SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Deprem Konutu Kura Bilmecesi!.

Deprem Konutu Kura Bilmecesi!.
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat depremlerinin ardından 17 Şubat Cumartesi günü ilk dağıtımla ilgili konut kura çekimine ilişkin olarak Malatya’da karmaşa, belirsizlik, bilgi kirliliği ve vatandaşa karşı duyarsızlık eleştiriliyor. Deprem bölgesinde en ufak bir umut arayışında olan vatandaşların bilgi kirliliği ve belirsizlikle karşı karşıya bırakılması tepki topluyor.

Malatya’da 6 Şubat depremlerinden sonra teslim edilme aşamasındaki  5 bin 140’u konut olmak üzere yaklaşık 6 bin 500 konut ile ilgili kura çekimi konusunda Malatya’daki hak sahiplerinin ve kamuoyunun bilgilendirilmemesi dikkat çekiyor.

Malatya’da daha önce Merkez Spor Salonu’nda yapılacağı belirtilen konut kura çekiminin Malatya Kongre ve Kültür Merkezine alındığı, ancak hangi saatte kura çekiminin yapılacağı açıklanmadı.

Kura çekimine katılacağı belirtilen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin programının detayları da bilinmiyor.

Kura çekimi için e-devlet üzerinde sorgulama yapan bazı vatandaşlar, önce kuraya dahil olduklarına ilişkin bilgi edinirken,daha sonra yaptıkları sorguda herhangi bir kura çekimine dahil olmadıkları ile karşılaştılar. E-devlet'te yaşanan sistem aksaması vatandaşlar arasında tepkiye ve çeşitli söylentilere yol açtı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Bingöl (2 ay önce)
    Şuan da Malatya Cumhurbaşkanı açısından güvenli degil.az kaldı güvenlik sorunu ortada kalktımı ilk işi Malatya ya gelecek
    0
    0
    Yanıtla
  • BILLO (2 ay önce)
    yav kardeşim neden bu haberlere şaşırıyorsunuz ki. Malatyada hangi kurum düzgün çalışıyorki AFAD dan iş bekliyorsunuz ? çevre şehircilik felaket sosyal hizmetler felaket, afad tam bi felaket.afada itiraz için gittim orda çalışan derdimi dinledi sonra bana dediki ben kahvaltı yapmadım dedi kalktı masadan başkası geldi derdimi bu sefer yeni gelene anlattım o da karalanmış müsvette kağıda tc mi yazıp yolladılar kaç aydır bişey yok. DİLEKÇE VERDİM 3 aydrı cevap yok RESMİ DİLEKÇE. malatyadaki kurum kendi vatandaşaını takmazsa ankara takarmı sizce ?
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Tufan korkmaz (2 ay önce)
    Ancak bu kadar alay edilir bir il ile insanlar aşağılanır bu nasıl bir kura çekilişi demekki biz bunu hak ediyoruz.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Anka (2 ay önce)
    Bu kura neye göre belirlendi. Kriterler neler. Bu ilde depremi yaşamayan evi yıkılmayan yok. Etrafımızdaki bir çok kişi kuraya girememiş. Kime neden öncelik veriliyor. Evi yıkılıp maddi imkanı olan ve çevre şehirlerde evini alanları da dahil ettiniz mi.? Söyledik mi kızıyorlar, Adaleti tesis edin dedik mi alınıyorlar, Yanlış yapıyorsunuz dedik mi şucu bucu diye kategorize edip susturuyorlar. Gaziantep'te 15,160 Hatay'da 10,418 Kahramanmaraş'ta 19,501 Adıyaman 6,001 Malatya 6,672 Bu rakamlardan sonra bu ilin siyasetçisi, valisi, bürokratı, belediye başkanı, STK'ları hala çıkıp konuşuyor ise hakikaten yazık ve yazık oldu Malatya'ya. Yarın dağıttığınız evler boy boy kiralık diye ilana konursa şaşırmayın.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    Bı tane yetkili cikipta vatandaşı adam akıllı bilgilendirmiyor bu nasıl memleket
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Reel (2 ay önce)
    Halayci başına haber verin,davulun zurnanın ve halayın tam zamanı."Vatandasa karşı yapılan duyarsızlık eleştiriliyor ve belirsizlik tepki topluyor" haberin bu kısmını okurken saygısızlık olmasın bi gülme geldi bana.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Emre (2 ay önce)
    Cumhurbaşkanı Malatyayı umursamıyor, ciddiye almıyor. Hatayda 45000 konut verdiler Malatya da 5000 bitirilemedi bile. Tayyip Erdoğanın Malatyaya gelmeye ne yüzü var ne de bizleri umursadığı. Yerel seçimde de kazanacaklar ve bizleri umursamamaya devam edecekler.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Kura (2 ay önce)
    Kura çektim. Bana çıktı.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Mehmet can (2 ay önce)
    Çok geçmiş olsun Allah yardımcılari olsun
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mehmet can (2 ay önce)
    Malatya da menzil ve bir çok tarikat a inşallah özel kadrodan kura da evler çıkmamıştır baro eşliğinde yapılan kuralar ve ise alımları çok iyi biliyoruz kura diyip liste sen torpille adam soktular binlerce torpilli kişi ile doldu kurumlar belediyeler i hiç demeyelim Malatya li yok denecek kadar az durumda
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Volkan (2 ay önce)
    Şeffaf olun diyecem ama nerdeee. İlla bı tanıdığın olacak bu şehirde
    %100
    %0
    Yanıtla
  • demir (2 ay önce)
    "Arka sokaklarda neler oluyor..."
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Deniz (2 ay önce)
    Kuraya alınanlarda belli değil veya belirledikleri kişiler arasında kura çekiliyor. Rezerv alanında istediğimiz halde kuraya almıyorlar. Neden Hani herhangi bir ayrım olmayacaktı
    %86
    %14
    Yanıtla