasının duruşmasında, sanık yakınlarının sanıkları desteklemek amacıyla “alkışta” bulunması üzerine, davayı takip eden vatandaşlar tepki gösterince gerginlik çıktı.

Yakınca Spor Salonu’nda Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen Malatya darbe girişimi davasının 4. duruşmasının 2. oturumunda tanıkların dinlenmesinin ardından  Mahkeme Başkanı Vedat Koç, öğle arası verdi.

Bu sırada jandarmalar tarafından salondan çıkarılan sanıklara vatandaşlar tepki gösterdi. Sanık yakınlarının da alkışlayarak karşılık vermesi üzerine duruşmayı izlemeye gelen vatandaşlar ve sanık yakınları arasında tartışma çıktı. Tartışmayı araya giren polis ekipleri büyümeden önledi. Sanık yakınları duruşmanın görüldüğü salondan çıkarılmazken, vatandaşlar tepkilerini dışarıda da devam ettirdi. Polis ekipleri seyirci olarak gelen vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.

Mahkeme Heyeti, yaşanan gerginlik üzerine yargılamanın selameti için duruşma salonuna seyirci olarak gelen vatandaşlar ile sanık yakınlarının alınmaması kararını aldı. Karar üzerine her iki tarafta salona alınmadı.

Burhan KARADUMAN, Ferdi DURDU- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Kamil (6 yıl önce)
    Ülkede çok güzel bir tiyatro oynandı bu ülkenin yarısı düne kadar fetocular nun stv sini izlerken zaman gazetesini okurken bunlar melekti ama 17. 25,aralıktan sonra nasıl terörist oldular sorgulamak gerek fetocular ı kim baş tacı etti kim bunlara kadrolar verdi sorgulanmalı asıl bu birileri alkışlamış birileri tepki vermiş güldürmeyin yazıklar
    0
    0
    Yanıtla
  • Berk (6 yıl önce)
    Bu arkadaşlar 6 aydır hangi cevizi kırıyordu.. haber de dikkat ceken bir bilgi var oda cumhurbaşkanı "danışmanları izledi" olayın özeti şu şhow kuşları var ya bu mevzu da bu, kavga değil mesle dedarbeciler değil....
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (6 yıl önce)
    Burası mahkeme her şey olabilir.Mahkemenin karar vermesi gerekir.Maalesef hepsi tutuklu ceza almayana kadar kimseyi suçlu ilan edemeyiz.Herkes savunmasını yapmak zorunda mahkemede ona göre kararını verecektir.
    0
    0
    Yanıtla