SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Depremin Vurduğu Lezzet Caddesi Eski Günlerini Arıyor

Depremin Vurduğu Lezzet Caddesi Eski Günlerini Arıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan kentin önemli tarihi ve kültürel merkezlerinin biri olan Lezzet Caddesi eski günlerini arıyor.
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremlerde çok ciddi bir yıkım yaşayan Malatya’da 30'un üzerinde tarihi ve kültürel yapıda zarar gördü.

Büyük yıkımın yaşandığı Yeşilyurt'ta ise ilçenin en önemli merkezlerinde olan Lezzet Caddesi’nde bulunan tarihi yapılarda depremlerde etkilendi.

Tarihi Yeşilyurt Konakları, müzeleri ve gastronomi merkezi ile kenttin en önemli merkezlerinden biri olan yıl boyunca düzenlenen bir çok kültürel ve sportif etkinliklere de ev sahipliği yapan Lezzet Caddesindeki bir çok yapı depremler sonrası kullanılmaz hale geldi.

Depremler sonrası sessizliğe gömülen cadde de şimdilerde in cin top oynuyor.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Vatandaş (8 ay önce)
    Aslına uygun bir şekilde yeniden yapılması lazım.Başka türlü olmaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Battal (8 ay önce)
    Sinema müzesi gastronomi kahve kent belleği müzeleri..yazık olmuş..Malatya nın nefes alma mekanıydı inşallah yine ayağa kalkar..çınar neyi bekliyor hala burası için!!
    %100
    %0
    Yanıtla