SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Depremle 'soğuk' yüzleşme... Zor gece..!

Depremle 'soğuk' yüzleşme... Zor gece..!
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden en çok etkilenen illerden biri de Malatya oldu. Depremden etkilenen vatandaşlar, akşamı binaların olmadığı boş alanlarda yaktıkları ateşin başında geçiriyor.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden en çok etkilenen illerden biri de Malatya oldu. Depremden etkilenen vatandaşlar, akşamı binaların olmadığı boş alanlarda yaktıkları ateşin başında geçiriyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, saat 04.17'de merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 ve Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 13.24'te 7.6 büyüklüğünde deprem meydana gelirken, depremler 10 farklı şehirde hissedildi. Korku ve panikle kendilerini dışarı atan Malatyalı vatandaşlar ise, deprem anından itibaren binaların olmadığı boş alanlarda yaktıkları ateşin başında ısınmaya çalışıyor.

“Süre çok uzundu, şiddeti çok güçlüydü”

Devletin kendilerine sahip çıktığını belirten Kamber Uludağ, “Yarın da inşallah güzel olur ve bu beladan daha az hasarla kurtuluruz. Geceyi burada geçireceğiz. Saat 11.00'den beri buradayız ve bunlarla idare ediyoruz. Başka şansımız yok. Binaya giremiyoruz. Çünkü çok hasar var. 1999 yılında Gölcük depremini yaşamıştım. Ama o depremle bu deprem çok farklı. Süre çok uzundu, şiddeti çok güçlüydü. Allah'ım bir daha göstermesin” dedi.

Depremzedelerden Salih Arslan, “Allah, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Allah beterinden saklasın. Şu an evimin durumunu bilmiyorum. İlk depremle birlikte dışarı çıktım. Evimin yıkılıp yıkılmadığını bilmiyorum. Belediye başkanımızdan ricamız, acil ihtiyacımızı olan seyyar bir tuvaletin yapılmasıdır” diye konuştu.

 

Kaynak: İHA- Ahmet Mücahid Kantarcıoğlu - Rıdvan Yeşilırmak

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Orhan tuğrulca (1 yıl önce)
    Battalgazi bölgesinde insanlar perişan, toplanma alanlarına hiç olmazsa bir tas çorba ulaştırın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sezer (1 yıl önce)
    Ne yardımı! Şehirde su yok ekmek yok! Yıkılan binalarda çalışmaya ekip yok. Deprem Malatya'yı, Maraş'ı ve Hatay'ı darmadağını etti vatandaş yardım ediyor. Bize bu günlerde lazımdı yardım. İhtiyaç anında. Başka zaman olsa da bir durum sınıfta kaldınız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Seyyah (1 yıl önce)
    Nikah sarayının yukarısındaki kuba camiinde insanlar aç susuz. Dışarıda ateş yakılıyor. Bitti bitecek odun. Lütfen yetkililere bildirin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    24 saattir ne su ne ekmek ne çay ne ısınacak bi alan nede boğazımızdan bir yudum sıcak çay geçmedi sırtımızı ısıtacak bı battaniye verilmedi.kenarda köşede olanlar için seyyar yardım neden yapılmıyor ortadayiz Allah için bilgisi olan varsa söylesin 5 çocukla ortadayiz .Allahtan ölenlerimize rahmet kalanlara sağlık diliyorum.basimiz sağolsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Gerçekten malatyada barinak ve su sorunu ciddi safhada
    %100
    %0
    Yanıtla