SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Destek Vereceğinizi Belirtmiştiniz"

A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu,TBMM Genel Kurulu'nda Malatya’da deprem sonrası esnafın yaşadığı sorunları dile getirip çözüm taleplerinde bulunması üzerine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Malatya’da, elbette şehrin yeniden ayağa kalkması için diğer deprem yaşamış, afet yaşamış şehirlerimizde olduğu gibi hem yeni sanayi sitelerinin kurulumu hem mevcut sanayi sitelerinin dönüşümü hem de yeni OSB’lerin kurulumu için gayretlerimizi artırmaya devam edeceğiz.” dedi.

-Fendoğlu esnafın sorunlarını dile getirdi

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, “Sayın Sanayi Bakanım, bakan olarak atanıp göreve başladığınızda diğer bakanlarımız gibi ilk ziyaretinizi Malatya’ya yaptığınız için hemşehrilerimizin adına canı gönülden teşekkür ederim. Doğanşehir, Akçadağ ve Kuluncak ilçe merkezlerinde deprem sonrası birçok dükkan ağır hasar alarak yıkılmıştır. Hâlihazırda buralardaki esnaflarımız konteynerlerde dükkanlarını işletmektedirler. Sanayi esnafımız ve diğer esnaflarımızın dükkanlarının yapımı için Malatya ziyaretinizde bizlere bu talepleri iletmiş ve Bakanlığımızdan destek vereceğinizi belirtmiştiniz. Esnaflarımızın dükkanlarında ticaretine devam etmesi için Sanayi Bakanlığımız tarafından Doğanşehir ve Akçadağ’a ilaveten dükkanlar ile Kuluncak Belediyemiz tarafından hazırlanan dükkan projesinin 2024 yılı yatırım planlanmasını hemşehrilerimizin adına sizlerden talep ediyorum.” dedi.

-“Gayretlerimizi artırmaya devam edeceğiz”

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu’nu Malatya ile ilgili talepleri üzerine konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Saygıdeğer milletvekilleri, öncelikle, ben de gün boyunca yürüttüğünüz oldukça gayretli çalışmalar için ve bize sunduğunuz katkılar için teşekkür ediyorum. Malatya’da, elbette şehrin yeniden ayağa kalkması için diğer deprem yaşamış, afet yaşamış şehirlerimizde olduğu gibi hem yeni sanayi sitelerinin kurulumu hem mevcut sanayi sitelerinin dönüşümü hem de yeni OSB’lerin kurulumu için gayretlerimizi artırmaya devam edeceğiz. Hâlihazırda 11 deprem şehrimizde 26 milyar liralık 49 yatırım projesini organize sanayi bölgelerimize, sanayi sitelerimize yönelik sürdürüyoruz. Bütün bu çalışmalarımızda, inşallah, nasıl deprem bölgesinde on binlerce konutu inşa ederek hak sahiplerine sunabilmek için gayret gösteriyorsak deprem bölgesinde ekonomik faaliyetin, ticari faaliyetin, üretim faaliyetinin hızla yeniden deprem öncesine, hatta daha iyi noktalara erişebilmesi için de gayretlerimizi sürdüreceğiz. Özel sektörün özellikle deprem bölgesindeki yatırımlarını da çok güçlü şekilde destekliyoruz. Şimdiye dek deprem bölgesinde, depremden bugüne, 84 milyar lira yatırım büyüklüğüne sahip 25.629 kişiye istihdam sağlayacak 481 yeni ve yerine koyma yatırımına teşvik verdik. Şu anda Türkiye'de en ileri teşvikleri deprem bölgesinde uyguluyoruz, hem tüm 6. Bölge teşviklerini uyguluyoruz hem de özellikle yatırımın finansmanında kullanılan krediler için yatırım tutarının yüzde 10’una ve 30 milyon liraya kadar faiz veya kâr payı desteği sunuyoruz. Böylelikle şimdiye kadar, az önce ifade ettiğim gibi 84 milyar liralık bir yatırımın harekete geçmesini sağladık. İnşallah milletimizin yanında olmaya, üretimin çarklarını döndürmeye devam edeceğiz. Ben tekrar Sayın Başkanımıza ve tüm milletvekillerimize şükranlarımı arz ediyorum.” sözleri ile cevap verdi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Malatya (4 ay önce)
    Sayın vekilim deprem evleri cafanaya yapılıyor müdahale etmenizi bekliyoruz şehre çok uzak, Elazığ deprem evleri şehrin en güzel yerlerine yapıldı ve yapılıyor bunu en iyi bilende şu andaki Elazığ milletvekilimizdir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (4 ay önce)Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Elazığ ile Malatya arasında fark var, bizde şehir büyüyor batıya doğru aşırı nüfus göçü var, zaten şuan ki Cafana' nın olduğu yer 10 yıl sonra Malatya ' nın en değerli bölgesi olacak, şuanki Bostanbaşı ve Fahri Kayahan gibi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • piro (4 ay önce)
    sanayi siteleri uzağa gitsinler elektrikli arabalardan sonra çoğu kapanacak
    %59
    %41
    Yanıtla