SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende Kaymakamı ve Eşi Gözaltına Alındı

0
Güncellendi - 2017-02-24 05:37:37
Darende Kaymakamı ve Eşi Gözaltına Alındı
A- A+ PAYLAŞ

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’ne yönelik operasyon kapsamında Darende Kaymakamı Ali Türk, Bylock kullanıcısı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY Terör Örgütü soruşturması kapsamında Darende Kaymakamı Ali Türk, ByLock kullandığı gerekçesiyle, öğretmen olan eşi ise Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Kaymakam Türk, Haziran 2015’de Mazgirt ilçesinden, Darende'ye atanmıştı.

Bu arada, Malatya’daki soruşturmalar kapsamında FETÖ/PDY Terör Örgütü ile iltisaklı irtibatlı oldukları gerekçelerle daha önce görevlerinden ihraç edilen 1 öğretmen, 1 Polis memuru, 3 özel okul öğretmeni, tutuklandı. 2 özel okul öğretmeni adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Malatya Valiliği'nin FETÖ/PDY operasyonlarına ilişkin açıklaması şöyle:

"15 Temmuz 2016 tarihinde Devletimizin birliğine, varlığına, bekasına, Sayın Cumhurbaşkanımızı, Milletimizin iradesini temsil eden TBMM’ni ve diğer Kurumlarımızı, Demokrasiyi ve doğrudan halkımızı hedef alan FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik olarak yapılan etkin mücadele kapsamında Malatya ilimizde;

Cumhuriyet Başsavcılığınca; FETÖ/PDY Terör Örgütüne Yönelik Yürütülen Soruşturma Kapsamında:

FETÖ/PDY Terör Örgütü ile iltisaklı irtibatlı oldukları vb. gerekçelerle daha önce görevlerinden ihraç edilen 1 öğretmen, 1 Polis memuru, 3 özel okul öğretmeni, tutuklanmış, 2 özel okul öğretmeni adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY Terör Örgütü soruşturması kapsamında Darende Kaymakamı A.T. ByLock kullandığı gerekçesiyle, Öğretmen olan eşi ise Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınmışlardır.

Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 1 polis memuru yakalanarak gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır.

Ayrıca Arguvan ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan yol kontrolünde Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca firari olarak aranmakta olan daha önce FETÖ/PDY ye ait özel okullarda görev yapmış 1 öğretmen yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Yine ilimizden 1 İşadamı gözaltına alınmıştır."

BURSA MERKEZLİ OPERASYON..

Bu arada Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan 10 ilde eş zamanlı operasyonlarda toplam 23 hedefte arama yapıldı. Bursa başta olmak üzere Çanakkale, İstanbul, Kocaeli, Eskişehir, Kütahya, Muğla, Denizli, Ankara, Malatya, Ağrı illerinde yapılan operasyonlar sonucunda FETÖ/PDY terör örgütünün kapatılan eğitim kurumlarında çalıştıkları tespit edilen 20 zanlı 'Terör Örgütüne Üye Olmak' suçundan gözaltına alındı.

Polis ekipleri FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik operasyonlarına devam ediyor.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- iha

FOTOĞRAFLAR: İHA- AA

 

DARENDE KAYMAKAMI VE EŞİ (Foto:AA)

[caption id="attachment_191249" align="alignnone" width="650"] 15 TEMMUZ GECESİ DARBE KARŞITI GÖSTERİLERE KATILAN DARENDE KAYMAKAMI ALİ TÜRK FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINDI. (SAĞDAN ÜÇÜNCÜ KİŞİ BEYAZ KARELİ GÖMLEKLİ ZAYIF OLAN) (İHA/MALATYA-İHA)[/caption]

[caption id="attachment_191248" align="alignnone" width="650"] 15 TEMMUZ GECESİ DARBE KARŞITI GÖSTERİLERE KATILAN DARENDE KAYMAKAMI ALİ TÜRK FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINDI. (ÖNDE SOLDAN İKİNCİ KİŞİ ZAYIF OLAN) (İHA/MALATYA-İHA)[/caption]

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • AYDIN (7 yıl önce)
    Siyasilere ne zaman sıra gelecek,merak ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (7 yıl önce)
    Kaymakamın adı soyadı, eşinin adı, resimleri boy boy haberde var.Nedense FETÖ okullarından gorev yapıp tutuklanan öğretmenlerin, ne isimleri nede resimleri yok.Üstelik olan fotoğraflar da buzlu.Malatya haber yetkililerine soruyorum FETÖ den mi korkuyorsunuz Yoksa üzerinizde baskı mı var.Konu yayıncılık ilkesi ise bu ne?
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (7 yıl önce)
    Kaymakam'ın Bylock kullandığı henüz yeni mi tespit edildi, yoksa önceden biliniyordu da şimdiye kadar neden çalışmasına müsaade edildi? Ya da yanlışlıkla mı gözaltına alındı, sonra dışarı çıkarılıp görevine iade mi edilecek. Sonrasında devlete yüksek miktarda manevi tazminat açıp kazandıktan sonra birikimlerine birikim mi katacak...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla