SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende'de Sel Hasara Yolaçtı

0
Güncellendi - 2019-09-02 00:22:44
Darende'de Sel Hasara Yolaçtı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende ilçesinde etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Dolu yağışının da etkili olduğu bölgede maddi hasar oluştu.

Darende ilçesine bağlı Şendere, Gökçeören ve Çınar mahallelerinde sağanak yağış etkili oldu. Dolu yağışının da yer yer etkili olduğu bölgede sel suları Şendere Mahallesinde yerleşim alanlarını etkisi altına aldı. Çok sayıda ekili arazi sular altında kalırken, sel ile birlikte gelen kaya parçaları köy yolunu kapadı. Bir traktörün de sel sularına kapılarak sürüklendiği olayda can kaybı olmaması sevindirdi.

Şendere Mahallesi Muhtarı Enver Aydeniz, yaşanan sel felaketinde bir çok evin zarar gördüğünü belirterek, "İş makinesi sele kapıldı, bazı evlerin çatısı uçtu. Altyapımız büyük zarar gördü, yollar kapandı. Telefon kabloları koptu. Allah'a şükür can kaybımız yok ama büyük çapta maddi hasar oluştu. Yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Bölgede yaşanan sel felaketi sonrası belediye ekiplerinin de köylerde çalışmalara başladığı belirtildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Konyalikadirkapici (5 yıl önce)
    Türkiye'de depremleri ve selleri önceden olcagini yazıyorum.fesime takipte kalın
    0
    0
    Yanıtla
  • facebook’umu takip edin demek yerine fesimi takip edin demenizden anlaşılıyor ne denli takip edilesi olduğunuz
    0
    0
    Yanıtla