SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Kayısı Hasadı Başladı

Malatya'da Kayısı Hasadı Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da ürünün en erken olgunlaştığı Kale ilçesinde kayısı hasadı başladı.

Dünya kuru kayısı üretiminin büyük bir kısmının gerçekleştirildiği Malatya'nın Kale ilçesinde üreticiler, tarım işçileriyle birlikte kayısı bahçesinde hasat yapıyor.

Kayısı ağaçlarının altına serilen büyük bezlere silkelenen kayısılar, yörede "islim damı" da denilen odalarda bekletildikten sonra yine bezlerin üzerinde kuruması için güneşe bırakılıyor.

Kumluyazı Mahallesi'nde hasat yapan üreticilerden Mahmut Sapan, AA muhabirine, "Güzel bir hasat dönemi diliyorum. Allah herkese hayırlı uğurlu etsin. Bereketli olsun. İşçimizi getirdik. Sezona başladık. Allah utandırmasın. Cümlemize hayırlı uğurlu olsun. Çiftçilere ve bütün işçilere hayırlı olsun. Allah kimseye zarar vermesin." dedi.

Çiftçi Şahin Temur da işçilerle birlikte hasada başladıklarını dile getirerek hayırlı sezon diledi.

385 BİN TON REKOLTE TAHMİNİ..

Bu arada Vali Hulusi Şahin, beraberinde Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ile Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit ile birlikte 20 gün önce kayısıda rekolte tahminini açıklamıştı.

Vali Şahin, 11 kişiden oluşan komisyon tarafından bu yılda yapılan kapsamlı incelemeler sonucunda tahmini rekoltenin tespit edildiğini, Malatya’da ağaç başına ortalama 40,4 kilogram verim beklenildiğini ve yaş kayısı üretiminde ise 385 bin 850 kilogram olarak tespit edildiğini belirtmişti. 

Bu yıl yine tahmini kuru kayısı rekoltesinin ise 77 bin 170 ton olarak tespit edildiğini aktaran Vali Şahin, “Dolayısıyla bazı vatandaşlar bu yıl o kadar dolu yağdı, don oldu diyebilirler. Ama bu bir miktar tespiti kalite tespiti değil. Yaşadığımız fazla yağmurlar ve dolu kaliteye zarar verdi, dolayısıyla kayısıda bir kalite kaybı söz konusu. Ama miktar olarak rakam bu gözüküyor” ifadelerine yer vermişti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • osman (10 ay önce)
    uretici kardeslerim sakin bu haberlere inanip elinizdeki mali ucuza satmayin bu sene bin ton kayisi cikmaz elinizde olan az mali en az 3.000 tl den satin yoksa cok kafanizi taslara vurursunuz
    %40
    %60
    Yanıtla