SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Devlete Ödediğimiz İşveren Payını Personelimize Ödeyelim'

'Devlete Ödediğimiz İşveren Payını Personelimize Ödeyelim'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Toplantısında konuşan MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, deprem nedeniyle giden personellerin geri gelmesini sağlamak için daha fazla kazanç ortamı oluşturmak gerektiğine vurgu yaptı. Başkan Sadıkoğlu, çözüm olarak işverenin devlete ödediği SGK işçi ve işveren payının direkt olarak personele ödenmesini gösterdi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın 6 Şubat depremleri sonrası ilk fiziki meclis toplantısı düzenlendi. Önceki aylar online olarak düzenlenen meclis toplantısı bu ay Malatya TSO binasında yüz yüze gerçekleştirildi.

Malatya TSO Meclis Başkanı Hakan Er başkanlığında gerçekleşen toplantıda deprem sonrası Malatya’da devam eden çalışmalar değerlendirilirken iş dünyası ile Oda gündemi ele alınıp önümüzdeki süreçte atılacak adımlar konuşuldu.

“EK DESTEKLERİN ACİL HAYATA GEÇİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ”
Toplantıda konuşan Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “6 Şubat’ta yaşadığımız büyük deprem felaketinin üzerinden tam 5 ay geçti. 11 ilimizin ekonomisinin içinde bulunduğu ağır tablo her geçen gün artıyor. Şehrimizin ticari hayatının merkezi konumundaki çarşımız yerle bir oldu. Yıkımlar çok ağır ilerliyor. OSB’mizdeki fabrikalar ciddi hasar almasa da üretimde çalıştırılacak personel sıkıntısı hala devam ediyor. Bugüne kadar verilen destekler için teşekkür ediyoruz ama yeterli değil. Daha kapsayıcı ve iş dünyasının hızlıca ayağa kalkmasını sağlayacak ek desteklerin acil olarak hayata geçirilmesini bekliyoruz” dedi.

“DEVLETE ÖDEDİĞİMİZ İŞVEREN PAYINI PERSONELİMİZE ÖDEYELİM”
Depremden en ağır hasarı alan Malatya, Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş için özel teşvik paketinin ivedilikle uygulanması gerektiğine vurgu yapan Başkan Sadıkoğlu, “Deprem 11 ilimizde hissedildi ama Malatya’mızın da aralarında yer aldığı dört ilde daha ağır hasar bıraktı. Şuan şehrimizde her dört konuttan üçü, işyerlerinin de neredeyse tamamı ağır hasarlı. Bu durumdaki bir şehrin mevcut desteklerle toparlanması çok zor. Depremden en ağır hasarı alan Malatya, Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş için özel teşvik paketinin ivedilikle uygulanması gerekiyor. Bu konuda hazırladığımız kapsamlı bir dosyayı ilgili tüm bakanlıklara gönderdik. Ticari hayatın yeniden canlanması için kontrollü olarak devam eden enkaz çalışmalarının hızlandırılması gerekiyor. Küçük ve orta ölçekli esnafımızın işyerleri hızlıca tamamlanmalı ve hak kaybına uğramadan teslim edilmeli. Değişken faiz uygulaması deprem bölgesi için sabitlenmeli. Enerji desteği hayata geçirilmeli. Vergi ve sigorta primi teşvikleri hızlandırılmalı. Özellikle işletme sermayesi kalmamış, işyeri yıkılmış, işi için kritik öneme sahip makine, bilgisayar, tıbbi cihaz gibi demirbaşlarını yitirmiş olan firmalara kalkınma ve göçü durdurma amaçlı maddi hibe desteği sağlanmalı. KOSGEB deprem kredisinden şartsız koşulsuz tüm şirketler faydalanmalı. AFAD, Kızılay ve TOKİ başta olmak üzere birçok kamu kuruluşu mal veya hizmet alımlarını yerel firmalardan yapmalı. KGF kredilerinin üst limitleri artırılmalı. Bankalardaki evrak prosedürleri minimum seviyeye çekilmeli. Deprem öncesi kullanılan ticari kredi ödemeleri en az 1 yıl ötelenmeli. Şehrimizden giden personellerin geri gelmesini sağlamak ve deprem illerini cazip hale getirmek için, asgari ücretten alınan SGK işçi ve işveren payı alınmamalı ve bu tutarın işveren tarafından direkt olarak işçiye verilmesi sağlanmalı” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Battal (1 yıl önce)
    Deprem bölgesinde Asgari ücretin brüt ödenecegine dair calisma oldugu söylenmişti..Ama yapılmadı
    %75
    %25
    Yanıtla
  • baba (1 yıl önce)
    Asgari ücretin %50 fazlasını veriyorlar, hemen git.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Kağan (1 yıl önce)
    Başkan çok doğru ve yerinde bı konuşma yapmış tebrik ediyorum devlet olarak bu illere bı ayrıcalık tanınmalı ki hem sanayi hemde çalışan tekrardan toparlansin
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Tarık Abdul (1 yıl önce)
    evim ağır hasarlı şimdi konyadayım. Çalıştığım fabrika hergün arıyot gelmem için. ama ailemi mağdur etmek istemyrum. Ama asgari ücretin üstünde bir mayış alacağımı bilsem gelirim. bu çok doğru olur
    %78
    %22
    Yanıtla