SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende'de 'Kent Belleği Müzesi'

0
Güncellendi - 2018-01-25 02:24:07
Darende'de 'Kent Belleği Müzesi'
A- A+ PAYLAŞ

Tarihi Kentler Birliği Müze Danışmanı ve Bursa Kent Müzesi Müdürü Ahmet Erdönmez, Malatya'nın Darende ilçesinde açılması planlanan "Kent Belleği Müzesi" için incelemelerde bulundu.

İlçeye kazandırılacak müze için danışmanlık hizmeti vereceğini açıklayan Erdönmez, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, cumhuriyetten çok daha eski bir okulun restorasyonu yapılarak, yeniden ayağa kaldırıldığı için yetkililere teşekkür etti.

Kendisinin ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen tarafından görevlendirildiğini aktaran Ahmet Erdönmez, şöyle devam etti:

"Yedi bin yıllık tarihi ile Darende, ülkemiz için önemli bir kültür turizm şehri. Beldenin tarihi içerisinde oluşan hafızasını burada toplayıp geleceğe aktarmak adına önemli bir çalışma yürüteceğiz. Metin hocamızın isteği üzerine burada çalışma yapacağız. Tarihi binanın, ilçeye hakim bir tepeye yapılmış olması, yapıldığı döneme göre estetik bir mimariyi yansıtması oldukça etkili. Belediye tarafından yürütülen restorasyon çalışmasıyla da eski görkemine kavuşturulmuş. Şimdi bize düşen buranın ilçeni yedi bin yıllık geçmişini yansıtacak bir ayna konumuna getirmek."

Erdönmez, Darendelilerle kentin belleğini oluşturacak müzeyi beraber kurmak istediklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Yedi bin yıl öncesinden başlayıp günümüze kadar geleceğiz. İlçenin tarihini, kültürünü, yetiştirdiği tarihi şahsiyetlerini, görsel ve yazılı olarak kayıtlara geçen her şeyi burada bulunacak. Gençler ve öğrenciler için aynı zamanda önemli bir eğitim merkezi konumunda hizmet verecek. Müze, ilçenin geçmişine yolculuk yapılan önemli bir turizm merkez olarak hem ilçeye değer katacak hem de önemli bir turizm değeri olacak."

Müze Koordinatörü Bekir Sözen de daha önceki çağrısını yenileyerek, vatandaşların ellerinde bulunan, önemli gördükleri eşyaları ve belgeleri, müzede kendi isimleri ile sergilenmek üzere paylaşmalarını istedi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız