SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Darbeler ve Malatya Yerel Basını' Sergisi

0
Güncellendi - 2019-01-11 04:41:45
'Darbeler ve Malatya Yerel Basını' Sergisi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gazeteciler Cemiyeti tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle organize edilen ‘Türkiye’de Darbeler ve Malatya Yerel Basını’ konulu sergi açıldı.

Malatya Park AVM’deki serginin açılışına Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Murat Asma, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, çok sayıda STK temsilcisi, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Sergide yer alan manşetleri derleyen Araştırmacı –Yazar Nezir Kızılkaya, Malatya’nın yerel basın serüveninin 1923’de başladığını hatırlatarak, “Bugün o örneklerden seçtiğimiz darbe haberleri ile gözler önüne serdik. Yerel basının şehrin arşivini, belleğini oluşturması açısında çok önemsiyoruz. Neredeyse gazeteler şehrin günlüğünü tutan işlev yerini getirmekte. Bu vesileyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlamak istiyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da, basın mensuplarının her daim kendilerinin iş arkadaşları olduğunu ifade etti ve Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

Vali Aydın Baruş da, gazetecilerin kamusal anlamda önemli bir görev üstlendiklerini, belirterek 15 Temmuz darbe girişimi sırasında da millet iradesine kast eden hainlerin darbesine karşı bu milletin büyük duruş sergilediğini ve basının o tarihi hatırlatmaya devam edeceğini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından serginin açılışı Vali Baruş ve beraberindeki katılımcılar tarafından açıldı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız