SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Depremde Yaşanan Barınma Sorunu, Nüfusu Azalttı, Araç Sayısını Artırdı

Depremde Yaşanan Barınma Sorunu, Nüfusu Azalttı, Araç Sayısını Artırdı
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkıma uğrayan ve çok ciddi miktarda göç veren Malatya'da, bu tarihten 2024 Temmuz sonuna kadar motorlu araç sayısı 25 bin artarken, bu durum özellikle, depremlerde büyük çapta barınma sorunu yaşayan vatandaşların, motorlu araçları öncelikle barınma ihtiyacı için de tercih etmelerinden kaynaklandığı yorumu yapılıyor.

Malatya’da 6 Şubat depremlerinden önce kayıtlı motorlu araç sayısı 201 bin iken, TÜİK tarafından açıklanan “Motorlu Kara Taşıtları, Temmuz 2024" Raporuna göre, Malatya’da toplam araç sayısı 226 bin 494’e ulaştı.

TÜİK’e göre; toplam 226 bin 494 kayıtlı aracın olduğu Malatya’da 119 bin 496 otomobil, 4 bin 341 minibüs, 1.733 otobüs, 43 bin 407 kamyonet, 6 bin 600 kamyon,18 bin 943 motosiklet, 671 özel amaçlı araç ve 31 bin 303 traktör bulunuyor.

Malatya’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 6 Şubat depremlerinden önce Aralık 2022 itibariyle 201 bin 455, Aralık 2023 itibarıyla da 215 bin 645 olarak kaydedilmişti.

Malatya’da Temmuz 2024 döneminde toplam 6 bin 848 adet aracın devri yapılırken, araçların dağılımı şu şekilde oluştu: 4 bin 509 otomobil, 100 minibüs, 26 otobüs, 1.299 kamyonet, 106 kamyon, 544 motosiklet, 17 özel amaçlı araç ve 247 traktör.

Bu rakamların, Malatya'da trafiğe kayıtlı olan araç sayısını yansıttığı, kentte çok önemli miktarda başka illere kayıtlı motorlu araç bulunduğu da belirtildi.

TALEP ACİL BARINMA İHTİYACI NEDENİYLE DE ARTTI..
Bu arada, 6 Şubat depremlerinden sonra, resmi rakamlara göre 102 bin kişinin il dışına göç ettiği Malatya'da, motorlu araç sayısındaki artışın, kışın en soğuk günlerindeki depremden sonra başlarını sokacak yer sorunu yaşayan vatandaşların, bu nedenle imkanları ölçüsünde ilk etapta sığınabilecekleri bir yeri temin etme güdüsünden kaynaklandığı belirtiliyor.

6 Şubat depremlerinden sonra, yaşadıkları binaları terketmek zorunda kalan vatandaşlar, sıfırın altında 13- 14 dereceyi bulan soğukta, başlarını sokacak yer bulmakta büyük sorun yaşamışlar, motorlu araçları olan vatandaşlar ise bu sorunu, araçlarında yaşayarak çözmeye çalışmışlardı. Barınma sorunu nedeniyle onbinlerce insan Malatya'yı terkederken, daha sonraki haftalarda ve aylarda kurulan konteyner kentlerde, iş alanlarında kalan vatandaşların önemli bir bölümü yaşamlarını sürdürmek zorunda kalmışlardı.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTOĞRAF: Depremden sonra, eski belediye binasının bulunduğu alana kurulan konteyner çarşı ve etrafındaki araç yoğunluğu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Selim (4 ay önce)
    Eee o zaman iyi bir konvoy yapmayalım mi iyi bir halay cekmeyelim mi dolar 34 Euro 38 oldu. Bence Malatyalılar olarak tam zamanı.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Gürcan (4 ay önce)
    Artsın.O kadar da önemli değil.Bu yollar ve sokaklar 100 bin araç daha kaldırır.Şehir öyle planlanmış ki her dönem sorun yaşanmıyor. Dün Avm yani,Belediye arkasındaki alana araç park edecektim.Park alanı bu kadar mı düzenli dizayn edilir? İnanamadım.Avm civarından ayrılırken de 1 dk da ana yola ulaştım.Allah emeği geçenlerden razı olsun.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Argalı (4 ay önce)
    Demekki Malatya zenginleşmiş, konvoy oluşturup halay çeker artık.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Çokpüsür (4 ay önce)
    O meşum depremi yaşamayan, gecenin o soğuğunu yemeyen, o sırada sığınacak bir arabanın olmasının ne kadar büyük nimet olduğundan habersiz tiplerin bu habere yazdıkları saçma sapan yorumları hayretle okuyorum. Lan kimsiniz siz, hadi depremi yaşamadınız, bari o zamanları yaşayanların tespitlerine niye maydanoz oluyorsunuz. Bu haberde yazılanların tamamı bir Malatya ve deprem gerçeğiydi. Çok acı ve korku dehşet günleri olarak yaşandı. Sizin salaklığınızın sınırı yok mu be.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Özcan (4 ay önce)
    O hâlde her evde 3 4 araba var kimse paramız yok demesin..
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Erkan (4 ay önce)
    Çok saçma bir tespit.Araç sayısı artışını barınmaya bağlamak.
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Depremde helikopterde barındın galiba
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya444 (4 ay önce)
    Siz oyunuzu verin çok sorgulamayın. Yillarca toplanan deprem vergisi deprem şehirlerini ayağa kaldirirdi ama sorgulayan yok ne de olsa.. Sabır ve biat ile 20 seneye duzelir Malatya yeterki biz ayrişmayalim akp den devam edelim bayrağımız inmeain,dinimiz elden gitmesin ek olarak halayımız da var 20 yıla düzelir ne olacak ki
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Aynen öyle sonuna kadar katılıyorm. Bi de beğenmiyorlar her yer tertemiz sosyal aktivite yapacak bir sürü yer var. Asayiş olayları yok herkes huzurlu. Kiralar uygun şükür yok şükür sorun orda :)
    %100
    %0
    Yanıtla