SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Detoks Koca Bir Yalan mı ?

A- A+ PAYLAŞ
 
Günlerce sebze suyu içmek, vücudu çeşitli çamurlarla sarmak, sülüklerle kendini tedavi etmek... Tüm bunlar detoks çılgınlığının parçalarından. Ancak Londra Üniversitesi'nden Beslenme Uzmanı Prof. Dr. David Bender'a göre detoks koca bir yalan.
 
Daily Mail'de yer alan habere göre, Bender detoksun en iyi ihtimalle hiçbir yararı olmadığını en kötü ihtimaliyle ise ciddi anlamda tehlikeli olduğunu söylüyor.
 
Prof. Bender, vücudun zaten zararlı toksinleri atmak için harika bir sisteme sahip olduğunu, bunun için ekstra bir şeyler yapmanın gereksiz olduğuna dikkat çekiyor.
 
David Bender'a göre detoks çılgınlığının sebebi ise bu alanda dönen büyük reklam ve halkla ilişkiler faaliyetleri. Bender, ünlülerin de kullanıldığı bu tanıtımlar ve haberler sayesinde detoks ürünlerinin büyük paraların döndüğü bir endüstri haline geldiğini açıklıyor.
 
Ancak bu detoks çılgınlığı pahalı olmasının yanı sıra inanılmaz derecede tehlikeli de. Geçtiğimiz Ağustos ayında Kanada'da bir kadın detoks için tüm vücuduna bir tür çamur sürdürüp, saatlerce vücudu sarılı halde bekledikten sonra öldü. Daha sonra yapılan otopsi sonuçları 35 yaşındaki Chantal Lavigne ismindeki genç kadına inme indiğini gösterdi.
 
Uzmanlar en etkili detoksun vücudumuz tarafından sadece tuvalete giderek yapıldığının ve vücudumuzun yiyecekleri hormonlara dönüştürmek için son derece karmaşık maddeler ürettiğinin altını çiziyor. Bu sebeple yüzyıllardır bu görevi tek başına yapan vücuda dışarıdan bir takım takviyelerle detoks yaptırmak metabolizmayı kötü etkiliyor.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız