SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Deprem Bölgesinde En Büyük Seçmen Kaybı Malatya'da

Deprem Bölgesinde En Büyük Seçmen Kaybı Malatya'da
A- A+ PAYLAŞ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yurt içi ve yurt dışında toplam 64 milyon 113 bin 941 seçmenin oy kullanabileceğini belirtti, ayrıca il il seçmen sayısını açıkladı. Buna göre, deprem sonrası dışarıya göçün yaşandığı Malatya'da seçmen sayısı yaklaşık 31 bin azaldı.

YSK'nın açıklamasına göre, yurt içi ve yurt dışında toplam 64 milyon 113 bin 941 seçmenin oy kullanacak. Yurt içinde 4 milyon 904 bin 672 seçmenin ilk kez oy kullanacağı seçimde Türkiye genelinde 191 bin 884 sandık kurulacak.

Deprem illerinden Malatya, Hatay, Kahramanmaraş ile Adıyaman'da seçmen sayısının 2019 seçimlerine göre azaldığı belirtilirken, en çok azalmanın yüzde 5,5 ile Malatya'da gerçekleştiği bildirildi.

Malatya'da 2019 yerel seçimlerinde 561 bin 708 olan seçmen sayısının, 2023'ün son rakamlarına göre 530 bin 714'e düştüğü, azalma oranının yüzde 5,5 olduğu belirtildi.

YSK, 14 Mayıs'taki seçimlerde Malatya'daki seçmenlerin 1900 sandıkta oy kullanabileceklerini de duyurdu.

malatyahaber.com- haberturk.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Bozkurt (1 yıl önce)
    Malatya MHP der
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Demek ki neymiş Malatyalı geri dönecekmiş
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatya lı (1 yıl önce)
    Malatya sahipsiz oldugu için kimse Malatya da oy kullanmasa ne güzel olur
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Dertli (1 yıl önce)
    Şöyle bir süreçte seçim yaygarasi koparan ucuz et peşinde koşan hiçbir partiye oy yok.tenezzul edip sandığa bile gitmeyecegim
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Demekki neymiş!İnsanlar şehirden can havliyle kaçmışlar!Neden?Malatya az hasarlı olduğu için!
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Bekir (1 yıl önce)
    İnşallah hic cikarmiyalim ne faydalari ver ki
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Emrah (1 yıl önce)
    Kaybedenler düşünsün ,Malatya'yı en baştan beri yok sayanlar secim günü oy kullanacak insan bulamazsa şasırmasın.Yazık sanki Malatya'da deprem olmamış.İlk günden beri nedir bu çektiğimiz rezillik.Benim ev 50 yıllık az hasarlı.2 kez geldi baktılar yine itiraz ettim ben çocuklarımı oraya sokup mezar niyetine koymayacam.Benim gibi kaç kişinin durumu aynı.Onu geçtim az hasarlı diye ne konteyner ne çadır.Onu geçtik evlerin kirası uçtu gitti kimse önlem almadı.Onu geçtik şartlar daha düzelmeden onca insanı göreve cagırıyorsunuz.İnsanlar geldiğinde nerde kalacak.Yanlış üstüne yanlış yapıp duruyorsunuz.Artık sesimizi duyan birileri olsun bu böyle gitmez
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Zeki (1 yıl önce)
    70 gun geçti depremin üstünden henüz aileme bir konteyner verilmedi evim agir h yikilmak uzere halen secmen kütugum malatyada he gardas he heeee
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Şehristan mağduru (1 yıl önce)
    Baska bir sehirdeyiz. Adres değişikliği de yapmadık. Bizim gibi olan yüzlerce aile var. Kendimizi sahipsiz ve kaderimize terk edilmiş hissediyoruz. 15 kisilik oyumuz var ve 14 mayisa kadar kim oldugu önemli değil derdimizle kim dertlenir ve yaşadığımız magduriyeti çözer oyumuz onundur. Gelir oyumuzu kullanırız. Nasıl olsa 15 mayıs sabahı bizi kimse hatırlamayacak.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 yıl önce)
    Bir şey değişmez aynı tas aynı hamam olur
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Malatya 444 (1 yıl önce)
    Editor abem yaninlamadin yorumumu ama olsun senin canın sağolsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (1 yıl önce)
    Bu kadarda nur nimet hiç azalmamış demektir.Seçmenin 3te biri yok sanıyorduk.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı 444 (1 yıl önce)
    Sayin editor boşverin seçimi üniversite durugindaki ciğercileri kim denetliyor şeker fabrikasi önüne kurulan konteynerlarda millet araçlarıyla nasıl durup alışveris yapacak kanalboyundaki konteynerda esnaf ne satacak ancak çüküfte satılır çok küçük olmuş eski belediye meydanı Afrika çarşısına dönmüş hiç gormedigimiz insanlar dürümcü olmuş bende durum satacam yarım ekmek 40 TL bunları kim denetliyor binaların önüne sarı bir şerit çekilmiş altından yüzlerce yaya geçiyor o şerit insanları yıkılması durumunda kurtaracakmi emeksiz temelli Fuzuli sitmapinari yoldaki çukurlar obruk gibi olmuş elimizde bir arabamız kaldı oda gidecek bence bunlara odaklanirsaniz daha iyi olur hala evler hakkında kafa.karisikligi var yok guclendirme yok bilmem ne kime lazımsa güçlendirsin içine girip otursun AFAD il müdürlüğü 15 binden vazgeçtik hala 10 bini yatirmadi 18 kere AFAD sırası 13 kere ziraat bankası sirasi 12 kere çevre sehircilik sırası canımız çıktı kardeşim bunları gundeme tasirsaniz bir Malatyalı olarak mutlu olurum iyi yayınlar
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Bunları ne diye editöre soruyorsun ki? Siyasi attılar kanalına, mülki amirlere sorsanız daha iyi olmaz mı?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ahmet (1 yıl önce)
    böyle iş mi olur yaw..neden sağlam binalar yıkılıyor kimin bunda ne çıkarı var? milli servet yazık günah ...şikayet edecek kurum bile yok...millet sahipsiz..halen de akp oy verecekler .yazıklar olsun.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Baktılar umut yok villalarına gerı dönmüşlerdir
    %48
    %52
    Yanıtla