Hekimhanda polise başvuran kadın, yalnız yaşayan annesini evde bulamadığını ve 2 gündür ortada gözükmediğini öğrendiğini bildirdikten sonra yapılan araştırmada, yaşlı kadının cesedi dere içinde bulundu.
55 yaşındaki H.P. adlı kadın, polise başvurarak Yeni Mahallede tek başına ayrı evde yaşayan 83 yaşındaki F.Ş.yi ziyarete gittiğinde evde bulamadığını, yaptığı araştırmada iki gündür ortada gözükmediğini öğrendiğini bildirdi. Araştırma devam ederken, kayıp kadının yakınları ilçenin Kuruçay Deresinin orta kısmındaki söğüt ağaçlarına takılmış vaziyette bir ceset gördüklerini, bu cesedin muhtemelen F.Ş.ye ait olduğunu bildirdiler. Olay yerine giden polisler, cesedin F.Ş.ye ait olduğunu saptadılar.
Yaşlı kadının cesedi ölüm nedeninin belirlenebilmesi için otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumuna gönderilirken, araştırma ve soruşturma sürüyor.